ADVERTISEMENT
News

La ce temperatură exactă este distrus coronavirusul! Veştile nu sunt încurajatoare

Autor: Marian Popovici | 14.04.2020 | 17:42
La ce temperatură exactă este distrus coronavirusul! Veştile nu sunt încurajatoare
La ce temperatură exactă este distrus coronavirusul! Veştile nu sunt încurajatoare. SURSA: hepta.ro

Profesorul Remi Charrel şi colegii săi de la Universitatea din Marsilia au încercat să expună noul coronavirus la temperaturi ridicate şi au aflat la câte grade Celsius se distruge virusul COVID-19. 

ADVERTISEMENT

La ce temperatură exactă este distrus coronavirusul! Veştile nu sunt încurajatoare

Din păcate, veştile nu sunt încurajatoare. Virusul se poate replica şi la temperaturi de 60 de grade Celsius. Specialiştii au expus o oră la această temperatură virusul, care însă nu a avut probleme să se replice şi să reziste.

Oamenii de ştiinţă au observat că virusul şi-a păstrat forma în ciuda temperaturii foarte calde şi chiar s-a multiplicat în ciuda condiţiilor. Testul de 60 de grade este unul standard şi este utilizat şi în cazul altor virusuri, cum ar fi Ebola.

Cercetătorii au crescut temperatura până aproape de punctul de fierbere de 100 de grade Celsius pentru a reuşi să distrugă noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Virusul a fost distrus la o expunere de 15 minute la o temperatură de 92 de grade Celsius

Astfel, a fost nevoie de o expunere de 15 minute a virusului la o temperatură de 92 de grade Celsius pentru ca virusul COVID-19 să fie distrus. Astfel, prognozele optimiste conform cărora virusul va fi distrus la temperaturile din vară, nu mai sunt de actualitate.

Echipa de oameni de ştiinţă francezi şi a folosit material biologic prelevat de la un pacient bolnav din Berlin şi l-a cultivat în celulele renale de la o maimuţă verde africană. Ulterior, ei au încălzit aceste celule pentru a stimula contaminarea biologică.

Virusul, mai puţin transmisibil pe timp de vară?

După încălzire, s-a constatat că o parte a materialului viral a fost dezactivată, însă părţi din el au supravieţuit.

ADVERTISEMENT

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte rezistenţa virusului pe timp de vară, însă un grup de cercetători de la London School of Hygiene and Tropical Medicine susţin că virusul s-a răspândit în toate zonele planetei: „fiind prezent în toate zonele climatice, de la cele reci și uscate, până la regiuni calde și cu umiditate ridicată”.

În schimb, majoritatea oamenilor de ştiinţă sunt de acord că ar trebui ca în perioada verii transmiterea noului coronavirus să fie mai limitată datorită temperaturilor calde.

ADVERTISEMENT

 

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!