Sporturi

La mulți ani, Simona Halep! Numărul 1 WTA împlinește azi 27 de ani

27.09.2018 | 00:59
La mulți ani, Simona Halep! Numărul 1 WTA împlinește azi 27 de ani

La mulți ani, Simona Halep! Numărul 1 WTA împlinește azi 27 de ani! Liderul mondial din WTA şi-a procurat un cadou impresionant de ziua ei. Luni, pe 24 septembrie, Simona Halep a ajuns la 47 de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului mondial, şi mai are nevoie de doar 4 săptămâni pentru a-i egala recordul Victoriei Azarenka (51) Totuşi, înainte de această zi, Simona Halep a încasat o înfrângere dureroasă care poate fi pusă pe seama durerilor din zona lombară, dureri pe care le-a declarat înainte de startul acestui turneu. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Wuhan accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa şi a reuşit de-a lungul timpului să-şi îndeplineasă cele două visuri pe care orice tânără ambiţioasă jucătoare de tenis le are în momentul în care păşeşte pentru prima dată pe terenul de tenis: să cucerească un titlu de Grand Slam şi să fie numărul 1 în lume. Călătoria copilului care nu s-a jucat cu păpuşi, ci cu mingi de tenis, nu a fost nicio clipă uşurată de circumstanţe, însă românca din fruntea clasamentului mondial nu a renunţat nicio clipă şi a reuşit cu măiestrie să se menţină în Top 10 WTA pentru ani la rând. “Am luptat pentru fiecare meci şi pentru fiecare punct. De fiecare dată, am dat tot ce-am putut pe teren şi acesta cred că a fost secretul”, spunea campioana noastră în urmă cu 3 ani, pe vremea când câştigarea unui titlu de Grand Slam părea doar un vis frumos pe care nu doar Simona îl avea, ci o ţară-ntreagă.

Liderul mondial din WTA împlineşte astăzi 27 de ani

Încăpăţânarea profesională i-a adus Simonei tot ce are în prezent. De câte ori a căzut la pământ şi părea că nimic şi nimeni nu îi pot reda aripile de campioană, s-a ridicat şi a demonstrat că este mai puternică decât oricând. Persistenţa din jocul Simonei Halep s-a arătat mereu şi în declaraţii: “Este sportul care mi-a plăcut, trăiesc pentru el şi sper să urc, să nu mă opresc aici. Nu este uşor, va trebui să muncesc la fel de mult, poate şi mai mult. Va trebui să mă menţin acolo unde sunt, atunci mă pot numi o adevărată jucătoare de tenis, când stau ceva timp în top.”

Până în prezent, Simona Halep a jucat în 2018 58 de partide. În 47 a triumfat, iar în celelalte 11 a fost înfrântă, evoluând la 14 turnee + două partide în cadrul Cupei Federaţiei. De-a lungul timpului, campioana noastră a disputat 33 de finale, câştigând 18 dintre acestea: la Nürnberg, Rosmalen, Budapesta, New Haven, Kremlin, Sofia şi Qatar în 2014, Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai, Indian Wells în 2015, Madrid, Bucureşti şi Montreal în 2016, Madrid în 2017 şi Shenzhen, Paris şi Montreal în 2018, an în care sportiva noastră va mai evolua, conform programului competiţional, la alte trei turnee: la Wuhan, Beijing şi Singapore, acolo unde a obţinut prima calificarea la turneul unde cele mai bune opt jucătoare din întreg sezonul vor evolua.

Simona, cea care a îndrăznit şi îndrăzneşte să viseze

În cadrul turneelor de Grand Slam, Simona Halep a disputat până în prezent 4 finale, la Roland Garros în 2014 cu Maria Şarapova, la Roland Garros în 2016 cu Jelena Ostapenko, la Australian Open în 2018 şi la Roland Garros în 2018. Este uşor de observat faptul că Simona se simte foarte bine pe zgura din Paris şi va încerca fără doar şi poate să repete ”isprava” din acest an şi în sezoanele următoare. La Wimbledon şi US Open, cel mai departe a ajuns până în semifinale, în 2014 la turneul din Marea Britanie şi în 2015 în America, la Flushing Meadows.

Simona Halep şi-a stabilit deja următorul mare obiectiv: o medalie olimpică pentru România. “Visam să câștig titlul la Roland Garros. Am reușit. Acum mi-am setat o altă țintă. Vreau o medalie olimpică pentru România. Pe asta mă concentrez în continuare. A fost incredibil să văd 20.000 de oameni pe Arena Națională. Am avut în permanență ochii în lacrimi. Este un sentiment unic să văd oamenii acordându-mi atât de multă atenție. M-am încărcat mult din energia transmisă de ei”, spunea Simona după revenirea în ţară de la Paris. În 2012, la Londra, când a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice, reprezentanta noastră a fost eliminată în turul inaugural de către Yaroslava Shvedova.

La mulţi ani, Simona Halep! Îţi mulţumim pentru toate momentele în care nu ne-am mai încăput în piele de mândrie că suntem români şi contemporani cu cea pentru care s-a intonat tare şi răspicat imnul României pe arena Philippe Chatrier din Paris! Îţi mulţumim şi îţi dorim să reuşeşti tot ce ţi-ai propus! 

Tags: