Sport

La Liga, etapa a 4-a. Benzema, show în victoria Realului cu Celta Vigo. ”Galacticii” sunt lideri

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre etapa a 4-a din La Liga, programată în acest weekend, începând de sâmbătă, 11 septembrie și încheindu-se luni, 13 septembrie
12.09.2021 | 23:12
La Liga etapa a 4a Benzema show in victoria Realului cu Celta Vigo Galacticii sunt lideri
ADVERTISEMENT
11-09-2021
18:08

Rezultatele etapei a 4-a din La Liga

Sâmbătă, 11 septembrie

  • Levante – Rayo Vallecano 1-1 (Marti 39 pen. / Guardiola 90+3)
  • Athletic Bilbao – Mallorca 2-0 (Vivian 68, Williams 74)

Duminică, 12 septembrie

  • Espanyol – Atletico Madrid 1-2 (De Tomas 40 / Carrasco 79, Lemar 90+9)
  • Osasuna – Valencia 1-4 (Moncayola 9 / Gomez 26, Henandez 50 aut., Guedes 55, Alderete 73)
  • Cadiz – Real Sociedad 0-2 (Oyarzabal 71, 84 pen.)
  • Real Madrid – Celta Vigo 5-2 (Benzema 24, 47, 87 pen., Vinicius 55, Camavinga 72 / Santi Mina 4, Cervi 31)

Luni, 13 septembrie

  • Getafe – Elche 0-1 (Perez 59)
  • ora 23:00 Granada – Betis Sevilla

Meciurile Villarreal – Alaves și Sevilla – Barcelona au fost amânate

lli

11-09-2021
10:57

Cum o prezentatoare TV explică afirmația „Camavinga este mai negru decât costumul”

În timpul prezentării oficiale a lui Eduardo Camavinga la Real Madrid, Lorena Gonzalez, o jurnalistă spaniolă, a avut la TV comentariu cu tentă rasistă. În timpul evenimentului de „bun venit” al noului „galactic”, crezând că microfoanele sunt oprite, Lorena Gonzalez a afirmat că fotbalistul „este mai negru decât costumul”.

Postul TV a deschis o anchetă, iar până la soluționarea acesteia, Lorena Gonzalez nu va mai prezenta emisiunea la care era moderator de nouă ani de zile, după cum anunță cotidianul Mundo Deportivo.

Jurnalista a încercat să se apere printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare:

„Am făcut un comentariu pentru care vreau să-mi cer sincere scuze oricui s-ar fi putut simți jignit. Comentariului respectiv îi lipsește răutatea sau disprețul față de sportiv. Am crezut că microfonul este închis, dar nu are deloc o componentă rasistă sau peiorativă. Nu mă pot plasa mai departe de rasism, homofobie sau gânduri și comportamente intolerante.

Am afirmat acest lucru ori de câte ori am avut ocazia, atât public, cât și privat. Condamn orice expresie sau act rasist. Mi-aș fi dorit să-mi cer scuze în același loc în care am făcut acea remarcă, unde am colaborat de nouă ani, dar duminica aceasta nu voi fi la emisiune”, a scris Lorena Gonzalez pe Twitter.

Etapa a 4-a din La Liga are loc în acest weekend, mai precis între zilele de sâmbătă, 11 septembrie și luni, 13 septembrie. Este prima rundă după pauza de două săptămâni stabilită de FIFA la nivel mondial pentru desfășurarea calupului de trei partide din preliminariile CM 2022 în luna septembrie.

Programul etapei a 4-a din La Liga

Sâmbătă, 11 septembrie

ora 19:30 Levante – Rayo Vallecano

ora 19:30 Villarreal – Alaves – amânat

ora 22:00 Sevilla – Barcelona – amânat

ora 22:00 Athletic Bilbao – Mallorca

Duminică, 12 septembrie

ora 15:00 Espanyol – Atletico Madrid

ora 17:15 Osasuna – Valencia

ora 19:30 Cadiz – Real Sociedad

ora 22:00 Real Madrid – Celta Vigo

Luni, 13 septembrie

ora 21:00 Getafe – Elche

ora 23:00 Granada – Betis Sevilla

Este o etapă care suscită mult interes nu doar prin prisma meciurilor din program dar mai ales a scandalului care s-a produs în aceste zile între Liga Profesionistă și Comisia de Competiții pe tema a două partide care în viziunea Ligii trebuie amânate, iar în cea a Comisiei de Competiții se pot juca.

ADVERTISEMENT

Este vorba de confruntările Villarreal – Alaves și mai ales partida vedetă a rundei, Sevilla – Barcelona, ambele programate pentru sâmbătă, 11 septembrie și pe care La Liga le amânase, dar Comisia de Competiții a respins această solicitare ca fiind neîntemeiată.

Sud-americanii obligaţi să stea în izolare la revenirea în Spania

Motivul amânării prezentat de la Liga ține de regulamentul sanitar antiCOVID și se referă la faptul că jucătorii Acuna, Montiel și Papu Gomez de la Sevilla, Araujo de la Barcelona, Rulli și Foyth de la Villarreal nu pot fi convocați de echipele lor pentru acest weekend deoarece vin din America de Sud, considerată zonă roșie și trebuie să stea în carantină.

ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a respins solicitarea Ligii, întrucât nu există infectări cu virusul la nici una dintre echipe și numărul de jucători care nu poate evolua din motive de regulament sanitar este mic, existând soluții de înlocuire a lor, prin urmare a dat undă verde disputării partidelor.

Barcelona,  lot de situaţie de criză financiară

Așadar etapa începe sâmbătă, cu primele patru partide, dacă apelul Ligii nu va avea succes: Levante – Rayo Vallecano, Athletic Bilbao – Mallorca și dacă se va menține decizia Comisiei de disciplină Villarreal – Alaves și Sevilla – Barcelona.

ADVERTISEMENT

Sevilla a fost mereu un stadion dificil pentru catalani, care însă tocmai au achiziționat un jucător de la gruparea andaluză, pe atacantul Luke de Jong, care să înlocuiască plecarea lui Antoine Griezmann sub formă de împrumut la Atletico Madrid. Actualul lot de care dispune olandezul Ronald Koeman la Barca e departe de pretențiile unei echipe la titlu și la această oră Sevilla are suficiente argumente pentru a se impune chiar și fără cei trei jucători obligați să stea în carantină.

Atletico Madrid, cea mai bine pusă la punct

Duminică au loc meciurile: Osasuna – Valencia, Cadiz – Real Sociedad, Espanyol – Atletico Madrid și Real Madrid – Celta Vigo. De departe cele două jocuri ale echipelor din Madrid, care în contextul problemelor financiare de la Barcelona au devenit principalele candidate la titlu.

ADVERTISEMENT

Atletico Madrid pare a fi formația cea mai bine pusă la punct pe compartimente. Sosirile în această vară ale lui Antoine Griezmann, revenire sub formă de împrumut, De Paul, Cunha îi oferă lui Diego Simeone multiple opțiuni de alcătuire a unui prim unsprezece foarte puternic dar și a unei bănci de rezerve la fel de viabilă.

Real Madrid, atenţie la vulpoii Celtei Vigo

Atletico este favorită să câștige în deplasare pe terenul nou promovatei Espanyol Barcelona, o echipă foarte defensivă, dar care nu are la acest moment forța de a se bate cu campioana Spaniei. Orice alt rezultat în afara victoriei ar fi chiar un rezultat surpriză, ținând cont și de decalajul valoric dintre cele două loturi.

Real Madrid nu are un joc ușor acasă cu Celta Vigo pentru că galicienii, în pofida startului slab, au potențial ofensiv remarcabil cu experții Iago Aspas și Nolito și defensiva lui Real nu prea e tocmai forte, după plecările lui Sergio Ramos și Varane. Real nu a reușit să îl aducă pe Kyilian Mbappe de la PSG, deși a oferit părții franceze 200 de milioane euro.

ADVERTISEMENT