Fotbal international

La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook! Cum poţi vedea meciurile

14.08.2018 | 17:38
La Liga si Serie A transmise pe Facebook Cum poti vedea meciurile

La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook. Cele mai importante două campionate din Europa nu se vor putea vedea în România în sezonul care stă să înceapă. Cu toate acestea, meciurile se vor putea vedea pe celebra reţea de socializare, însă românii nu se vor putea bucura de această alternativă.

Facebook va transmite online meciurile din La Liga şi Serie A în câteva ţări din Asia, anunţul fiind făcut marţi. India, Afganistan, Bangladesh, Bhutan, Nepal, Maldive, Sri Lanka şi Pakistan vor fi ţările unde partidele din cele două campionate vor putea fi urmărite gratis. Facebook a plătit 90 de milioane de euro pentru drepturile de a transmite partidele din prima ligă a Spaniei şi Italiei.

La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook

La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook. “Suntem fericiţi să anunţăm că meciurile din Spania vor fi transmise pe subcontinentul Indian. Unul dintre obiectivele nostre în următorii doi ani este să oferim partide din La Liga pentru o audienţă cât mai mare. Parteneriatul cu platforme ca Facebook, care are 270 de milioane de utilizatori în India, este esenţial pentru noi”, a declarat Alfredo Bermejo, şeful departamentului strategie digitală din La Liga.

De ce nu vedem La Liga şi Serie A în România

Românii îi vor putea vedea în acțiune pe Cristiano Ronaldo și pe Lionel Messi doar în meciurile pe care Barcelona și Juventus le vor juca în Liga Campionilor. Nicio televiziune din țara noastră nu a achiziționat drepturile TV pentru campionatele Spaniei și Italiei. Sunt șanse infime să se ajungă la un acord pe parcursul acestui sezon. Mediapro, compania spaniolă care deține drepturile globale pentru cele două ligi de top, solicită 35 de milioane de euro pentru trei sezoane. Digi Sport și Telekom Sport, principalele canale de sport de la noi, nu au niciun gând să achite această sumă, ținând cont că au plătit mai puțin pentru drepturile TV din Liga Campionilor. Atât La Liga, cât și Serie A vor începe în weekend-ul 17-19 august.

Premier League se va vedea în Asia tot pe Facebook

Facebook a plătit 220 de milioane de euro pentru transmiterea meciurilor din Premier League în Asia. Deocamdată, celebra reţea de socializare a cumpărat aceste drepturi de transmisiune pe o durată de trei ani, 2019-2022, dar numai pentru continentul asiatic. Ţările în care se vor putea urmări în direct confruntările dintre Jose Mourinho şi Pep Guardiola sau Unai Emery şi Mauricio Pochettino, pentru a da doar câteva exemple la vârf, sunt Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi Laos. Înainte de a semna cu Facebook, oficialii Premier League au negociat cu YouTube şi Netflix pentru a transmite meciurile în anumite teritorii.

La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook
La Liga şi Serie A, transmise pe Facebook
Tags: