Sport

La Liga, etapa 33. Espanyol, pas mare spre liga secundă după înfrângerea de la Sevilla. Cum arată clasamentul

Vezi aici în format LIVE stream Real Sociedad - Real Madrid, FC Barcelona - Osasuna şi alte meciuri din etapa 33 din La Liga.
04.05.2023 | 20:14
La Liga etapa 33 Espanyol pas mare spre liga secunda dupa infrangerea de la Sevilla Cum arata clasamentul
Espanyol are șanse mici de a evita retrogradarea după înfrângerea de la Sevilla
ADVERTISEMENT
04-05-2023
17:30

La Liga, etapa 33: meciurile de joi, 4 mai

  • Girona – Mallorca 2-1 (Bernardo 45+2, Castellanos 84 / Muriqi 80 pen.)
  • FC Sevilla – Espanyol 3-2 (Gil 23, Ocampos 69 pen., Gueye 88 / Rekik 29 aut., Puado 43)
  • Athletic Bilbao – Betis Sevilla 0-1 (Jose 6)
  • Rayo Vallecano – Valladolid 2-1 (de Tomas 48, Camello 80 / Leon 84)
La Liga
Clasament La Liga
04-05-2023
10:50

Real Madrid, dispusă să plătească 100 de milioane de euro pentru Alejandro Garnacho

Alejandro Garnacho și-a prelungit contractul cu Manchester United până în 2028, însă noua înțelegere a tânărului fotbalist argentinian cu formația de pe Old Trafford nu reprezintă un impediment pentru Real Madrid. 

Campioana Europei este pregătită să achite clauza de reziliere care se ridică la 100 de milioane de euro pentru transferul mijlocașului sud-american, potrivit Caught Offside. Echipa antrenată de Carlo Ancelotti s-a declarat mulțumită de evoluția tinerilor jucători, precum Vinicius, Rodrygo sau Endrick, iar fotbalistul în vârstă de 18 ani ar fi următoarea mutare. 

În actuala stagiune, Alejandro Garnacho a evoluat în 32 de partide pentru Manchester United, reușind să marcheze 5 goluri și să ofere șase pase decisive. Manchester United l-a cumpărat doar pentru 450.000 de euro pe Alejandro Garnacho de la academia lui Atletico Madrid în 2020. În prezent, argentinianul are o cotă de piață de 25 de milioane de euro. 

03-05-2023
17:37

La Liga, etapa 33: meciurile de miercuri, 3 mai

  • Valencia – Villarreal 1-1 (Lino 72 / Jackson 62)
  • Atletico Madrid – Cadiz 5-1 (Griezmann 2, 27, Morata 49, Carrassco 57 pen., Molina 72 / Lozano 71)
  • Getafe – Celta Vigo 1-0 (Unai 3 pen.)
La Liga
Clasament La Liga
03-05-2023
09:24

Ancelotti a pus tunurile pe Eder Militao

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, s-a arătat deranjat de eșecul suferit pe terenul celor de la Real Sociedad și nu a ezitat să-și critice un jucător.

Întrebat despre forma slabă arătată de fundașul brazilian Eder Militao, care a greșit decisiv în jocul de la San Sebastian, tehnicianul italian a fost foarte clar: ”Trebuie să se trezească. Iar asta cât mai curând posibil”.

”Această înfrângere nu este tocmai modul ideal de a ne pregăti pentru ce urmează. Mereu un eșec reprezintă un motiv de îngrijorare. Finala Cupei Spaniei și dubla manșă din Champions League ne afectează concentrarea”, a mai declarat Ancelotti.

02-05-2023
17:28

Rezultatele partidelor de marți, 2 mai, din La Liga

  • Almeria  – Elche 2-1 (Leo Baptisato 22, Embarba 52 / Ponce 90+1)
  • FC Barcelona – Osasuna 1-0 (Alba 86) – VIDEO

Echipele de start:

Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Christensen, Balde – de Jong, Busquets, Pedri – Raphina, Lewandowski, Gavi; Rezerve: Tenas, Pena – Alba, Alonso, Dembele, Fati, Garcia, Kessie, Torre, Torres, Yamal; Antrenor: Xavi

Osasuna: Fernandez – Moreno, Garcia, Herrando, Sanchez – Oroz, Torro, Ibanez – Benito, Avila, Garcia; Rezerve: Valencia, Herrera – Barja, Budimir, Cruz, Garcia, Gomez, Hernandez, Munoz, Pena; Antrenor: J. Arrasate

  • Real Sociedad – Real Madrid 2-0 (Kubo 47, Barrenetxea) – VIDEO

Echipele de start:

Real Sociedad: Remiro – Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Munoz – Merino, Zubimendi, Oyarzabal – Silva – Kubo, Sorioth; Rezerve: Zubiaurre – Barrenetxea, Cho, Elustondo, Fernandez, Guevara, Illarramendi, Mendez, Navarro, Pacheco, Rico, Sola; Antrenor: I. Alguacil

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Rudiger, Fernandez – Ceballos, Tchouameni, Kroos – Asensio, Diaz, Rodrygo; Rezerve: Lopez, Lunin – Arribas, Dotor, Hazard, Lucas, Odriozola, Paz Martinez, Rodriguez, Vallejo, Valverde; Antrenor: C. Ancelotti

În perioada marţi, 2 mai – joi, 4 mai au loc partidele dintre-o nouă etapă intermediară din La Liga, etapa cu numărul 33. La Liga este singurul campionat din cele de top care a programat două săptămâni la rând runde intermediare, la mijloc de săptămână, dar acum explicaţia este că sâmbătă, 6 mai, la Valencia va avea loc finala Cupei Spaniei, Real Madrid – Osasuna.

Real Sociedad – Real Madrid şi FC Barcelona – Osasuna sunt cele mai interesante meciuri din etapa 33 din La Liga

Este o etapă în care există destule meciuri cu importanţă mare la ambii poli ai clasamentului. Însă partidele Real Sociedad – Real Madrid şi FC Barcelona – Osasuna sunt considerate a fi deasupra celorlalte, deşi, foarte important de reţinut este faptul că există o mare probabilitate ca Real Madrid şi Osasuna să bage pe teren multe rezerve, pentru că peste câteva zeci de ore vor avea de jucat finala Cupei.

ADVERTISEMENT

În afara celor două jocuri amintite mai se remarcă meciurile FC Sevilla – Espanyol, foarte important pentru echipa catalană în lupta ei pentru menţinerea în prima divizie. Formidabil de greu se anunţă a fi şi partida derby regional Valencia – Villarreal, în care prima echipă vrea să salveze,  a doua trage la locul de Europa League.

Marţi, 2 mai, ora 20:30

  • Almeria  – Elche
  • FC Barcelona – Osasuna
  • ora 23:00 Real Sociedad – Real Madrid

Miercuri, 3 mai, ora 23:00

  • ora 20:30 Valencia – Villarreal
  • Atletico Madrid – Cadiz
  • Getafe – Celta Vigo

Joi, 4 mai

  • ora 20:30 Girona – Mallorca
  • ora 20:30 FC Sevilla – Espanyol
  • ora 23:00 Athletic Bilbao – Betis Sevilla
  • ora 23:00 Rayo Vallecano – Valladolid
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partidele Real Sociedad – Real Madrid, FC Barcelona – Osasuna şi alte meciuri din etapa 33 din La Liga

Opt din cele zece meciuri ale etapei 33 din La Liga vor putea fi urmărite în direct pe micile ecrane. Doar partidele Almeria – Elche, marţi, ora 20:30 şi Getafe – Celta Vigo, miercuri, ora 23:00, nu figurează în grilele vreunui post de sport de la noi, deşi ultimul este important pentru echipa gazdă, care se află pe loc retrogradabil.

Evident, la loc de cinste se află meciurile Real Sociedad – Real Madrid şi FC Barcelona – Osasuna, care sunt, de altfel, singurele care vor fi transmise marţi, 2 mai. Miercuri avem derbyul regional de la Valencia şi de la ora 23:00 Atletico Madrid – C adiz. Joi putem vedea FC Sevilla – Girona, Athletic Bilbao – Betis Sevilla, Rayo Vallecano – Valladolid şi Girona – Mallorca

ADVERTISEMENT

Marţi, 2 mai

  • ora 20:30 FC Barcelona – Osasuna (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 23:00 Real Sociedad – Real Madrid (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Miercuri, 3 mai

  • ora 20:30 Valencia – Villarreal (Prima Sport 3)
  • ora 23:00 Atletico Madrid – Cadiz (Digi Sport 4, Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Joi, 4 mai

  • ora 20:30 Girona – Mallorca (Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 20:30 FC Sevilla – Espanyol (Digi Sport 3, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 23:00 Athletic Bilbao – Betis Sevilla (Digi Sport 3, Orange Sport 2., Prima Sport 3)
  • ora 23:00 Rayo Vallecano – Valladolid (Prima Sport 3)

FC Barcelona, încă un pas spre titlu?

FC Barcelona are 11 puncte peste rivalul de-o viaţă Real Madrid şi toată lumea spune că deja catalanii sunt campioni numai antrenorul Xavi Hernandez cere echipei maximă concentrare ca să nu ruineze munca unui întreg sezon. Din punctul său de vedere vor fi campioni doar în momentul în care nu va mai exista nici o posibilitate de a fi ajunşi.

Prin urmare va trimite pe teren cel mai bun unsprezece la meciul cu Osasuna, chiar dacă oaspeţii, cu gândul la apropiata finală a Cupei Spaniei cu Real Madrid vor lăsa mulţi titulari pe bancă. Barcelona este mare favorită contra unui adversar cu multe absenţe, de unde şi ideea că se vor marca destule goluri în meci.

Real Madrid lasă acasă o parte dintre titulari pentru meciul de la San Sebastian, cu Real Sociedad, în etapa 33 din La Liga

Un meci cu Real Madrid, fie el şi pe teren propriu, este mereu o încercare dificilă pentru Real Sociedad. Poate însă că acum lucrurile vor sta ceva mai uşor pentru echipa din San Sebastian. Real Madrid are o singură posibilitate de a cuceri un trofeu pe plan intern şi acela este Cupa Spaniei, unde peste câteva zile va întâlni în finală pe Osasuna.

Din acest motiv, cu 11 puncte distanţă de liderul FC Barcelona, deci practic imposibil de mai prins, antrenorul Carlo Ancelotti a decis să acorde şanse unor jucători care au evoluat mai puţin la San Sebastian şi să lase la odihnă oamenii grei, precum Luka Modric, Vinicius, posibil Karim Benzema, Valverde sau David Alaba. Şi mai pot fi şi alţii.

ADVERTISEMENT