Sporturi

La mulţi ani, Monica Niculescu! Sportiva împlinește astăzi 31 de ani

25.09.2018 | 07:46
La multi ani Monica Niculescu Sportiva implineste astazi 31 de ani

La mulţi ani, Monica Niculescu! Sportiva noastră împlineşte astăzi, 25 septembrie 2018, 31 de ani! Timp de 16 ani, sora mai mică din familia Niculescu ne-a oferit un tenis caracteristic, cu totul diferit faţă de ceea ce vedem de obicei în circuitul feminin de tenis, un joc variat, care nu se bazează pe forţă, ci pe inteligenţă şi veniri dese la fileu, prin spectacol şi rezistenţă, prin loviturile slice de forehand şi servicii cu mult efect. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Wuhan accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Monica îşi va petrece ziua de naştere la Wuhan, acolo unde se află săptămâna aceasta pentru turneul “Dongfeng Motor Wuhan Open”. Deşi a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia Kenin, Monica a primit vestea că va putea, totuşi, evolua, pe tabloul principal, după ce Magdalena Rybarikova s-a retras din competiţie. Sportiva noastră a intrat luni pe teren împotriva Dominikăi Cibulkova, însă a fost eliminată după două seturi. Chiar şi aşa, Monica rămâne cu proba de dublu, acolo unde face echipă cu americanca Vania King. Cele două au trecut de Krunic şi Siniakova, scor 6-4, 6-2, şi urmează să le întâlnească pe Melichar/Peschke.

Monica Niculescu împlineşte 31 de ani

Monica Niculescu s-a născut la Slatina, pe 25 septembrie 1987, şi a început să joace tenis la vârsta de 5 ani. Deşi sora ei, Gabriela, mai mare cu un an decât Monica, pornea cu mai multe şanse spre succes în viziunea antrenorilor, de-a lungul timpului, sora mai mică s-a menţinut în Top şi a arătat adesea un tenis spectaculos. Antrenorul sportivei noastre este Călin Ciorbagiu, cel care i-a fost alături la bine, dar mai ales la greu, atât cu sfaturi, dar şi cu ajutor financiar, pe vremea când Monica avea dificultăţi din acest punct de vedere, iar deplasările la turnee erau asigurate de tehnicianul român.

Actualmente, Monica Niculescu ocupă poziţia 82 în clasamentul mondial, însă cea mai bună poziţie pe care a atins-o este 28 WTA, pe 28 februarie 2012 (la dublu locul 11, pe 2 aprilie 2018). Până acum, în proba de simplu, Monica a obţinut 3 titluri în circuitul WTA (la Florianopolis în 2012 după o finală cu Olga Puchkova, la Guangzhou în 2013 după un ultim act disputat cu Alize Cornet, şi în 2016, la Luxemburg, după o finală cu Petra Kvitova). Deşi spune că zgura este suprafaţa ei favorită, Monica a obţinut titluri doar pe hard. În proba de dublu, Monica are 8 titluri, fiind fără doar şi poate o specialistă a acestei probe. La nivel de ITF, Monica a cucerit la simplu 18 titluri şi 21 la dublu.

Monica Niculescu, o jucătoare esenţială pentru echipa României de Fed Cup

În Fed Cup, Monica Niculescu a ajutat cel mai mult echipa României, disputând cele mai multe întâlniri, 35 , iar cea mai de succes echipă de dublu este cea formată din Monica Niculescu şi Gabriela Niculescu, cele două având de-a lungul timpului 8 victorii şi nicio înfrângere. De 30 de ori a câştigat Monica pentru echipa de Fed Cup a României, şi de 20 de ori a fost înfrântă, evoluând în premieră în 2004, la doar doi ani după ce a trecut la tenisul profesionist (2002). Moni este foarte apreciată în cadrul echipei, fiind un om simplu, natural, însă cu un joc unic, distinct. Până în prezent, Monica Niculescu a strâns din tenis aproximativ 5 milioane de dolari.

În turneele de Grand Slam, Monica nu a trecut niciodată de optimile de finală. La Australian Open, sportiva noastră a ajuns până în turul al treilea (în 2011, 2012 şi 2014). La Roland Garros, doar turul doi, în 2014, iar la Wimbledon a ajuns până în optimile de finală în 2015. La ultimul turneu de Grand Slam, US Open, Monica Niculescu a atins o singură dată faza optimilor de finală, în 2011. “Moni”, aşa cum îi spun colegele ei de breaslă din România, a ajuns la vârsta de 31 de ani, mai mult de jumătate i-a dedicat tenisului, un sport care n-o va uita pentru multă vreme pentru că nimeni nu i-a mai oferit ce a reuşit Monica să arate pe teren. Grozăvii de lovituri şi bagaj încarcat de trucuri – la asta trebuie să se aştepte fiecare jucătoare care o are în faţă pe Monica Niculescu.

La mulţi ani, Monica Niculescu! Îţi mulţumim pentru clipele de tenis spectaculos pe care ni le-ai dăruit până acum! Mult succes în viitor!