Sporturi

La ce turnee WTA participă Simona Halep în luna ianuarie

28.12.2018 | 20:00
La ce turnee WTA participa Simona Halep in luna ianuarie
ADVERTISEMENT

La ce turnee WTA participă Simona Halep în luna ianuarie. Anul 2019 se apropie cu paşi repezi, iar sezonul competiţional se anunţă a fi unul extrem de interesant, cu o mulţime de necunoscute pe care iubitorii sportului alb sunt nerăbdători să le afle cât mai rapid. Prima jucătoare a lumii, cea mai bună tenismenă din 2018, este protagonista acestui început de sezon, iar toate privirile se îndreaptă spre românca din fruntea clasamentului mondial, care se află într-o situaţie nouă, fără antrenor, şi cu semnul de întrebare ridicat de starea de sănătate.

Spre deosebire de anul trecut, Simona nu va mai evolua în prima săptămână a noului sezon. Ea a luat această decizie pentru a petrece mai mult timp alături de familie şi de cei dragi, dar şi pentru a avea mai mult timp pentru a se recupera. În startul lui 2018, Simona a evoluat la Shenzhen, acolo unde s-a impus atât la simplu, după o finală disputată contra cehoaicei Katerina Siniakova, cât şi la dublu, alături de buna sa prietenă şi colegă de echipă, Irina Begu.

ADVERTISEMENT

Unde va evolua liderul mondial din WTA în luna ianuarie din 2019

În luna ianuarie, Simona Halep va evolua la Sydney, în Australia, turneu de categorie Premier, cu premii totale în valoare de 823,000 de dolari. Competiția este programată în perioada 7-12 ianuarie, sportiva noastră având mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti acest prim turneu al anului 2019. Nemţoaica Angelique Kerber, deținătoarea titlului, nipona Naomi Osaka și americanca Sloane Stephens sunt numele importante care au confirmat deja prezența la Sydney 2019.

Mai apoi, sportiva noastră va face deplasarea la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, turneu la care anul trecut a ajuns până în ultimul act. Turneul din Melbourne se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie. La ediţia din acest an, premiile vor creşte considerabil, fapt care face competiţia şi mai interesantă, atât pentru jucători, cât şi pentru fanii sportului alb. În finala feminină de anul trecut, Caroline Wozniacki a învins-o în trei seturi pe Simona Halep, scor 6-7, 6-3, 4-6.

ADVERTISEMENT
Tags: