Fotbal international

La Cupa Mondială din Qatar, statutul de VIP nu este cel mai exclusivist! Faceţi cunoştinţă cu VVIP: heliport, cele mai fine băuturi şi mâncăruri preparate de chef personal, pat retractabil şi duş. Foto

Aşa cum era de aşteptat, la Cupa Mondială din Qatar este inflaţie de vedete. Dar, statutul de VIP nu este cel mai exclusivist pentru că s-a trecut la următorul nivel: VVIP.
05.12.2022 | 16:00
La Cupa Mondiala din Qatar statutul de VIP nu este cel mai exclusivist Faceti cunostinta cu VVIP heliport cele mai fine bauturi si mancaruri preparate de chef personal pat retractabil si dus Foto
Intrarea VIP la stadionul Education City din Qatar. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar este cel la care luxul şi opulenţa sunt la ele acasă. Fiecare dintre cele opt stadioane este construit la cele mai înalte standarde, iar o atenţie deosebită a organizatorilor a fost acordată facilităţilor de care se bucură vedetele de la Campionatul Mondial.

La Cupa Mondială din Qatar, statutul de VIP nu este cel mai exclusivist! Faceţi cunoştinţă cu VVIP

Astfel, dacă până la acest turneu final eram obişnuiţi cu VIP, statutul cel mai exclusivist existent pe un stadion, Qatarul ne arată că se arată şi mai mult decât atât. Aşa că, la turneul final există noţiunea de VVIP (Very Very Important Person).

ADVERTISEMENT

Întâi, care sunt oamenii care au statutul de VVIP şi care sunt doar “simpli” VIP? A răspuns la această întrebare un jurnalist saudit, care a vrut să îşi păstreze anonimatul:

“VIP-urile sunt de obicei persoane din zona de business şi din sectorul bancar. Sunt printre sponsorii turneului. VVIP-urile sunt emirul (n.r. Tamim bin Hamad Al Thani) şi oamenii din jurul lui, familia, tatăl şi oficiali străini”, a spus jurnalistul pentru New York Times.

ADVERTISEMENT
Cupa Mondială e la următorul nivel! VVIP, cel mai exclusivist statut de la Cupa Mondială. Sursa. Fanatik
Cupa Mondială e la următorul nivel! VVIP, cel mai exclusivist statut de la Cupa Mondială. Sursa. Fanatik

Intrările la VVIP, ferite de ochii tuturor! Discreţia este asigurată

Printre VVIP-uri se numără prinţul Arabiei Saudite: Mohammed bin Salman, Ivanka Trump, Gianni Infantino, lista fiind una foarte scurtă şi exclusivistă. În schimb, la VIP sunt aşa numiţii “sponsori”, cei care plătesc bani grei pentru a ocupa o lojă: de la 950 de dolari/meci la 5000 de dolari/meci. Preţul este pentru fiecare om în parte.

Dacă intrările la VIP sunt vizibile, există covor roşu, comitet de primire, bufet şi alte facilităţi, la VVIP este preţuită foarte mult discreţia. Intrările în stadion sunt ferite de ochii publicului şi se fac pe un culoar special la care nu are acces nici presa, nici fanii.

ADVERTISEMENT

În drumul spre stadioane, accesul celor de la VVIP este marcat prin semne speciale, dar nimeni nu poate lua contact cu aceste persoane, nici măcar în apropierea stadioanelor deoarece calea de acces este păzită de ochii curioşilor. Ba mai mult, există un gard de o parte şi cealaltă a intrării pentru un plus de discreţie.

Preparate speciale pentru VIP-urile care participă la meciuri. Sursa: FIFA
Preparate speciale pentru VIP-urile care participă la meciuri. Sursa: FIFA

La Al-Bayt există heliport şi pasaj construit special pentru tribune

Stadionul din Al-Bayt are şi un heliport destinat exclusiv VVIP-urilor. Fiind la 50 de kilometri de Doha, emirul ajunge acolo cu elicopterul, fiind preluat de maşini cu geamuri fumurii şi lăsat direct în stadion.

ADVERTISEMENT

Pe arena de 850 de milioane de dolari există un pasaj care le permite maşinilor să îi lase pe invitaţi chiar la intrarea în tribună, aşa cum se vede în imaginea de mai jos. De cealaltă parte VIP-urile “normale” sunt nevoite să se deplaseze pe jos pentru a intra în arenă şi apoi să ia liftul până la lojele dedicate.

Pasajul pentru VVIP de la stadionul Al Bayt (încercuit cu albastru). Mai jos, intrarea pentru VIP. Sursa foto: Fanatik
Pasajul pentru VVIP de la stadionul Al Bayt (încercuit cu albastru). Mai jos, intrarea pentru VIP. Sursa foto: Fanatik

Fanii nu au voie să consume bere cu alcool la stadion! La VIP şi VVIP, băuturile sunt la discreţie

Cu două zile înainte de startul turneului, organizatorii au anunţat că în zona stadioanelor nu se va putea vinde bere cu alcool. O decizie contestată de o mare parte a fanilor. În schimb, la lojele VIP şi VVIP această regulă nu se aplică.

Şampania, ginul, whiskey-ul, vinul, berea şi alte băuturi alcoolice sunt la discreţie în lojele VIP şi VVIP, incluse în preţ desigur. Fiecare VIP prezent la meciuri primeşte o punguţă cu cadouri, are la dispoziţie gustări, meniuri diverse de mâncare, selecţie de deserturi şi alte facilităţi.

Barul unui sector VIP de la stadioanele de la Cupa Mondială din 2022. Sursa: Fanatik
Barul unui sector VIP de la stadioanele de la Cupa Mondială din 2022. Sursa: FIFA

Preţul unui loc în lojă variază de la 950 la 5000 de dolari

Există cinci niveluri ale luxului de la VIP. Astfel, cel mai “ieftin” este pachetul de 950 de dolari/om/meci (mâncare, vin şi bere), şi cel mai scump de 5000 de dolari/om/meci care oferă un meniu de şase feluri de mâncare preparate de un chef personal şi diverse cocktail-uri luxoase.

Conform New York Times, cea mai luxoasă lojă se află pe stadionul Lusail. În “Pearl Lounge” invitaţii au un pat retractabil, dar şi o baie cu duş. Pentru finală, un loc în “Pearl Lounge” costă 34,300 de dolari.

Vederea din loja unui stadion de la Cupa Mondială. Sursa: FIFA
Vederea din loja unui stadion de la Cupa Mondială. Sursa: FIFA
  • 800.000.000 de dolari au scos organizatorii din vânzarea pachetelor de ospitalitate
  • 4.500.000.000 de dolari au costat cele opt stadioane de la Cupa Mondială

  • 1,59 este cota NetBet pentru pronosticul „2 solist” la meciul Maroc – Spania. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT