Fotbal international

La Liga a început sub zodia haosului. Meciuri mutate de pe o zi pe alta, ameninţare de COVID, cei mari în vacanţă!

17.09.2020 | 10:44
La Liga a inceput sub zodia haosului Meciuri mutate de pe o zi pe alta amenintare de COVID cei mari in vacanta
ADVERTISEMENT

La Liga a intrat în noul sezon, dar startul a avut mai degrabă darul nu de a satisface pasiunea celor care iubesc fotbalul spaniol, ci să scoată la suprafaţă o serie de lucruri care pun mari semne de întrebare asupra modului în care Federaţia şi Liga Profesionistă sunt capabile să gestioneze situaţia.

Din start, elementul care a ieşit în evidenţă a fost faptul că superputerile din Madrid şi Barcelona nu au fost programate, la fel şi Sevilla, care urma să dea replica lui Atletico şi acest meci se va juca tocmai pe 12 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost cauzat de faptul că aceste patru formaţii au avut meciuri în Champions League, deşi în cazul lui Real nu s-ar fi impus măsura, trupa lui Zidane fiind eliminată încă din returul optimilor.

Interes scăzut pentru etapa de debut din La Liga

În acest fel, atenţia pentru partidele din prima rundă a scăzut dramatic, atât iubitorii fotbalului iberic cât şi mass-media concentrându-se mai mult pe scandalul dintre Lionel Messi şi Barcelonasau pe rumorile unor posibile operaţiuni de mercato, capitol la care pentru prima dată după foarte multă vreme nu avem nici o mişcare de top.

ADVERTISEMENT

Un alt element care pune serios sub semnul întrebării abilitatea forurilor organizatorice ale fotbalului spaniol este acela dacă sunt în stare să programeze disputarea partidelor într-un mod precis, fără schimbări bruşte de orar, care să aibă ca efect destabilizarea echipelor implicate.

Două meciuri au fost mutate de pe o zi pe alta!

Aşa a fost posibil ca partida programată iniţal în uvertura noului sezon, vineri seară, Granada – Bilbao, să fie mutată 24 de ore mai târziu, iar jocul dintre Alaves şi Betis Sevilla, care trebuia să aibă loc luni, să fie deturnat cu o zi mai devreme, adică duminică.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei din Sevilla, cunoscutul Manuel Pellegrini, a şi comentat această situaţie, exprimându-şi speranţa că un asemenea incident dezagreabil nu se va mai repeta şi pe viitor, pentru că provoacă haos inclusiv în rândul jucătorilor.

Diego Simeone e în autoizolare

Nu în ultimul rând este de menţionat şi faptul că noul sezon a început sub ameninţarea coronavirusului. Din acest motiv Cadiz nu a avut la revenirea după 14 ani în Primera Division antrenorul pe bancă, Alvaro Cervera urmărind din izolare, la domiciliu, eşecul cu 2-0 acasă în faţa Osasunei.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a trebuit să îşi amâne cele două partide amicale programate, întrucât antrenorul Diego Simeone a intrat şi el în autoizolare, după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID 19. Cum în aceste condiţii e clar că nu se pune încă problema revenirii fanilor în tribune, scenariul pentru acest sezon de la Liga nu pare a fi unul de bun augur.

ADVERTISEMENT