ADVERTISEMENT
News

Mall-urile, supermarketurile și terasele din sectorul 5 se închid la ora 19:00. Prefectura anunță că decizia este nelegală. Update

Autor: Adrian Baciu | 24.03.2021 | 18:59
Mall-urile, supermarketurile și terasele din sectorul 5 se închid la ora 19:00. Prefectura anunță că decizia este nelegală. Update
La ce oră se închid mall-urile, supermarketurile și terasele din sectorul 5. Au fost anunțate primele restricții din Capitală. Sursa foto: colaj Fanatik

După explozia cazurilor din ultimele zile, Primăria Sectorului 5 al Capitalei a anunțat deja un set de restricții. Astfel, se modifică programul în ceea ce privește mall-urile, supermarketurile, terasele și a altor spații comerciale. Prefectura a anunțat însă că decizia luată de sector este nelegală. 

ADVERTISEMENT

Prefectura anunță că decizia impunerii de restricții în Sectorul 5 este nelegală

UPDATE, ora 19:00 / Prefectura Capitalei, a anunțat, miercuri, că decizia luată de autoritățile din Sectorul 5 privind impunerea de restricții este ”nelegală” și nu trebuie aplicată.

În acest sens, instituția condusă de Alin Stoica a trimis primarului Piedone un document prin care îi cere să revoce urgent dispoziția pentru reducerea programului unor agenți economici, amintind acestuia că prin hotărârea Guvernului emisă pe 10 martie, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se prevede că programul operatorilor economic care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închis și/sau deschise publice și/sau private este 5:00-21:00.

ADVERTISEMENT

Având în vedere caracterul obligatoriu al actului administrativ cu caracter normativ sus menţionat, autorităţile administraţiei publice nu pot stabili un alt program de desfăşurare a activităţilor de către operatorii economici decât cel aprobat la nivel central.

Totodată, vă aducem la cunoştinţă că, în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă îşi desfăşoară activitatea în sistem integrat şi cu respectarea principiului operativităţii, conlucrării active şi subordonării ierarhice”, a transmis Prefectura.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 16:08 / Orarul acestor spații va fi redus în sectorul 5 al Capitalei, începând de joi, 25 martie. Măsura va fi în vigoare până în 11 aprilie, în toate zilele săptămânii.

Potrivit celor mai recente informații venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în București, rata de incidența înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Primele restricții din Capitală, luate în Sectorul 5: La ce oră se închid mall-urile, supermarketurile și terasele

Primarul Cristian Popescu Piedone a decis un set de restricții pentru Sectorul 5 al Capitalei. Acesta a dispus mai multe măsuri care au scopul de a limita răspândirea infectării coronavirusului și prevenirea carantinării .

Noile restricții intră în vigoare de joi și vor fi valabile până pe 11 aprilie. De luni până vineri mall-urile, hypermarketurile, terasele, service-urile auto și spălătoriile vor avea program până la ora 19:00, iar în weekend până la ora 15.

ADVERTISEMENT

De asemenea, locurile de joacă se vor închide zilnic la ora 19:00. Programul pentru piețele agroalimentare va fi până la ora 17:00 în timpul săptămânii și până la ora 15:00 în weekend.

Iată comunicatul primăriei sectorului 5:

Pentru a proteja sănătatea cetățenilor din Sectorul 5 și nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 și până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenților economici de pe raza sectorului, după cum urmează:

ADVERTISEMENT

– LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.
Programul farmaciilor nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.
Programul piețelor agroalimentare de pe raza Sectorului 5 se va modifica după cum urmează:
– LUNI – VINERI – 07.00 – 17.00
– SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – 07.00 – 15.00

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți. Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii.

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viața de zi cu zi. Fac apel la toți cetățenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autoritățile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce privește Bucureștiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!