Sporturi

La ce oră se joacă Simona Halep – Kaia Kanepi în turul 1 la US Open. Anunțul oficial

25.08.2018 | 10:05
La ce ora se joaca Simona Halep  Kaia Kanepi in turul 1 la US Open Anuntul oficial

La ce oră se joacă Simona Halep – Kaia Kanepi în turul 1 la US Open. Organizatorii au anunțat programul partidelor din prima zi a turneului de la New York, iar liderul mondial va deschide balul la Flushing Meadows. Partida dintre Simona Halep și Kaia Kanepi a fost programată în meciul de deschidere de pe arena Louis Armstrong, ora 11:00 locală, 18:00 a României.

Ora de start a meciului dintre Simona Halep – Kaia Kanepi în turul 1 la US Open, este o veste excelentă pentru români, care nu vor fi nevoiți să facă noapte albă pentru a-și vedea favorita. În schimb, oarecum surprinzătoare, este decizia organizatorilor de a nu o programa pe Simona Halep, liderul WTA, să joace pe arena Arthur Ashe, cea mai mare de la Flushing Meadows. Meciul de deschidere acolo va fi unul de pe tabloul masculin, între Stan Wawrinka și Grigor Dimitrov. Svetlana Kuznețova – Venus Williams, Serena Williams – Magda Linette și Rafael Nadal – David Ferrer sunt celelalte meciuri din prima zi pe “Arthur Ashe”. Andy Murray – James Duckworth, Sloane Stephens – Evghenia Rodina, Victoria Azarenka – Viktoria Kuzmova și Juan Martin Del Potro – Donald Young sunt celelalte meciuri din ziua 1 pe “Louis Armstrong”.

La ce oră se joacă Simona Halep – Kaia Kanepi în turul 1 la US Open. Pe o arenă în care s-au investit 200 milioane de dolari

La ce oră se joacă Simona Halep - Kaia Kanepi în turul 1 la US Open
Așa arată arena “Louis Armstrong”, pe care Simona Halep va debuta, după lucrările de modernizare

Totuși, trebuie menționat că arena Louis Armstrong, pe care Simona Halep va juca luni, a fost modernizată pentru această ediție a 2018, după o investiție de aproximativ 200 de milioane de dolari făcută de americani. A fost instalat un acoperiș retractabil, la fel ca pe Arthur Ashe, iar capacitatea a fost mărită de la 10.000 la 14.000 de locuri. De asemenea, beneficiază de un sistem de ventilaţie natural, unic în lume, cu plăci de teracotă montate.

La ce oră se joacă Simona Halep – Kaia Kanepi în turul 1 la US Open. Românca joacă la deschiderea turneului și are un traseu foarte complicat în drumul spre un nou titlu de Grand Slam. Deși a fost pentru prima dată favorită numărul unu a întrecerii, a primit adversare foarte dificile. Kaia Kanepi, cea pe care o va înfrunta în primul tur, este o oponentă relativ necunoscută pentru Halep. Românca a înfruntat-o o singură dată, în 2014, la Doha și a reușit să se impună după ce a salvat o minge de meci, la tie-break, în decisiv.

Pe Dalila Jakupovic, posibila adversară din turul 2, Simona Halep nu a mai înfruntat-o până acum. Iar din turul 3 ar urma dueluri tari, cu adversare consacrate. Anastasia Pavlyuchenkova, apoi un posibil șoc în optimi cu Serena Williams. Muguruza sau Pliskova în sferturi și campioana Sloane Stephens în semifinale. Se anunță o perioadă foarte complicată pentru Simona Halep, care însă a insistat la conferința de presă asupra faptului că nu simte nici un fel de presiune.

Poate motivul pentru care Simona poate aborda detașat ultimul turneu de Grand Slam al anului este acela că nu are puncte de apărat din ediția precedentă, când a fost eliminată încă din primul tur de Maria Șarapova. Astfel, indiferent de rezultatele care se vor înregistra la New York în următoarele două săptămâni, românca are locul de lider mondial asigurat și pentru actualizarea din 10 septembrie, după Flushing Meadows.

 

Tags: