Sport

La Liga, etapa a 3-a. Gest surprinzător al fanilor catalani în minutul 10 cu Getafe. De ce nu s-a mai auzit numele lui Messi. Video

FANATIK.RO vă prezintă cele mai importante amănunte despre partidele din etapa a 3-a din La Liga, care au loc între vineri, 27 august și duminică, 29 august
La Liga etapa a 3a Gest surprinzator al fanilor catalani in minutul 10 cu Getafe De ce nu sa mai auzit numele lui Messi Video
La Liga, etapa a 3-a. Gest surprinzător al fanilor catalani în minutul 10 cu Getafe. De ce nu s-a mai auzit numele lui Messi. Video
ADVERTISEMENT
30-08-2021
13:46

Fanii catalani au scandat împotriva lui PSG cu Getafe. Video

Suporterii Barcelonei au obișnuit ca la fiecare meci disputat pe Camp Nou să îi strige numele lui Lionel Messi în minutul zece al partidelor. 

Tradiția a fost întreruptă la meciul cu Getafe din această etapă, când fanii au început să strige la unison împotriva PSG-ului: „M**e PSG!”, iar clipul video a devenit viral pe internet.

30-08-2021
10:04

Autogol în stilul lui Bănel Nicoliță în Atletico - Villarreal

Atletico Madrid a fost la câteva secunde distanță de prima înfrângere în acest sezon, însă a fost „salvată” de fundașul central algerian de 29 de ani al lui Villarreal, Aissa Mandi, care a marcat un „tontogol” în ultimele secvențe ale partidei.

Meciul s-a terminat la egalitate, scor 2-2, spre stupoarea antrenorului Unai Emery și a coechipierilor lui Mandi și a celor de pe bancă.

Unay Emery, rămas fără replică după autogolul din Atletico Madrid - Villarreal 2-2 / Foto: captură Digi Sport
Unay Emery, rămas fără replică după autogolul din Atletico Madrid – Villarreal 2-2 / Foto: captură Digi Sport.

Totul s-a întâmplat în minutul 90+5, cu circa 20 de secunde înainte de fluierul de final al partidei. Aissa Mandi a deviat în proprie poartă o centrare din fața careului de 16 metri, iar portarul Rulli nu a mai reușit să oprească mingea din drumul spre plasă.

 

29-08-2021
17:39

La Liga, etapa a 3-a: program, rezultate și clasament

Vineri, 27 august

  • Mallorca – Espanyol 1-0 (Vazquez 27)
  • Valencia – Alaves 3-0 (Wass 3, Soler 45+2, Guedes 60)

Sâmbătă, 28 august

  • Celta Vigo – Athletic Bilbao 0-1 (Williams 34)
  • Elche – Sevilla 1-1 (Roco 11/El – Nesyri 40)
  • Real Sociedad – Levante 1-0 (Barrenetxea 42)
  • Betis Sevilla – Real Madrid 0-1 (Carvajal 60)

Duminică, 29 august

  • Barcelona – Getafe 2-1 (S. Roberto 2, Depay 30 / Ramirez 19)
  • Cadiz – Osasuna 2-3 (Fernandez 17, 66 pen. / Kike 60 pen., Torres 90+1 pen., Garcia 90+5)
  • Rayo Vallecano – Granada 4-0 (A. Garcia 3, Trejo 23, Nteka 43, Comesana 58)
  • Atletico Madrid – Villarreal 2-2 (L. Suarez 56, Mandi 90+5 aut. / Trigueros 52, Danjouma 74)

 

29-08-2021
14:37

Barcelona - Getafe 2-1 (S. Roberto 2, Depay 30 / Ramirez 19)

Vezi aici cele mai importante faze

Min. 30: GOOOL BARCELONA! Depay înscrie din 10 metri, cu un șut la colțul scurt.

Min. 19: GOOOL GETAFE! Ramirez egalează cu un șut plasat, din marginea careului mare.

Min. 2: GOOOL BARCELONA! Sergi Roberto deschide scorul cu un șut din careul mic.

  • Barcelona: ter Stegen – Emerson, Araujo, Lenglet, Alba – De Jong, Busquets, Sergi Roberto – Griezmann, Memphis Depay, Braithwaite. Rezerve: Neto, Pena, Dest, Puig, Pjanic, Coutinho, Manaj, Umtiti, Demir, Nico, Mingueza, Gavi. Antrenor: Ronald Koeman
  • Getafe: Soria – Iglesias, Mitrovic, Djene, Olivera – Alena, Maksimovic, Arambarri, Jankto – Unal, Sandro. Rezerve: Yanez, Miquel, Mata, Macias, Duro, Damian, Timor, Conde, Koffi, Chinchu. Antrenor: Michel
28-08-2021
20:12

Betis - Real Madrid 0-1 (Carvajal 60)

Min. 60: GOOOL REAL MADRID! Benzema centrează perfect în careu și Carvajal reia superb, din vole, în plasă.

  • Betis: Silva – Montoya, Pezella, Ruiz, Miranda – Rodriguez, Guardado – Ruibar, Canales, Fekir – Juanmi
  • Real Madrid: Courtois – Gutierrez, Alaba, Militao, Carvajal – Isco, Casemiro, Valverde – Vinicius Junior, Benzema, Bale

Ultima etapă din La Liga înainte de pauza prilejuită de partidele echipelor naționale din preliminariile CM 2022 este etapa a 3-a și ea se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, începând de vineri, 27 august, când au loc primele două meciuri și încheind seara, duminică, 29 august.

Programul etapei a 3-a din La Liga

Vineri, 27 august

ora 21:00 Mallorca – Espanyol

ora 23:00 Valencia – Alaves

Sâmbătă, 28 august, ora 20:30

ora 18:00 Celta Vigo – Athletic Bilbao

Elche – Sevilla

Real Sociedad – Levante

ora 23:00 Betis Sevilla – Real Madrid

Duminică, 29 august, ora 20:30

ora 18:00 Barcelona – Getafe

Cadiz – Osasuna

Rayo Vallecano – Granada

ora 23:00 Atletico Madrid – Villarreal

Cele mai interesante meciuri din programul etapei sunt legate de cele două forțe din Madrid. Real are o deplasare dificilă la Sevilla, pe terenul lui Betis iar campioana ultimei ediții, Atletico, un meci deloc ușor pe teren propriu, pentru că pe Wanda Metropolitano va ancora Submarinul galben de la Villarreal.

ADVERTISEMENT

Etapa începe vineri cu partidele Mallorca – Espanyol și Valencia – Alaves. Primul joc este între echipele care au reușit să termine sezonul anterior de La Liga 2 pe primele două poziții, obținând promovarea directă. Espanyol nu a marcat și nici nu a primit gol în primele două etape, încheiate la același scor, 0-0. Și mai bine la Mallorca, după 1-1 acasă cu Betis urmând victoria cu 1-0 la Vitoria, în fața lui Alaves.

Celta caută acasă prima victorie din acest sezon

Alaves, care sezonul trecut s-a salvat aproape de linia de finiș, a început dezastruos, cu două eșecuri interne, cel cu Real Madrid fiind anticipat dar nu și cel din partida cu Mallorca. Acum e prima deplasare din noul sezon, una care se anunță foarte grea, pe Mestalla din Valencia, echipă care are un joc mai bun de la venirea antrenorului Bordalas.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 28 august și duminică, 29 august, sunt împărțite câte patru partide și câte un meci tare pe zi. Sâmbătă deschiderea zilei se face la Vigo, cu partida dintre Celta și Athletic Bilbao. Galicienii au pierdut acasă cu Atletico și au făcut egal la Pamplona, iar Bilbao are două remize, ultima, acasă cu Barcelona, fiind un rezultat remarcabil.

Sevilla merge la victorie la Elche

De la ora 20:30 se joacă două meciuri: Elche – Sevilla și Real Sociedad – Levante. Teoretic oaspeții la Elche și gazdele la San Sebastian sunt favorite să obțină cele trei puncte. Elche are un punct, după 0-0 acasă cu Bilbao, apoi cedând decent la Madrid, cu Atletico, scor 1-0. Sevilla, echipa care îl vrea pe Ianis Hagi, are punctaj maxim și sezonul acesta își dorește să participe la bătălia pentru titlu.

ADVERTISEMENT

Real Sociedad a pierdut în prima etapă la Barcelona dar apoi a învins acasă, fără a convinge, pe nou venita Rayo Vallecano, fără a impresiona. Levante e genul de echipă la care nu știi la ce să te aștepți și asta a descoperit Real Madrid etapa trecută, când a terminat cu un rocambolesc 3-3confruntarea directă de pe terenul lui Levante.

Real Madrid, mulți absenți la mijlocul terenului

Seara e momentul meciului de pe Benito Villamarin din Sevilla, dintre alb-verzii de la Betis și Real Madrid. Cele două echipe au numeroase absențe în lot, șapte la gazde și cinci la oaspeți, de la care lipsesc Marcelo, Kroos, Dani Ceballos și Modric. Dar la Madrid pe nimeni nu mai interesează meciurile de campionat, subiectul fierbinte fiind posibila venire a lui Kylian Mbappe, care ar fi noul galactic de la Gareth Bale încoace, adică din 2013.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a făcut o ofertă celor de la PSG de 160 de milioane euro pentru atacantul francez care termină vara viitoare contractul cu Parisul și nu mai dorește să continue dar PSG a răspuns că sub 220 de milioane jucătorul va rămâne în Orașul Luminilor chiar dacă vara viitoare va putea pleca gratis.

Probleme de lot în atacul Barcelonei

Duminică, 29 august, este ultimul calup de patru jocuri din această etapă. E o zi mai interesantă pentru că două dintre candidatele la titlu joacă acum: Atletico Madrid și Barcelona. Prima va avea mult de furcă acasă cu câștigătoarea Europa League, Villarreal. La Atletico ar putea fi primul meci din acest sezon pentru Luis Suarez.

Barcelona, la care sunt accidentați Pique, Ansu Fati, Dembele și Aguero și fundașul central Garcia e suspendat, joacă acasă cu Getafe și are prima șansă, cu un trio în atac format din Depay – Braithwaite și Griezmann. Echipa lui Ronald Koeman a pierdut primele două puncte din acest sezon în remiza de la Bilbao. Tot duminică se joacă și Cadiz – Osasuna, la prima formație semnând recent atacantul român Florin Andone.

ADVERTISEMENT