Sport

La Liga, etapa 32. FC Sevilla, învinsă acasă de revelația Girona. Cum arată clasamentul

Vezi aici în format LIVE stream FC Barcelona - Betis Sevilla, Cadiz - Valencia precum și alte partide din etapa 32 din La Liga, care are loc în perioada 28 aprilie - 1 mai.
01.05.2023 | 21:17
La Liga etapa 32 FC Sevilla invinsa acasa de revelatia Girona Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
01-05-2023
17:04

Rezultatele partidelor de luni, 1 mai, din La Liga

  • Mallorca – Athletic Bilbao 1-1 (Lee Kang-In 58 / I. Williams 90+6 pen.)
  • FC Sevilla – Girona 0-2 (Juanpe 23, Castellanos 55)

01-05-2023
15:36

Jules Kounde, jefuit în timpul meciului cu Betis

Barcelona a câștigat categoric meciul cu Betis, scor 4-0, în etapa cu numărul 32 din La Liga și a făcut un pas uriaș către câștigarea titlului. Jules Kounde, integralist în victoria „catalanilor” de pe Camp Nou, a fost victima unui jaf chiar în momentul în care se afla pe teren. 

Jaful a avut loc în locuința fotbalistului francez, iar hoții au reușit să fugă cu anumite bunuri, fără să fie prinși de poliție, anunță presa din Franța.

Cu 35 de meciuri adunate în acest sezon în tricoul „blaugrana”, Jules Kounde a luat la cunoștință despre incident abia când a ajuns în locuința sa. Starul Barcelonei a contactat autoritățile spaniole și a informat clubul la care evoluează, iar poliția a demarat o anchetă. 

01-05-2023
12:35

Barcelona, ofertă de 70 de milioane de euro pentru Ansu Fati

Barcelona va traversa o perioadă de foc în viitorul apropiat. Protagonistă într-un scandal de corupție, echipa de pe Camp Nou are probleme și din punct de vedere financiar.

„Catalanii” sunt obligați să vândă pentru a putea aduce noi jucători la echipă, astfel, vor fi nevoiți să renunțe la anumiți fotbaliști care în trecut nu intrau în calcul pentru o posibilă plecare de pe Camp Nou. Conducerea clubului „blaugrana” este dispusă să renunțe la jucători care se anunțau promițători cum este cazul lui Ansu Fati. 

Tânărul fotbalist de 20 de ani, intrat într-un con de umbră la Barcelona, și-a pierdut locul în echipa de start alcătuită de Xavi, iar o viitoare plecare i-ar aduce beneficii financiare nesperate clubului de pe Camp Nou.

Renumitul impresar Jorge Mendes le-a fi transmis șefilor Barcelonei că în perioada de transferuri din vară va aduce o ofertă de 70 de milioane de euro pentru atacant, anunță sport.es. Impresarul portughez a mărturisit că echipa care va face oferta va fi din Premier League.

01-05-2023
08:42

Barcelona vrea să semneze rapid cu Lamine Yamal

Lamine Yamal a debutat pentru Barcelona la doar 15 ani și 290 de zile în victoria clubului „blaugrana” cu Betis, scor 4-0 în etapa cu numărul 32 din La Liga. Conducerea clubului catalan să grăbește și vrea să semneze rapid cu tânărul fotbalist spaniol contractul de jucător profesionist. 

Crescut la academia Barcelonei, Lamine Yamal ar urma să semneze cu clubul de pe Camp Nou în vară, iar „catalanii” au început deja demersurile. Fotbalistul născut în 2007 ar fi semnat deja un contract cu renumitul impresar Jorge Mendes, iar portughezul a început discuțiile cu șefii Barcelonei.

Deși negocierile par să ducă spre un acord între cele două părți, Barcelona vrea să se grăbească pentru că Real Madrid a intrat pe fir. Campioana Europei ar fi dispusă să-l aducă pe Santiago Bernabeu pe noul puști-minune al fotbalului în cazul în care nu va rămâne pe Camp Nou. 

„I-am spus să încerce lucruri pe teren și a făcut-o. E special. Chiar putea marca împotriva lui Betis, dar portarul Rui Silva s-a opus. A jucat cu încredere și a arătat de ce e capabil. 

N-are frică și e extrem de talentat. Câteva dintre pasele lui în treimea finală au fost foarte bune.  E dificil să găsești un fotbalist ca el, nu arată de 15 ani, e foarte matur, e gata să joace și se antrenează excelent. Poate marca o eră la acest club”, a declarat Xavi, despre Lamine Yamal. 

30-04-2023
16:52

Etapa 32, meciurile de duminică. Atletico Madrid încheie seara la Valladolid

  • Cadiz – Valencia 2-1 (Escalante 39, Guardiola 46 / Lino 51)
  • Villarreal – Celta Vigo 3-1 (Jackson 2, 12, Terrats 70 / Larsen 29)
  • Espanyol – Getafe 1-0 (Joselu 38-pen.)
  • Valladolid – Atletico Madrid 2-5 (Larin 42 pen, Escudero 74 / Molina 20, Gimenez 24, Morata 38, Fernandez 86 aut., Depay 90+3)
Clasament La Liga: Sursă foto: Flashscore.ro
Clasament La Liga: Sursă foto: Flashscore.ro
30-04-2023
05:59

Lewandowski - Benzema, duel la baionetă pentru titlul de golgheter. Francezul urcă și-n topul all-time din La Liga

Karim Benzema a zbutit un hat-trick contra Almeriei. O performanță care i-a permis lui Real Madrid să nu mai aibă emoții și care l-a ajutat pe francez să ajungă la 235 de goluri înscrise în campionatul spaniol. Cifră cu care l-a depășit pe legendarul Hugo Sanchez. Benzema este acum al 4-lea și mai are nevoie de Telmo Zarra pentru a urca pe podiumul all-time.

Pe de altă parte însă acum s-a strâns și lupta pentru titlul de golgeter. Căci Karim a recuperat substanțial ecartul față de Lewandowski. După ce și polonezul a izbutit să puncteze în jocul cu Betis, cei doi sunt la numai două goluri distanță (19 pentru Robert, 17 pentru Karim). Astfel că ultimele 6 jocuri din La Liga ale celor două formații au parte de un nou punct de atracție.

29-04-2023
16:36

Etapa 32, meciurile de sâmbătă. Real Madrid - Almeria 4-2. FC Barcelona - Betis 4-0

Clasament La Liga: Sursă foto: Captură Flashscore.ro
  • Elche – Rayo Vallecano 4-0 (Tete Morente 45+1,  L.Boye 52, Fidel 53, Gumbau 72)
  • Real Madrid – Almeria 4-2 (Benzema 5, 17, 42- penalty, Rodrygo 48 / Lazaro 45+1, Robertone 61 )

Vezi aici cele mai importante faze

Min.61: GOOOL Almeria. Robertone reușește să reducă din handicap din centrarea lui Portillo.

Min.48: GOOOL Real Madrid. Rodrygo reface diferența de trei goluri în favoarea madrilenilor.

Min.45+1: GOOOL Almeria. Defensiva lui Real este visătoare, iar Lazaro reduce din diferență.

Min.42: GOOOL Real Madrid. Hat-trick pentru Benzema. De această dată a transformat un penalty acordat pentru un fault asupra lui Lucas.

Min.17: GOOOL Real Madrid. Benzema face dubla după o pasă primită de la Rodrygo.

Min.5: GOOOL Real Madrid. Acțiune rapidă de atac, Vinicius Jr. centrează perfect, iar Benzema, singur-singurel în fața porții, reia în plasă.

  • LIVE FC Barcelona – Betis Sevilla 4-0 (Christensen 14, Lewandowski 36, Raphinha 42, Rodriguez 83 aut.)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 83: GOOOL FC Barcelona. Rodriguez își trimite balonul în propria poartă.

Min.42: GOOOL FC Barcelona. Catalanii se desprind la 3-0 grație lui Raphinha, care a finalizat în situație de unu la unu cu portarul advers.

Min.36: GOOOL FC Barcelona. Lewandowski mărește avantajul gazdelor.

Min.33: Edgar Gonzalez (Betis) este eliminat pentru cumul de avertismente.

Min.14: GOOOL FC Barcelona. Christensen reușește să deschidă scorul din centrarea lui Raphinha.

 

29-04-2023
07:59

Sergio Busquets, căpitanul Barcelonei, și-a decis viitorul

Sergio Busquets, căpitanul Barcelonei, se află în ultimele luni de contract cu gruparea „blaugrana”, astfel mijlocașul care s-a retras la finalul anului trecut din naționala Spaniei a avut din nou de luat o decizie dificilă. 

Presa iberică anunțase în primă fază că fotbalistul în vârstă de 34 de ani va pleca în MLS pentru un transfer la Inter Miami. Totodată, Al-Nassr, echipa la care evoluează Cristiano Ronaldo, i-a pus „catalanului” pe masă o ofertă de 36 de milioane de euro pentru doi ani, însă fotbalistul a refuzat.

Publicația spaniolă Sport a anunțat că Sergio Busquets a luat o decizie în ceea ce privește viitorul său și a ales să își prelungească contractul cu Barcelona pentru încă un sezon. În actuala stagiune, mijlocașul defensiv a adunat 37 de partide și a oferit trei pase decisive de gol. 

“Posibila revenire a lui Messi și încrederea totală pe care Xavi i-a acordat-o au cântărit foarte mult pentru decizia lui Busquets de a continua la Barca. Noul contract va fi semnat la începutul lunii mai, după ce Barcelona va finaliza planul financiar pentru sezonul următor.

Este clar că Busquets va avea un rol diminuat în sezonul următor. Xavi l-a folosit foarte mult în acest sezon, dar venirea lui Gundogan și poziționarea lui Frenkie De Jong pe postul lui vor avea ca rezultat folosirea căpitanului într-un sistem de rotație. Jucătorul a acceptat această situație”, au scris jurnaliștii de la sport.es

28-04-2023
19:01

Osasuna - Real Sociedad 0-2 (Herrera 6-a.g., Kubo 90+1)

FINAL – Real Soceidad câștigă cu 2-0 și își consolidează locul 4, loc care duce în grupele Champions League. Bascii au 58 de puncte, opt mai multe decât Villarreal.

Min. 90+1 – GOOOL Real Sociedad!!! Ocupanta locului 4 în La Liga face 2-0 după super reușita lui Kubo!

Min. 6 – GOOOL Real Sociedad!!! Oaspeții deschid scorul grație autogolului lui Herrera, portarul gazdelor.

Min. 1 – A început meciul de la Pamplona!

Echipele de start:

  • Osasuna: Herrera – Pena, Hernandez, Cruz, Snachez – Oroz,Munoz, Moncayola – Barja, Garcia, Gomez; Rezerve: Valencia, Fernandez – Avila, Benito, Budimir, Garcia, Garcia, Ibanez, Torro, Vidal; Antrenor: J. Arrasate
  • Real Sociedad: Remiro – Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Munoz – Zubimendi – Barrenetxea, Merino, Silva – Fernandez, Momo; Rezerve: Zubiaurre – Gorosabel, Guevara, Illaramendi, Kubo, Mendez, Navarro, Oyarzabal, Pacheco, Sola, Sorloth, Turrientes; Antrenor: Alguacil

 

În perioada vineri, 28 aprilie – luni, 1 mai, au loc partidele din cadrul etapei 32 din La Liga. Campioana este greu de crezut că ar mai putea fi alta decât FC Barcelona, chiar dacă a pierdut în runda intermediară la Madrid, în fața lui Rayo Vallecano și Real Madrid a învins pe Celta. Diferența dintre cele două superputeri este în continuare foarte mare în favoarea Barcelonei, care are 11 puncte avans, cu șase etape înainte de finalul sezonului.

FC Barcelona – Betis Sevilla și Cadiz – Valencia, la retrogradare, sunt cele mai tari meciuri din etapa 32 din La Liga

Etapa 32 din La Liga nu are în program nici un meci de top, dar majoritatea partidelor au importanța lor pentru stabilirea configurației finale. După dușul rece pe de stadionul Vallecas din cartierul muncitoresc al Madridului, acolo unde însă și-a lăsat scalpul, în tur și Real Madrid, FC Barcelona revine pe Nou Camp pentru partida cu Betis Sevilla, de regulă o victimă a catalanilor.

ADVERTISEMENT

Real Madrid are aparent meci lejer acasă, cu Almeria, echipă care luptă pentru supraviețuire, dar care ar putea avea o șansă dacă galacticii nu vor fi cu cea mai bună echipă pe teren, pentru că nu mai este mult până la șocul cu Manchester City din semifinalele Champions League. Foarte tare va fi în schimb duelul Cadiz – Valencia din zona suspinelor, un meci direct pentru supraviețuire.

Vineri, 28 aprilie, ora 22:00

  • Osasuna – Real Sociedad

Sâmbătă, 29 aprilie

  • ora 17:15 Elche – Rayo Vallecano
  • ora 19:30 Real Madrid – Almeria
  • ora 22:00 FC Barcelona – Betis Sevilla
ADVERTISEMENT

Duminică, 30 aprilie

  • ora 15:00 Cadiz – Valencia
  • ora 17:15 Villarreal – Celta Vigo
  • ora 19:30 Espanyol – Getafe
  • ora 22:00 Valladolid – Atletico Madrid

Luni, 1 mai

  • ora 20:00 Mallorca – Athletic Bilbao
  • ora 22:00 FC Sevilla – Girona

Cine transmite la TV FC Barcelona – Betis Sevilla, Cadiz – Valencia și alte partide din etapa 32 din La Liga

Din cele zece jocuri din etapa 32 din La Liga șapte vor putea fi urmărite în direct, pe micile ecrane. Nu figurează în grilele nici unui post meciurile Elche – Rayo Vallecano, Cadiz – Valencia și Villarreal – Celta Vigo. Acesta nu pot fi urmărite decât în format LIVE VIDEO dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Evident, nu lipsesc partidele numelor mari: FC Barcelona – Betis Sevilla, Real Madrid – Almeria, Valladolid – Atletico Madrid, Mallorca – Athletic Bilbao, FC Sevilla – Girona -plus uvertura de vineri, Osasuna – Real Sociedad și un alt joc din zona fierbinte a clasamentului din La Liga, Espanyol – Getafe, cu două formații aflate pe poziții retrogradante.

Vineri, 28 aprilie

  • ora 22:00 Osasuna – Real Sociedad (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Sâmbătă, 29 aprilie

  • ora 19:30 Real Madrid – Almeria (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:00 FC Barcelona – Betis Sevilla (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Duminică, 30 aprilie

  • ora 19:30 Espanyol – Getafe (Prima Sport 4)
  • ora 22:00 Valladolid – Atletico Madrid (Digi Sport 2, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Luni, 1 mai

  • ora 20:00 Mallorca – Athletic Bilbao (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • ora 22:00 FC Sevilla – Girona (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)

Xavi cere jucătorilor Barcelonei reabilitarea după eşecul cu Rayo Vallecano în partida cu Betis Sevilla din etapa 32 din La Liga

Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a fost extrem de supărat de eşecul echipei sale suferit în etapa intermediară la Madrid, din partea unei formaţii mult mai modeste decât a catalanilor, Rayo Vallecano. El spune că o echipă mare nu are astfel de sincope nici atunci când are un avans mare la primul loc.

Prin urmare el aşteaptă ca echipa să se reabiliteze în partida cu Betis Sevilla şi să se împace astfel inclusiv cu suporterii după acest pas greşit. Betis Sevilla trage pentru un loc european, cel mai probabil de Europa League sau de Conference Leaague după ce nu a putut învinge acasă acum câteva zile pe Real Sociedad, care menţine astfel avansul de şase puncte peste Betis pentru locul 4.

Cadiz – Valencia şi Espanyol – Getafe, meciuri pe viaţă şi pe moarte la retrogradare în etapa 32 din La Liga

În subsolul clasamentului avem două partide de foc, în care se vor afla faţă în faţă patru dintre echipele ameninţate cu retrogradarea. La C adiz vine Valencia, echipă care s-a salvat etapa trecută în meciul cu Valladolid, pe teren propriu, întorcând scorul de 0-1 la pauză la 2-1, cu un gol marcat în ultimul minut de prelungiri!

Şi mai dramatic este meciul de la Bacelona, dintre Espanyol, penultima clasată şi Getafe. Fără o victorie situaţia papagalilor din Catalonia va fi una imposibilă, mai ales că deja a pierdut oarecum contactul cu echipele de deasupra liniei. Fără o victorie îb faţa altei echipe cu mare nevoie de puncte Espanyol va avea foarte puţine şanse de a mai ieşi la lumină.

ADVERTISEMENT