Fotbal international

La Liga se mută în Statele Unite ale Americii. Villarreal și Atletico Madrid au acceptat să joace la Miami. Mai lipsește răspunsul federației

17.10.2019 | 18:27
La Liga se muta in Statele Unite ale Americii Villarreal si Atletico Madrid au acceptat sa joace la Miami Mai lipseste raspunsul federatiei
ADVERTISEMENT

Debutul lunii decembrie ar putea aduce o premieră în campionatul spaniol de fotbal. O partidă din cadrul etapei a 16-a din La Liga are mari șanse de a se disputa peste ocean. Cluburile Villarreal şi Atletico Madrid au acceptat să-și dispute meciul de pe 6 decembrie în Statele Unite! Cele două grupări iberice așteaptă acum doar acceptul federației spaniole şi sunt gata să pună la punct ultimele detalii.

La Liga se joacă în Statele Unite. Villarreal și Atletico Madrid au acceptat să joace la Miami

Liga Profesionistă de Fotbal din Spania a înaintat joi, 17 octombrie, o cerere către Federația Spaniolă de Fotbal prin care cere permisiunea ca meciul Villarreal – Atletico Madrid, din cadrul rundei a 16-a a campionatului să se joace în Statele Unite ale Americii. Primii pași au fost deja realizați. În primă instanță, La Liga și-a dat acordul pentru ca meciul să se joace peste ocean, iar apoi cele două grupări, Villarreal și Atletico Madrid, au acceptat propunerea. Mai rămâne acum ca și federația (RFEF) să admită dorința cluburilor și a ligii.

ADVERTISEMENT

În cazul în care și Federația Spaniolă de Fotbal acceptă ca meciului să se joace peste ocean, se va trece la notificarea UEFA, FIFA, MLS și a Federației de Fotbal Americane. Dacă nu vor exista obiecții, meciul Villarreal – Atletico Madrid se va juca pe 6 decembrie 2019 la Miami, pe Dolphins’ Hard Rock Stadium.

”Am putea să aducem fotbalul spaniol mai aproape de fanii care trăiesc în afara țării noastre. Ar fi un pas minunat, care ar putea arăta calea de urmat în viitor.”, a spus Miguel Angel Gil Marin, președintele executiv al lui Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT
  • Inițiativa de a muta o parte din meciurile din La Liga în SUA a apărut în 2018, atunci când La Liga a semnat un acord cu multinaţionala Relevent
La Liga se joacă în Statele Unite. Villarreal și Atletico Madrid au acceptat să joace la Miami
La Liga se joacă în Statele Unite. Villarreal și Atletico Madrid au acceptat să joace la Miami. Sursă foto: hepta.ro

Barcelona – Girona, prima tentativă a ibericilor de a muta La Liga peste ocean

La Liga a mai avut o tentativă de a muta un meci din campionatul spaniol în Statele Unite ale Americii. În debutul anului 2019, meciul Barcelona – Girona era programat a sa juca peste ocean. Consiliul FIFA a interzis însă disputarea meciului de pe 26 ianuarie, la Miami. Și președintele Infantino a intervenit în acest caz – șeful fotbalului internațional a dat dreptate Federației iberice care s-a împotrivit din start acestei idei.

ADVERTISEMENT

Consiliul a dezbătut şi a subliniat principiul sportiv conform căruia meciurile oficiale din campionate se pot disputa doar în teritoriul respectiv al federaţiei. Consiliul a fost foarte clar în acest caz”, a declarat Infantino.