News

EXCLUSIV / „La Dinamo joacă doar cei care DAU ŞPAGĂ!”

* Un junior de perspectivă al „cîinilor” a ajuns să lucreze ca zilier ca să nu moară de foame şi îşi povesteşte, în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK, drama cauzată de preşedintele...
24.01.2014 | 12:44
Noul antrenor al echipei Dinamo, Flavius Stoican (D), alaturi de actionarului majoritar al FC Dinamo, Ionut Negoita (C) si Constantin Anghelache(S), presedintele clubului Dinamo, participa la o conferinta de presa, in Bucuresti, luni, 23 septembrie 2013. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

* Un junior de perspectivă al „cîinilor” a ajuns să lucreze ca zilier ca să nu moară de foame şi îşi povesteşte, în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK, drama cauzată de preşedintele Constantin Anghelache.

Oprescu Nicolau Constantin, 18 ani, atacant la Dinamo. Mai corect, fost la Dinamo, ca urmare a suspendării de doi ani primită din parte conducerii pentru că nu a dorit să se mai prezinte la antrenamentele echipei după ce preşedintele Constantin Anghelache i-ar fi transmis că nu poate să facă performanţă din cauză că… poartă ochelari!

100 de goluri pentru Real, 100 pentru Dinamo!

Numele tînărului spune ceva doar unui număr de redus de fani dinamovişti, însă povestea sa este demnă de un roman. La 10 ani evolua pentru grupele de juniori ale lui Real Madrid şi se întîlnea zilnic prin marea academie a Realului cu jucători ca Figo, Zidane şi Ronaldo brazilianul, iar puştiul român reuşea să înscrie o sută de goluri pentru madrileni.

Cinci ani mai tîrziu lua drumul României din cauza unor probleme de familie, ajungînd în fieful lui Dinamo, unde promitea să ajungă unul dintre atacanţii de bază ai „cîinilor”. „în patru ani am reuşit să înscriu de peste o sută de ori pentru Dinamo. Eu cred că un jucător care a reuşit acest lucru, fie şi la nivelul juniorilor, e talentat şi trebuie susţinut pentru a-şi crea o carieră benefică atît pentru club, cît şi pentru jucător”, îşi începe destăinuirea Nicolau. Numai că, deşi reuşise să impresioneze întreg staff-ul centrului de Copii şi Juniori, contrele cu preşedintele lui Dinamo l-au adus în situaţia ingrată de a se întoarce în Spania. Nu la Real Madrid, ci pentru a lucra ca zilier, chiar dacă acest lucru poate însemna finalul carierei!

„Suspendarea e corectă, e vina mea!”

Promovat la echipa secundă a lui Dinamo la 16 ani de către Tibor Selymeş, Nicolau îşi vedea cariera ca fiind una promiţătoare, dar plecarea antrenorului din „Groapă” i-a provocat tînărului atacant alunecarea pe o pantă descendentă de pe care nu s-a mai întors, totul culminînd cu suspendarea de doi ani hotărîtă de conducerea lui Dinamo pentru că nu s-a mai prezentat la antrenamente. „Acesta a fost momentul meu de cotitură, poate nu am ştiut nici eu să gestionez situaţia, dar nu s-a procedat corect cu mine. Nu am ce să spun în privinţa suspendării, eu am ales să nu mă mai prezint la echipă pentru că mi-au dat o foaie prin care atestau că sînt liber să joc oriunde contra sumei de 10.000 de euro, cu alte cuvinte mă dădeau afară, să plec la altă echipă! Dar cînd cineva mă dorea, şefii lui Dinamo spuneau că nu sînt serios şi nu voi face faţă la acel club. Asta nu este rea intenţie? Ce club mai procedează aşa? Iar acest obstacol a fost doar ultimul dintr-un lung şir. Oamenii ăştia chiar au puterea de a se considera oficiali ai unei echipe de talia lui Dinamo?!”, se întreabă, indignat, dar retoric, puştiul de 18 ani.

1017243_480176575391855_362725908_n

5 meciuri are atacantul de 18 ani la echipa secundă a lui Dinamo

„Ca zilier sînt mult mai respectat decît am fost de către Constantin Anghelache ca fotbalist al lui Dinamo” (Nicolau Constantin Oprescu)

Cine conduce „haita”? „Negoiţă nu contează în club!”

Ascensiunea de care are parte Constantin Anghelache şi puterea deplină pe care o deţine în cadrul clubului este confirmată şi de Nicolau, care dă un verdict dur pentru imaginea pe care o are Ionuţ Negoiţă în cadrul „haitei”. „Anghelache este creierul în club, el trage toate sforile. Negoiţă nici nu ştie ce se întîmplă, habar nu are ce decizii ia Anghelache şi nici nu prea contează în club. Toţi îl ascultă pe domnul preşedinte al lui Dinamo şi nimeni nu gîndeşte fără său”, dezvăluie, ironic, fostul vîrf al piticilor lui Real Madrid, acum ajuns zilier. „Nu am ce să fac, trebuie să îmi cîştig existenţa. însă ştiu că dacă îmi fac munca cum trebuie, sînt apreciat şi plătit. La Dinamo nu aveam nici salarii, nici prime. Domnul Anghelache ne promitea prime şi nu ni le oferea din variate motive, unele chiar ne amuzau. Toată lumea vrea să plece de acolo, nimeni nu mai are încredere în proiectul actualei conduceri. Cazul lui Rotariu este unul fericit, dar sînt atîţia copii talentaţi şi ignoraţi”, adaugă Nicolau, care deschide cutia Pandorei în vestiarul echipei secunde a lui Dinamo şi dezvăluie ameninţări şi glume nepotrivite venite din partea preşedintelui dinamovist.

„Eşti ochelarist şi vrei să faci fotbal? Adio!”

Atitudinea total lipsită de responsabilitate a lui Anghelache s-a exacerbat în ultimul an, acuză tînărul de 18 ani, spunînd că nu înţelege de ce a întîmpinat această problemă din partea preşedintelui. „Cum poţi să îi spui unui tînăr că dacă poartă ochelari nu are cum să facă sport de performanţă? Asta a fost discuţia mea cu Anghelache. M-a întrebat dacă port ochelari de vedere şi la răspunsul meu afirmativ mi-a transmis să-mi iau gîndul de la cariera de fotbalist. Mai mult, un an ne-a pus să ne antrenăm doar pe sintetic, unde ne-am distrus articulaţiile. Cred că singura dorinţă a conducerii dinamoviste e să ne ruineze carierele, altfel nu înţeleg atitudinea asta”, pune verdictul cu obidă fostul jucător al lui Dinamo.

Acuze de mită în vestiarul „cîinilor”

Aflată în colaps din cauza reducerilor de buget aplicate cu toptanul de conducere, dar şi din cauza lipsei de rezultate, Dinamo II ascunde multe mizerii. Nicolau dezvăluie că încă un motiv care trebuie adăugat pe lista frustrărilor sale este tratamentul de care ar beneficia unii jucători în schimbul unor sume de bani oferite persoanelor care au puterea de a decide titularii. „Se ajunsese în stadiul în care toţi ne întrebam, sub forma unei glume, cîţi bani dăm pentru un loc de titular, dar erau săgeţi către diferiţi fotbalişti care începeau partidele în teren din primul minut chiar dacă nu jucau nimic. Mai erau luaţi şi pe la echipa mare, dar nu depăşeau nivelul antrenamentelor. Uneori şi acolo se antrenau separat, nu era loc pentru ei. Mă convinsesem. La Dinamo joacă doar cei care dau şpagă!”, face Nicolau aluzie la tinerii promovaţi de Constantin Anghelache de la Dinamo II şi care nu s-au impus la prima echipă a „alb-roşilor”.

2 sezoane a evoluat Nicolau Constantin Oprescu la juniorii lui Real Madrid, între 2003-2005

Mesajul preşedintelui: „Aveţi grijă, nu ştiţi cu cine vorbiţi!”

Confesiunile atacantului de 18 ani continuă cu detaliile halucinante ale unui episod întîmplat în vestiarul lui Dinamo II după o partidă terminată la egalitate. „După un egal cu Juventus, Anghelache a intrat în vestiar şi a început să ne ameninţe că ne termină cariera, că noi nu ştim cine este el şi trebuie să avem grijă să nu îl mai supărăm. îi plăcea să se laude în faţa tuturor ce mare om este şi că nimeni nu îi ştie trecutul”, a încheiat fostul fotbalist. {i actual zilier în Spania la doar 18 ani. O vîrstă la care alţi puşti prind aripi, ale lui au fost tăiate, spune el, pentru cel puţin doi ani de o ambiţie personală a unui oficial. Nicolau promite însă că nu aici s-a terminat aventura lui ca fotbalist profesionist: „Mă pregătesc singur, alerg, fac exerciţii specifice şi sper ca atunci cînd mi se va termina perioada de pauză forţată, să fiu cît de cît pregătit. Să nu îmi reiau cariera de la zero”.

„Nici nu ştiu cum arată băiatul, dar îl înţeleg”

Preşedintele Constantin Anghelache are cu totul altă variantă a „cazului”. Nicolau Oprescu nu e suspendat, dar nu i s-a propus nici un fel de contract profesionist pentru că „nu s-a comportat ca un profesionist”. După cum şi-a propus la investire, în primăvara anului trecut, oficialul dinamovist a organizat în vară testarea tuturor juniorilor din club şi parametrii lui Oprescu au ieşit foarte prost. |n plus, susţine Anghelache, „a jucat la mai multe cluburi spaniole de amatori şi banii pe care ar fi trebuit să-i dăm pentru grila sa de formare erau foarte mulţi”. Aşa că „nici nu ştiu cum arată băiatul, dar îl înţeleg că e supărat că nu l-am oprit la Dinamo, dar în situaţia lui au fost mulţi juniori care au trebuit să plece de la noi pentru că nu erau la nivelul impus de exigenţele unui club ca Dinamo”, a încheiat preşedintele povestea cu surghiunul fostului atacant ajuns zilier în Spania…

Conflict şi cu un simbol al lui Dinamo

Constantin Anghelache nu se află la primul conflict pe care îl are din postura de preşedinte al lui Dinamo. Cea mai răsunătoare contră a actualului oficial a fost cu Florentin Petre, un simbol al „cîinilor”, pentru care a jucat 18 ani, dintre care 6 ca lider al formaţiei. între cei doi a avut loc un schimb de replici generate din cauza faptului că Anghelache nu l-a dorit pe Florentin Petre în cadrul clubului după schimbarea de putere de la Nicolae Badea la Ionuţ Negoiţă. „Are anumite frustrări din cauză că nu a rămas în cadrul clubului. Problema e că nu aveam unde să-l punem pentru că nu are nici un fel de calificare, nu are şcoala de antrenori făcută. El nu poate să antreneze nici măcar la copii şi juniori întrucît nu are calificare nici de instructor”, declara Anghelache pentru FANATIK, în timp ce „Piticu’” i-a dat replica prin performanţele sale la Dinamo, inaccesibile, fără nici o îndoială, pentru Anghelache: „Cum poate un om înaintat în vîrstă să vorbească despre mine doar ca să ajungă în presă sau la TV? E un frustrat pentru că ştie că eu am performanţe care pentru el sînt de neatins. Este un amator!”

„Anghelache este creierul în club, el trage toate sforile. Negoiţă nici nu ştie ce se întîmplă, habar nu are ce decizii ia Anghelache şi nici nu prea contează în club”(Nicolau Constantin Oprescu)

1001902_504440242965289_1491644220_n

 

Tags: