Life

La ce temperatură trebuie să stea frigiderul vara. Eroarea care strică alimentele multor români

Care este temperatura ideală pentru frigider, în sezonul cald. Greșeala care face oamenii să arunce la gunoi multă mâncare.
14.06.2024 | 22:00
La ce temperatura trebuie sa stea frigiderul vara Eroarea care strica alimentele multor romani
Care este temperatura ideală pentru frigider, în sezonul cald. Greșeala care face oamenii să arunce la gunoi multă mâncare. Sursa foto: osalesov.best
ADVERTISEMENT

La ce temperatură trebuie să stea frigiderul vara. Eroarea care strică alimentele multor români. Aparatul electrocasnic este unul dintre cele mai folosite din bucătărie, dovadă că are nevoie de o îngrijire cu totul aparte.

Care este temperatura ideală pentru frigider, în sezonul cald. Greșeala care face oamenii să arunce la gunoi multă mâncare

Care este temperatura ideală pentru frigider, în sezonul cald. Greșeala care face oamenii să arunce la gunoi multă mâncare. Setarea este complet diferită față de cea care se folosește atunci când este mai rece afară.

ADVERTISEMENT

Recomandarea pe care o au producătorii este ca aparatul să funcționeze la o temperatură între 3 și 6 grade Celsius, însă aceasta depinde în funcție de mai multe lucruri. În felul acesta alimentele rezistă o perioadă mai îndelungată.

În cazul în care frigiderul este ținut în priză vara trebuie să ții cont de faptul că temperatura trebuie să fie cu un grad sau două mai scăzută decât în anotimpul rece. Acest lucru se ia în calcul pentru că oamenii deschid mai des ușa aparatului.

ADVERTISEMENT

Așadar, românii ar fi bine să seteze aparatul la 3 grade Celsius. Specialiștii în domeniu și mai ales, producătorii recomandă să se folosească și temperatura de 4 grade Celsius în situația în care aparatul are mai multe setări.

Cum afli care este temperatura din frigider

Temperatura din frigider se află destul de repede. Foarte multe aparate electrocasnice au un dispozitiv, la interior sau la exterior, care arată acest lucru. Acest dispozitiv se găsește în partea dreaptă a aparatului, sus.

ADVERTISEMENT

În situația unui aparat mai vechi oamenii trebuie să știe că există un truc simplu. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în casă un termometru, care se găsește cu mare ușurință la farmacie. Acesta se pune într-un pahar cu apă.

Paharul cu apă și cu termometru se lasă în frigider pentru aproximativ 3 ore. După ce a trecut această perioadă se verifică care este temperatura care există în interior. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că fiecare raft în parte are o temperatură diferită.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care specialiștii îi îndeamnă pe oameni să aranjeze alimentele în funcție de asta. Pe raftul de mijloc și pe cel de jos e cel mai rece, de aceea aici se păstrează brânzeturile, untul și preparatele din carne, precum și mâncarea gătită.

Pe primul raft este în general mai cald cu o jumătate de grad sau un grad față de restul. Aici trebuie să stea dulciurile și fructele, în timp ce pe ușa frigiderului se păstrează sticlele și borcanele cu diferite gemuri și conserve.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le...
Stațiunea invadată de alge și meduze. Plajele pe care turiştii au ajuns să le evite
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! Schimbări majore de PLAN
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se...
Tichetele care se anulează în 30 de zile. Românii care trebuie să se grăbească
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată