News

La ce trebuie să fie atenți cei care aplică pentru certificatul de situație de urgență. Anunțul ministrului Virgil Popescu

06.04.2020 | 09:36
La ce trebuie sa fie atenti cei care aplica pentru certificatul de situatie de urgenta Anuntul ministrului Virgil Popescu
ADVERTISEMENT

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat la ce trebuie să fie atenți cei care aplică pentru certificatul de situație de urgență.

La ce trebuie să fie atenți cei care aplică pentru certificatul de situație de urgență

În cursul zilei de joi, 26 martie, Virgil Popescu, a aprobat metodologia de solicitare și eliberare a certificatelor de situație de urgență pentru firmele care vor să beneficieze de măsurile de sprijin guvernamental, la cerere, dacă au fost afectate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Ministrul a explicat că nu sunt multe certificate de situație de urgență care au fost respinse până acum, dar a ținut să menționeze unde trebuie să fie atenți cei care aplică pentru o astfel de solicitare.

”Aplicaţia e funcţională pe site-ul Economiei, se poate găsi pe prevenire.gov.ro. Aş vrea să atrag atenţia că fiecare doritor de certificat care a introdus datele să nu uite să încarce cu semnătura digitală, altfel va fi refuzat”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Certificatele de situație de urgență sunt emise pentru a susține operatorii economici

”E obligatoriu ca declaraţia dată să fie semnată digital. Acolo să fie foarte atenţi. Nu sunt multe certificate revocate, sunt câteva, dar am vrut să atrag atenţia ca operatorii economici să fie atenţi”, a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a anunțat în dialogul cu Horia Ivanovici din cadrul emisiunii Fan România că aplicaţia pentru eliberarea certificatelor de urgenţă este funcţională şi va fi lansată luni, 6 aprilie.

ADVERTISEMENT

Certificatele de situație de urgență sunt emise pentru a susține operatorii economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități/măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2.

Ultimul bilanț anunțat de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 3.864, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 251 de îmbolnăviri. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 crește de la o zi la alta și s-a ajuns la 156. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate.

ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea o ședință de urgență, luni, 6 aprilie, de la ora 12:00, la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban, cu mai mulți miniștri și cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT