Fotbal intern

“La mine, nici măcar Cadu nu mai este titular!”

Noul antrenor al formaţiei CFR Cluj, Petre Grigoraş, a vorbit pentru FANATIK despre planurile sale de viitor, mărturisind că a venit timpul să cîştige şi el pentru prima dată în carieră...
12.08.2013 | 17:46
La mine nici macar Cadu nu mai este titular

Noul antrenor al formaţiei CFR Cluj, Petre Grigoraş, a vorbit pentru FANATIK despre planurile sale de viitor, mărturisind că a venit timpul să cîştige şi el pentru prima dată în carieră titul cu o formaţie pe care o antrenează. Totodată, fostul antrenor al echipei Oţelul a declarat că la ora actuală nimeni din actualul său lot nu trebuie să se creadă titular de drept, nici măcar Ricardo Cadu.

Domnule Grigoraş, vineri înainte de ora 20:00 ne spuneaţi că nu sînteţi antrenor la CFR şi nici nu credeaţi că veţi deveni. Ce s-a întîmplat între timp?

(rîde) Eu cred că înţelegeţi despre ce a fost vorba şi mi-ar plăcea să cred că vreţi să discutăm acum despre planurile mele de la Cluj, nu despre ziua de vineri.

Ce v-a determinat să preluaţi CFR Cluj?

În primul rînd, este o mare provocare pentru mine, deoarece consider că a venit timpul să mă pot bate şi eu, cu adevarat, la titul de campioană, cu o echipă care să aibă şanse reale. Pînă acum, eu am tot construit echipe şi am terminat campionatul în preajma podimului.

Se tot spune că “Legiunea portugheză”,  în frunte cu Ricardo Cadu, face legea în vestiar la CFR Cluj. Nu vă este frică de acei jucători?

Nu îmi este frică de nicio legiune portugheză. Am exeperienţa necesară să pot controla vestiarul. La ora actuală, niciun jucător din actualul lot de fotbalişti nu mai este titular de drept la mine, nici măcar Ricardo Cadu, de care tot s-a vorbit pînă acum.

Că tot a venit vorba de Cadu, el o să mai fie căpitanul echipei?

În primul rînd, Cadu trebuie să se pregătească bine de tot, să-mi demonstreze că merită să joace titular, iar abia apoi este cazul să vorbim şi despre banderolă. La mine în echipă vor juca doar fotbaliştii care se antrenează bine şi cei care îmi demonstrează în şedinţele de pregătire că merită să fie în primul “11”.

Aţi apucat să vă cunoaşteţi noii elevi?

Ca să fiu sincer, nici nu cred că am apucat să dau noroc în vestiar cu toţi jucătorii. Au trecut doar cîteva ore de cînd am semnat contractul şi nici măcar nu cred că s-a uscat cerneala pe el.

Credeţi că a fost indisciplină la echipă în perioada lui Rednic?

Nu vreau să vorbesc despre Mircea, nu este frumos, însă eu sînt un antrenor care pune foarte mare accent pe disciplină în vestiar. Ştiţi foarte bine că în trecut, la Pandurii, am avut probleme cu Vranjes, care consider că a greşit foarte mult faţă de mine şi aţi văzut că eu nu sînt dispus să accept actele de indisciplină.

Îmi place foarte mult Răduţ

Aveţi nevoie de noi transferuri la CFR Cluj?

Ţi-am spus că nici nu cred că s-a uscat cerneala pe contractul meu semnat. Nu o să mă apuc acum să cer conducerii să-mi aducă 10 jucători, însă în săptămînile viitoare îmi voi da seama dacă am sau nu nevoie de întăriri.

Dacă aveţi nevoie de noi jucători, vă gîndiţi cumva la Mihai Răduţ?

Toată lumea ştie că mie îmi place acest jucător, însă voi vedea în zilele următoare ce pot să fac în legătură cu el. Asta nu înseamnă că acum l-am şi adus la CFR Cluj. La ora actuală el este sub contract cu Steaua.

Apropo de Steaua, sîmbătă veţi juca în Ghencea cu acestă echipă. Cum vedeţi acest meci?

Le place unora sau nu le place, eu am curajul să afirm că voi juca sîmbătă contra celei mai bune echipe din România. Totodată, pot să afirm că, datorită rezultatelor sale din ultimul timp, mă voi confrunta şi cu cel mai bun antrenor de la noi din ţară. Asta e viaţa şi trebuie să ne repectăm între noi atunci cînd omul are rezultatele pe care le are.

Are CFR şanse în faţa Stelei?

Asta vom vedea în meciul direct. Dacă îmi este frică de Steaua, atunci nu mai are rost să ne prezentăm la acest joc. Vom merge în Ghencea să cîştigăm, vom vedea dacă şi putem acest lucru.

Veţi putea să faceţi din Florin Costea fotbalistul de la Universitatea Craiova?

Să mă apuc să spun acum că o să fac din Florin Costea noul Maradona… Aş fi chiar ridicol. Însă eu cred în capacităţile acestui fotbalist, deoarece el a jucat împotriva echipelor pe care eu le antrenam şi îi cunosc calităţile. Poate Florin, din punct de vedere fizic, nu mai este ce a fost înainte de accidentare, însă sînt sigur că el este dornic de revanşă.