Life

La cine a ajuns unul din costumele preferate ale lui Benone Sinulescu. Ce se întâmplă cu drepturile de autor ale cântecelor sale

Unul dintre costumele preferate ale lui Benone Sinulescu a ajuns la un bun prieten de al său, artist la rândul lui. Nicolae Datcu a vorbit despre relația de prietenie pe care a avut o cu regretatul cântăreț.
28.04.2022 | 12:42
La cine a ajuns unul din costumele preferate ale lui Benone Sinulescu Ce se intampla cu drepturile de autor ale cantecelor sale
La cine a ajuns unul din costumele preferate ale lui Benone Sinulescu. Foto: Facebook

Nicolae Datcu a fost un bun prieten al lui Benone Sinulescu. Acum, artistul este singurul din țară care mai poate cânta piesele regretatului cântăreț în mod legal.

Nicolae Datcu are unul dintre costumele preferate ale lui Benone Sinulescu

Nicolae Datcu a povestit că soția lui Benone Sinulescu a decis ca el să păstreze unul dintre costumele regretatului artist.

Prezent la emisiunea Dimineața cu noi de la Kanal D, artistul a spus că soția lui Benone Sinulescu a dorit ca el să aibă acel costum deoarece artistul s-ar bucura foarte tare știind că el este cel care îl poartă.

Între Benone Sinulescu și Nicolae Datcu a existat o frumoasă relație de prietenie, fiind un motiv în plus pentru ca soția lui să îi dăruiască unul dintre costumele de scenă ale lui Benone Sinulescu.

Mai mult decât atât, chiar partenera lui Benone Sinulescu i-a spus lui Nicolae Datcu că soțul tău l-a iubit foarte mult și a fost singurul prieten care a rămas alături de el până la final.

Nicolae Datcu are unul dintre costumele preferate ale lui Benone Sinulescu
Nicolae Datcu are unul dintre costumele preferate ale lui Benone Sinulescu. foto: Colaj Fanatik / Capturi Kanal D

„Soția domnului Benone Sinulescu mi-a dăruit acest costum care i-a aparținut maestrului Benone Sinulescu.

Mi-a spus că ‘Beni s-ar bucura tare mult să îl porți, pentru că ești singurul prieten care ai rămas cu adevărat prieten până la final, te-a iubit mult și s-a bucurat să porți acest costum’. M-a emoționat momentul ăsta”, a spus Nicolae Datcu.

Prietenia dintre Benone Sinulescu și Nicolae Datcu a început deoarece aceștia erau vecini, iar acesta din urmă fiind mai mic de vârstă, a avut curajul să meargă la artist și să îi spună că și el poate cânta la rândul său și chiar i-a arătat talentul său vocal.

Nicolae Datcu este singurul cu dreptul de a cânta melodiile lui Benone Sinulescu

De atunci, Benone Sinulescu a spus că îl va ajuta să învețe să cânte cald și frumos, așa cum o făcea și el. Așa a ajuns Nicolae Datcu ani mai târziu să fie singurul artist care poate cânta melodiile din repertoriul lui Benone Sinulescu.

„Noi locuiam prin Drumul Taberei, eram vecini. Eu eram copil, iubeam muzica populară, fiind de la țară. L-am văzut pe o alee.

Spunea ‘Eu o să te ajut să înveți să cânți frumos, cald’. Un profesionist, un artist mare. Un om cu suflet mare, dacă știai să intri pe sub pielea lui, te iubea la infinit.

Îmi spunea ‘Ce cântec îți place din repertoriul meu, îți dau voie să îl imprimi, să îl înregistrezi. Să îl cânți frumos că te omor”, a declarat el.

Mai mult decât atât, în timpul vieții tale artistul l-a ajutat să obțină și prețuri mai bune pentru cântările sale.

„Mă prezenta organizatorilor evenimentului. Îmi dădea picioare pe sub masă. Mă iubea așa de mult și știa ce pot, zicea ‘Taci mă din gură, să nu te mai bagi’”, a mai povestit cântărețul.