News

La muncă și în vacanță, în același timp. România, printre cele mai avantajoase țări pentru un angajat

Un clasament realizat de un motor de căutare pentru călătorii a plasat România printre cele mai avantajoase țări pentru un angajat. Românii pot merge la muncă și în vacanță, în același timp
11.01.2022 | 13:19
La munca si in vacanta in acelasi timp Romania printre cele mai avantajoase tari pentru un angajat
ADVERTISEMENT

Mulți dintre români aleg să meargă la muncă și în vacanță, în același timp. Acest lucru a început să devină o normalitate, de când cu pandemia. Potrivit unui clasament realizat de un motor de căutare pentru călătorii, România se află în topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat care vrea să se și relaxeze în timp ce muncește.

La muncă și în vacanță, în același timp. România, printre cele mai avantajoase țări pentru un angajat

Din ce în ce mai multe persoane au început să lucreze de acasă, de când a început pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Unii angajați s-au adaptat mai greu noilor condiții de muncă, alții au văzut partea plină a paharului. Cei din urmă și-au îmbunătățit viața în mod considerabil în momentul în care au ales să călătorească în locuri noi și, în același timp, să își îndeplinească atribuțiile de muncă.

Românii se numără printre cei care îmbină utilul cu plăcutul, adică și călătoresc, dar și muncesc.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui clasament efectuat de un motor de căutare pentru călătorii, România se află în topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat care vrea să descopere locuri noi și să muncească în același timp.

De ce se află România pe locul trei în topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat

Țara noastră ocupă locul al treilea în lume în topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat care își dorește să îmbine munca cu călătoriile.

ADVERTISEMENT

Clasamentul publicat marți, 11 ianuarie, a fost realizat de un motor de căutare pentru zboruri, hoteluri și închirieri auto.

Pentru a fi făcută o ordine a statelor, au fost luate în considerare țările în care este cel mai convenabil să călătorești în timp ce lucrezi la calculator.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții motorului de căutare au precizat că au fost analizate 111 țări. Acestea au fost clasificate în funcție de 22 de factori, care, la rândul lor, au fost împărțiți în șase categorii. Este vorba despre accesibilitate şi costuri de călătorie, preţuri locale, siguranţă şi sănătate, facilităţile muncii de la distanţă, viaţa socială, precum și vremea.

Locul obținut în acest top de România se datorează în special costurilor reduse de trai şi a preţurilor mici, au mai menționat aceștia.

Țara noastră oferă, de asemenea, preţuri bune la închirieri auto şi la hoteluri. În plus, și cei care închiriază apartamente pe termen lung beneficiază de costuri reduse.

Alte avantaje pentru care România a fost inclusă în acest top sunt viteza bună a internetului, precum și faptul că mulți dintre localnici știu engleză.

Viza pentru liberii profesionişti, pe care autorităţile din țara noastră intenționează să o pună la dispoziţie în perioada următoare, este un alt motiv pentru locul bun obținut de România în acest top.

Cum arată topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat care vrea să călătorească în timp ce muncește

Pe primul loc în acest top se află Portugalia, care este considerată, în urma evaluării, cea mai bună țară din lume pentru a munci de la distanță. Țara a obținut punctaje ridicate la toate categoriile.

Vremea din Portugalia este foarte bună, se laudă cu multe locuri de ieşit în oraş, are o rată mică a criminalităţii, iar costul de trai este unul relativ scăzut. În plus, Portugalia oferă viză de nomad digital, iar mulţi dintre  localnici vorbesc engleza la un nivel înalt.

Aceasta este urmată de Spania, care a fost situată pe locul al doilea.

Numărul mare de restaurante şi de cafenele pe cap de locuitor, internetul de mare viteză, abundența de spații destinate muncii la distanță, precum și acordarea de vize pentru liberii profesionişti sunt câteva dintre motivele pentru Spania a fost plasată în topul celor mai avantajoase țări pentru un angajat care vrea să călătorească și să muncească în același timp.

Locul al treilea a fost revendicat de România, iar apoi, pe locul al patrulea, este Mauritius, urmată de Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

ADVERTISEMENT