Sport

La Liga etapa a 8-a. Real Madrid continuă seria neagră începută cu Sheriff Tiraspol. ”Galacticii”, învinși de Espanyol

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre meciurile din etapa a 8-a din La Liga, care se vor juca începând de vineri, 1 octombrie până duminică, 3 octombrie, inclusiv.
03.10.2021 | 19:30
La Liga etapa a 8a Real Madrid continua seria neagra inceputa cu Sheriff Tiraspol Galacticii invinsi de Espanyol
ADVERTISEMENT
01-10-2021
21:09

Rezultate din etapa a 8-a din La Liga

Vineri, 1 octombrie

Athletic Bilbao – Alaves 1-0 (Raul Garcia 44)

Sâmbătă, 2 octombrie

Osasuna – Rayo Vallecano 1-0 (Sanchez 90+1)

Mallorca – Levante 1-0 (Baba 74)

Cadiz – Valencia 0-0

Atletico Madrid – Barcelona 2-0 (Lemar 23, Suarez 45)

atl

Duminică, 3 octombrie, ora 19:30

Elche – Celta Vigo 1-0 (Benedetto 49)

Espanyol – Real Madrid 2-1 (De Tomas 18, Vidal 61 / Benzema 71)

esp

Getafe – Sociedad 1-1 (Ramirez 40 / Oyarzabal 68)

Villarreal – Betis Sevilla 2-0 (Danjuma 45+2, 69)

Granada – Sevilla 1-0 (Rochina 25)

lli

Spania se pregătește de semifinala Ligii Națiunilor, un meci teribil de greu, miercuri, 6 octombrie, la Milano, în compania Italiei și într-o situație deloc de invidiat pentru selecționerul Luis Enrique, care are șapte absențe importante și a trebuit să convoace doi puști, unul de 17 ani și altul de 18 ani!

Programul etapei a 8-a din La Liga

Vineri, 1 octombrie, ora 22:00

Athletic Bilbao – Alaves

Sâmbătă, 2 octombrie

ora 15:00 Osasuna – Rayo Vallecano

ora 17:15 Mallorca – Levanteâ

ora 19:30 Cadiz – Valencia

ora 22:00 Atletico Madrid – Barcelona

Duminică, 3 octombrie, ora 19:30

ora 15:00 Elche – Celta Vig

ora 17:15 Espanyol – Real Madrid

Getafe – Sociedad

Villarreal – Betis Sevilla

ora 22:00 Granada – Sevilla

Dar până atunci în weekend, pe regula clasică vineri – duminică, au loc meciurile din cadrul etapei a 8-a din La Liga. Și cel puțin două partide vor suscita un mare interes, pentru că în ele sunt implicate toate cele trei mari forțe din fotbalul iberic.

ADVERTISEMENT

Etapa se deschide vineri seară în Catedrala San Mames din Bilbao, acolo unde vine un Alaves revigorat nu numai de prima victorie în campionat, dar mai ales de faptul că echipa învinsă la Vitoria nu a fost nimeni alta decât campioana Atletico.

Barcelona, cel mai negru start de sezon din ultimii 20 de ani

Sâmbătă, 2 octombrie, la ora 22:00 are loc primul șoc al rundei a 8-a. La Madrid, pe Wanda Metropolitano, casa campioanei Atletico, vine Barcelona în cel mai negru moment din istoria ultimilor 20 de ani ai clubului catalan, iar Ronald Koeman pare complet depășit de moment.

ADVERTISEMENT

Atletico a pierdut la Vitoria în fața lui Alaves, în campionat, o mare surpriză pentru La Liga, însă a reușit apoi să ia o mare gură de oxigen în Champions League, cu un succes dramatic, din penalty, în ultimul minut, pe terenul lui Milan.

Umbra generației lui Messi și Suarez

Barca însă pare că se se clatină rău de tot, chiar dacă a învins pe Levante în ultima etapă de campionat. La Lisabona, în Champions League, a fost pur și simplu o echipă de jaloane în fața Benficăi, pierzând la scor de forfait.

ADVERTISEMENT

Este greu cu actualul lot, unul foarte modest, în comparație cu perioada de glorie a lui Leo Messi și Luis Suarez, ca echipa lui Ronald Koeman să poată conta în lupta pentru titlu, problematic fiind și dacă va putea prinde locul 4. Iar unul dintre oamenii care au scris istorie pe Nou Camp, Luis Suarez, este acum pistolarul lui Atletico și cel care poate lovi mortal în fosta sa echipă.

Real Madrid vine după ce a fost executată de Sheriff

Duminică se joacă al doilea meci pe axa Madrid – Barcelona. De această dată vom merge în Catalonia, pe stadionul echipei revenite anul acesta în La Liga, Espanyol. Oaspeții celor supranumiți papagalii sunt elevii lui Carlo Ancelotti, Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Galacticii din Madrid au intrat pur și simplu sub pământ în această săptămână de Champions League după cel mai rușinos eșec din istoria europeană a celui mai galonat club la acest nivel de pe continent, 1-2 acasă cu Sheriff Tiraspol.

Galacticii vor să se reabiliteze cu Espanyol

Oricâte absențe ar fi avut Real Madrid nu are niciun fel de scuză pentru un asemenea episod, pe Santiago Bernabeu declanșându-se o adevărată furtună, pentru că nimeni nu își poate explica în vreun fel cum de a fost posibil așa ceva.

Acum madrilenii vor încerca o palidă consolare față de fani prin a câștiga la Barcelona. Rămân aceleași probleme de lot, în special defensive, dar se așteaptă o reacție virulentă de răbufnire de orgoliu din partea echipei.

ADVERTISEMENT