Sport

La Liga etapa a 9-a. Betis a câștigat la Alaves, în timp ce Espanyol a trecut lejer de Cadiz. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă oferă detalii despre partidele etapei a 9-a din La Liga, care au avut loc în perioada 16-18 octombrie. Nu s-au jucat meciurile Granada - Atletico Madrid şi Real Madrid - Athletic Bilbao.
18.10.2021 | 22:20
La Liga etapa a 9a Betis a castigat la Alaves in timp ce Espanyol a trecut lejer de Cadiz Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
17-10-2021
18:32

Rezultatele etapei a 9-a din La Liga

Sâmbătă, 16 octombrie

Levante – Getafe 0-0

Real Sociedad – Mallorca 1-0 (Lobete 90)

Duminică, 17 octombrie

Rayo Vallecano – Elche 2-1 (Hernandez 26, Nteka 65 / Boye 14)

Celta Vigo – Sevilla 0-1 (Mir 54)

Villarreal – Osasuna 1-2 (Moreno 55 / Torro 26, Avila 87)

Barcelona – Valencia 3-1 (Fati 13, Depay 39-penalty, Coutinho 85 / Gaya 5) / Segio Aguero a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 87, când i-a luat locul lui Dest. Argentinianul a debutat în tricoul blaugrana cu această ocazie.

Luni, 18 octombrie

Alaves – Betis Sevilla 0-1 (Borga Iglesiasi 89)

Espanyol – Cadiz 0-0 2-0 (de Tomas 45+1, Melamed 65)

În acest weekend are loc etapa a 9-a din La Liga. Fotbalul spaniol îşi reia îndeletnicirile săptămânale după ce Furia Roja, echipa naţională, a trăit marea dezamăgire de a pierde finala Ligii Naţiunilor în faţa Franţei printr-un gol extrem de controversat.

Programul etapei a 9-a din La Liga

Sâmbătă, 16 octombrie

ora 19:30 Levante – Getafe

ora 22:00 Real Sociedad – Mallorca

Duminică, 17 octombrie

ora 15:oo Rayo Vallecano – Elche

ora 17:15 Celta Vigo – Sevilla

ora 19:30 Villarreal – Osasuna

ora 22:00 Barcelona – Valencia

Luni, 18 octombrie

ora 20:00 Alaves – Betis Sevilla

ora 22:00 Espanyol – Cadiz

Etapa a 9-a are loc pe durata a trei zile, respectiv sâmbătă, 16 octombrie, duminică, 17 octombrie, şi luni, 18 octombrie, dar cel mai important lucru este faptul că exact meciurile primelor două clasate, cele două mari puteri din Madrid, au fost amânate, după ce ambele echipe au avut jucători la naţionalele din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Mai precis, La Liga a luat exact aceeaşi măsură utilizată în urmă cu o lună la runda din preliminariile CM 2022 când au fost amânate meciurile Villarreal – Alaves şi Sevilla – Barcelona. Acum jocurile care nu se vor disputa sunt Granada – Atletico Madrid şi Real Madrid – Athletic Bilbao.

Fotbaliştii sud-americani, carantină la revenirea în Spania

Decizia este datorată faptului că la aceste meciuri urmau să fie prezenţi pe teren jucători care au evoluat pentru naţionalele ţărilor lor în preliminariile din America de Sud, o zonă roşie în privinţa pandemiei şi fotbaliştii trebuie, din acest motiv, să stea în carantină la întoarcerea în Spania, chiar dacă nu acuză simptome.

ADVERTISEMENT

Sâmbâtă, 16 octombrie, au loc doar două meciuri: Levante – Getafe şi Real Sociedad – Mallorca. Primul este un meci din zona suspinelor, cu două echipe care nu se regăsesc după ce sezoane la rând au avut evoluţii decente, Getafe ajungând chiar în preliminariile Champions League!

Real Sociedad, fără vedeta Oyarzabal

La San Sebastian, gazdele au mai redus din numărul jucătorilor accidentaţi, de la unsprezece la şase, problema este însă că pe listă apare acum, după partidele din Final Four la Liga Naţiunilor, marcatorul Spaniei din finală, Oyarzabal, vedeta echipei şi cel mai bun atacant al bascilor.

ADVERTISEMENT

Duminică au loc patru partide, cele mai importante fiind Celta Vigo – Sevilla şi Barcelona – Valencia. Duminica începe de la ora 15:00, cu meciul Rayo Vallecano – Elche, cu echipa madrilenă, revenită după o perioadă destul de lungă în eşalonul de elită, având o evoluţie destul de curajoasă.

Sevilla, un oaspete periculos la Vigo

Celta Vigo are lot destul de bun, cu care ar trebui să se afle, în mod normal, în zona de mijloc, dar lucrurile sunt departe de a sta aşa şi echipa galiciană se află aproape de locurile retrogradabile. Un meci cu Sevilla e mereu infernal şi e clar că echipa lui Julen Lopetegui este favorită.

ADVERTISEMENT

O Barcelona care se clatină din toate încheieturile primeşte vizita Valenciei. Echipa preluată de Javier Bordalas în vară a avut un start de sezon excelent, cu trei victorii consecutive, dar a fost doar un foc de paie, pentru că au urmat patru jocuri fără victorie, două eşecuri şi două remize.

Sergio Aguero poate debuta la Barcelona

La Barcelona situaţia nu este bună de loc, iar antrenorul Ronald Koeman stă zilnic având deasupra capului securea demiterii. Însă pe atâta cer înnorat a ieşit şi o rază de soare, pentru că sunt mari şanse ca în acest meci fanii catalani să îl vadă pentru prima oară la lucru pe golgeterul Sergio Aguero, venit de la Manchester City în vară, dar accidentat din august şi până acum.

Luni au loc ultimele două confruntări din această rundă. Este vorba despre partidele Alaves – Betis Sevilla şi Espanyol – Cadiz. Betis este o echipă ofensivă, dar la Vitoria o aşteaptă un meci greu, pentru că aici a pierdut şi campioana la zi, Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT