Sport

La Liga, etapa a 20-a. Barcelona, salvată de renegatul Luuk de Jong la primul meci din 2022. Video

FANATIK vă oferă informaţii despre etapa a 20-a din La Liga, care va începe în ultima zi a anului 2021, 31 decembrie şi va continua pe 2 şi 3 ianuarie 2022.
La Liga etapa a 20a Barcelona salvata de renegatul Luuk de Jong la primul meci din 2022 Video
ADVERTISEMENT
02-01-2021
15:01

La Liga, etapa a 20-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 31 decembrie

  • Valencia – Espanyol 1-2 (O. Alderete 51 / R. De Thomas 83, J. Puado 89)

Duminică, 2 ianuarie

  • Getafe – Real Madrid 1-0 (Unal 9)
  • Atletico Madrid – Rayo Vallecano 2-0 (Correa 28, 53)
  • Elche – Granada 0-0
  • Alaves – Real Sociedad 1-1 (Joselu 56 pen. / Januzaj 14)
  • Betis Sevilla – Celta Vigo 0-2 (Iago Aspas 36 pen., 45+2)
  • Mallorca – Barcelona 0-1 (L. de Jong 44) – VEZI VIDEO

Min. 44 – GOOOL Barcelona! Mingueza a centrat din partea dreaptă și Luuk de Jong a deschis scorul cu o lovitură de cap, profitând și de indecizia portarului gazdelor.

mal

Luni, 3 ianuarie

  • ora 20:00 Villarreal – Levante
  • ora 22:00 Osasuna – Athletic Bilbao
  • ora 22:15 Cadiz – Sevilla

lli

02-01-2021
12:03

Getafe - Real Madrid 1-0 (Unal 9)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 17: Șutul lui Modric din marginea careului, fără speranțe pentru portarul Soria, lovește transversala.

Min. 13: Gazdele sunt din nou aproape de a marca după o neînțelegere între Alaba și Curtois, rezolvată în cele din urmă de portarul Realului.

Min. 9: GOOOL GETAFE! Unal îi „fură” o minge lui Militao la marginea careului, scapă singur cu portarul și înscrie cu un șut plasat.

Min. 1: A început partida.

02-01-2021
08:19

Neto le-a cerut șefilor Barcelonei să-l lase să plece de la echipă

Portarul brazilian al Barcelonei, Neto, nu mai vrea să fie rezervă la gruparea catalana și le-a transmis șefilor clubului că își dorește să fie lăsat să plece în fereastra de transferuri din această lună.

Barcelona a plătit nu mai puțin de 26 de milioane de euro celor de la Valnecia, în 2019, pentru a-l achiziționa, dar brazilianul nu s-a impus în duelul pentru titularizare cu ter Stegen.

Doar 11 meciuri a bifat Neto în tricoul catalanilor, în La Liga, în cele două sezoane și jumătate de când a fost transferat. Brazilianul are o ofertă concretă de la Flamengo, din țara sa, și, conform jurnaliștilor de la As, și-ar fi dat acordul. Mai trebuie doar ca cele două cluburi să ajungă la un consens în privința sumei de transfer.

31-12-2021
17:08

Înfrângere dramatică a Valenciei împotriva lui Espanyol

Valencia a pierdut ultimul meci al anului, pe teren propriu, contra lui Espanyol. „Liliecii” au controlat meciul și au deschis scorul în minutul 51 prin Omar Alderete.

Hugo Duro a fost eliminat în minutul 83, iar Espanyol a egalat din penalty prin Raul De Thomas, iar Javi Puedo a înscris golul victoriei în minutul 89, în urma unei lovituri perfecte de cap.

Astfel, Valencia rămâne pe locul 8, cu 28 de puncte, în timp ce Espanyol urcă două poziții în clasament și ajunge până pe locul 9, cu 26 de puncte acumulate în 19 etape.

 

31-12-2021
17:01

Espanyol dă lovitura pe final

Espanyol reușește să întoarcă scorul în confruntarea cu Valencia, iar Javi Puado, intrat în a doua repriză, înscrie golul victoriei în minutul 89.

31-12-2021
16:56

Espanyol a egalat-o pe Valencia

Espanyol a profitat din plin de eliminarea lui Hugo Duro, iar Raul De Thomas a egalat în minutul 83, transformând perfect o lovitură de la 11 metri.

31-12-2021
16:25

Valencia a deschis scorul împotriva lui Espanyol

Valencia a avut nevoie de 51 de minute până să deschidă scorul în duelul cu Espanyol. Pentru „lilieci” a înscris Omar Alderete, cu o lovitură de cap imparabilă.

31-12-2021
15:00

Valencia - Espanyol se joacă acum

Valencia – Espanyol 0-0

Start de meci! 

Echipele de start: 

30-12-2021
17:26

Trei dintre vedetele lui Real Madrid pot revenit la antrenamente după ce au primit rezultate negative la retestarea COVID

La începutul acestei săptămâni patru jucători de la Real Madrid au fost testați pozitiv la COVID-19 și plasați în izolare. Este vorba despre Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eduardo Camavinga și Vinicius Jr, toți patru jucători de bază în trupa antrenată de Carlo Ancelotti.

La retestare, efectuată joi, trei dintre aceștia – Courtois, Valverde și Camavinga au primit rezultate negative și așteaptă confirmarea autorităților pentru a reveni la antrenamentele echipei.

Vinicius, ce de al patrulea fotbalist testat pozitiv, marți, rămâne în izolare și va rata următoarele trei partide din La Liga. Brazilianului i s-a alăturat și atacantul sârb Luka Jovic, depistat pozitiv la ultima testare.

Următorul meci al echipei real Madrid este programat pe 2 ianuarie, în deplasare, cu Getafe.  

30-12-2021
16:24

Un atacant cu peste 100 de meciuri pentru Real Madrid și Atletico este noua țintă a Barcelonei

A fost crescut de Atletico Madrid și a câștigat liga Campionilor cu Real. Are o cotă de piață de 35 de milioane de euro și este dorit insistent de antrenorul Xavi, la FC Barcelona.

Dacă va accepta oferta, Alvaro Morata, fotbalistul în cauza, ar putea fi declarat ”trădător” pe viață. Atacantul de 29 de ani a fost împrumutat la Juventus Torino, dar italienii au anunțat că nu mai au nevoie de serviciile lui și va fi liber din vară.

Ca să-l legitimeze pe Morata, oficialii Barcelonei vor trebui să negocieze cu cei ai lui Atletico Madrid, cu care Alvaro Morata mai are contract până în 2023. Totuși, dacă Barcelona va achita clauza de 35 de milioane de euro, fotbalistul are șanse reale de a evolua pe Camp Nou.

Prima etapă din a doua parte a sezonului din La Liga are o caracteristică aparte. Începe cu un meci chiar în ultima zi a anului 2021, vineri, 31 decembrie, după care se continuă în zilele de duminică, 2 ianuarie, şi luni, 3 ianuarie.

Programul meciurilor din etapa a 20-a din La Liga

Vineri, 31 decembrie, ora 17:15

Valencia – Espanyol 1-2 (O. Alderete 51 / R. De Thomas 83, J. Puado 89)

Duminică, 2 ianuarie

ora 15:00 Getafe – Real Madrid

ora 17:15 Atletico Madrid – Rayo Vallecano

ora 17:15 Elche – Granada

ora 19:30 Alaves – Real Sociedad

ora 19:30 Betis Sevilla – Celta Vigo

ora 22:00 Mallorca – Barcelona

Luni, 3 ianuarie

ora 20:00 Villarreal – Levante

ora 22:00 Osasuna – Athletic Bilbao

ora 22:15 Cadiz – Sevilla

Aşadar etapa a 20-a, prima din retur, dar fără a respecta programa primei etape a campionatului, se desfăşoară pe durata a doi ani! Începe vineri, 31 decembrie, pe Mestalla din Valencia şi se încheie luni, 3 ianuarie, pe Nuevo Mirandilla din Cadiz.

ADVERTISEMENT

O altă caracteristică interesantă a rundei este faptul că avem două derby-uri ale Madridului, Getafe – Real şi Atletico – Rayo Vallecano la care se adaugă derby-ul regional al Ţării Bascilor, Alaves – Real Sociedad, şi cel al regiunii Andaluzia, Cadiz – Sevilla.

COVID-ul face ravagii în La Liga

Pe Mestalla, ”liliecii” vor încerca să zboare cu cele trei puncte spre locurile de Europa şi pot face acest lucru chiar dacă au câteva absenţe, cea mai importantă fiind a brazilianului Gabriel Paulista. Pentru că Valencia e în formă, nu a mai pierdut de şase partide iar acasă a cedat doar în faţa lui Real Madrid. Espanyol este una dintre cele mai slabe echipe afară, doar trei remize din nouă ieşiri.

ADVERTISEMENT

Problema este că La Liga este afectată din plin de noul val de infectări cu coronavirus chiar dacă majoritatea echipelor au jucători vaccinaţi. Barcelona are nu mai puţin de şapte cazuri, Sevilla trei, şase sunt la Betis, 12 la Rayo Vallecano, 7 la Mallorca şi la Espanyol, 10 la Real Sociedad.

Madridul la ora meciurilor directe

Cu rezerva firească de acum că La Liga poate decide în următoarele ore amânarea unor partide din motive de Covid-19 să vedem care sunt punctele de atracţie ale rundei cu numărul 20. Prima zi de fotbal în Spania a anului 2022 începe cu cele două confruntări din Madrid.

ADVERTISEMENT

Real merge pe Colliseum, casa lui Getafe, şi speră să primească, după Asensio, rezultate negative şi pentru Modric, Bale, Alaba, Rodrygo, jucători care s-au aflat în carantină. Atletico, una dintre puţinele formaţii fără infectaţi, primeşte pe ocupanta locului 4, Rayo Vallecano, care nu ştie în ce componenţă va intra pe teren, dacă o va face, în funcţie de situaţia cazurilor de Covid.

Derby-ul Ţării Bascilor, lovit şi el de virus

Şi derbyul Ţării Bascilor, Alaves – Real Sociedad, ar putea fi serios condiţionat de păcătosul virus. Echipa din oraşul Vitoria are acum la rând programate acasă derby-urile basce, cu Real Sociedad şi Athletic Bilbao. Real Sociedad trebuie să vadă cum va alcătui o echipă cât de cât competitivă, după avalanşa de cazuri care a lovit echipa.

ADVERTISEMENT

Tot duminică se joacă Elche – Granada, un meci foarte important pentru zona subsolului, în care echipa vizitatoare poate spera la cel puţin un egal, pentru că alături de Atletico Madrid până la acest moment este a doua formaţie fără cazuri de Covid. În schimb Elche, are 12 cazuri, intrând aici şi jucători de la echipa de tineret şi membri ai staff-ului tehnic.

Barcelona e complet decimată de boală, accidentări şi suspendări

Pentru Xavi misiunea de a alcătui un unsprezece de start al Barcelonei pentru deplasarea de la Palma de Mallorca, în Insulele Baleare, este cu adevărat extrem de dificilă. Catalanii au crescut la şapte numărul infectaţilor, au şase accidentaţi, plus doi suspendaţi! Şi Mallorca are şapte bolnavi, dar nu ar fi deloc exclus ca Barcelona să ceară amânarea partidei.

La Cadiz, echipă cu cuţitul la os, are loc derby-ul Andaluziei. La care gazdele se prezintă cu cinci jucători intraţi în carantină, iar ocupanta locului 2, Sevilla, doar cu trei. Vorbim aici despre o situaţie încă bună, pentru că există posibilităţi, mai ales pentru Sevilla, de a trimite pe teren o echipă destul de bună.

ADVERTISEMENT