Sport

La Liga continuă scandalul cu PSG după ce Real Madrid a ratat transferul lui Kylian Mbappe. Spaniolii au depus plângere la UEFA

Conducătorii La Liga nu se pot resemna cu faptul că Real Madrid a pierdut printre degete transferul lui Kylian Mbappe și au depus o plângere la UEFA împotriva celor de la PSG.
15.06.2022 | 20:16
La Liga continua scandalul cu PSG dupa ce Real Madrid a ratat transferul lui Kylian Mbappe Spaniolii au depus plangere la UEFA
Conducătorii La Liga nu se pot resemna cu faptul că Real Madrid a pierdut printre degete transferul lui Kylian Mbappe și au depus o plângere la UEFA împotriva celor de la PSG. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 23 de ani a decis să refuze oferta ”galacticilor” și a semnat prelungirea pe încă trei ani a contractului cu campioana din Ligue 1, urmând să încaseze un salariu fabulos.

PSG i-a prelungit contractul lui Kylian Mbappe, dar s-a ales cu o plângere din partea La Liga

Tocmai această schimbare radicală de atitudine i-a nemulțumit pe șefii din La Liga, care consideră că odată cu păstrarea lui Kylian Mbappe cei de la PSG au încălcat regulile fair-play-ului financiar.

ADVERTISEMENT

În acest sens, președintele ligii spaniole, Javier Tebas, a depus o plângere la UEFA împotriva parizienilor, dar și a clubului Manchester City, care în această vară l-a transferat pe Erling Haaland de la Borussia Dortmund.

La Liga înțelege că finanțarea neregulată a acestor cluburi se realizează, fie prin injecții directe de bani, fie prin sponsorizare și alte contracte care nu corespund condițiilor pieței și nu au sens economic.

ADVERTISEMENT

La Liga consideră că aceste practici modifică ecosistemul și sustenabilitatea fotbalului, dăunează tuturor cluburilor și ligilor europene și servesc doar la umflarea artificială a pieței, cu bani negenerați de fotbal în sine”, a declarat Tebas, conform BBC.

Mbappe și Haaland au fost doriți de Real Madrid

Plângerea împotriva clubului PSG a fost făcută săptămâna trecută, iar cea împotriva celor de la Manchester City în luna aprilie, înainte de aducerea lui Haaland. La Liga menționează faptul că își rezervă dreptul de a face și alte notificări către UEFA.

ADVERTISEMENT

În iulie 2020, Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne a anulat o interdicție de doi ani în Liga Campionilor impusă lui Manchester City de către UEFA pentru încălcări ale fair-play-ului financiar.

Kylian Mbappe și Erling Haaland au fost ținte de transfer pentru Real Madrid în această vară, însă ”galacticii” au reușit contraperformanța de a nu se alege cu niciunul dintre cei doi mari atacanți.

ADVERTISEMENT

Javier Tebas spunea în urmă cu câteva luni că este convins de faptul că Florentino Perez va reuși să-i aducă pe ambii pe Santiago Bernabeu și considera că sosirile lui Mabppe și Haaland în Spania ar fi benefice din toate punctele de vedere pentru La Liga.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG: 1,10 este cota ca parizienii să câștige titlul în Ligue 1 în sezonul 2022-2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT