Fotbal intern

”La Sportul trăiam de pe urma părinţilor, de acum vreau să-i ajut eu pe ei!”

Dinamo a reuşit, în sfîrşit, să se înţeleagă cu Vasile Şiman pentru transferul lui Ionuţ Şerban. Patronul Sportului şi-a păstrat 50% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului de 18 ani....
07.09.2013 | 16:37
La Sportul traiam de pe urma parintilor de acum vreau sai ajut eu pe ei
ADVERTISEMENT

Dinamo a reuşit, în sfîrşit, să se înţeleagă cu Vasile Şiman pentru transferul lui Ionuţ Şerban. Patronul Sportului şi-a păstrat 50% dintr-un viitor transfer al mijlocaşului de 18 ani. Şerban, care a primit vestea transferului în cantonamentul echipei naţionale Under 19, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre Dinamo, despre problemele pe care le-a avut la Sportul şi despre planurile sale.

– Ionuţ, ce a însemnat pentru tine acest transfer la Dinamo după atîtea luni de aşteptare?

– Cînd am auzit că s-a rezolvat, am simţit o uşurare mare pentru că am trecut printr-o perioadă foarte grea la Sportul, atît eu, cît şi ceilalţi colegi. Sincer, mă aşteptam să se rezolve la un moment dat acest transfer pentru că Vasile Şiman nu prea mai avea ce face, în curînd deveneam liber de contract şi mă pierdea gratis. Dinamo reprezintă un pas important pentru mine, voi juca în Liga 1 pentru o echipă cu pretenţii la cupele europene. E bine că am făcut pregătirea de vară cu Dinamo, unde am găsit un grup unit şi o atmosferă frumoasă în vestiar.

ADVERTISEMENT

– De cînd nu ţi-ai mai primit banii la Sportul Studenţesc?

– Ohooo, de prin decembrie anul trecut!

– Şi cum ai reuşit să te descurci?
– Cum am făcut-o şi cînd nu eram la Sportul, adică m-au ajutat părinţii. Sper ca acum, după transferul la Dinamo, să-i ajut eu pe ei.

– Ce jucători îţi plac de la Dinamo?

– Sînt foarte mulţi fotbalişti valoroşi acolo. Sînt mîndru că voi fi coleg cu Ionel Dănciulescu, un fotbalist cu foarte multe realizări, cel care a marcat o mulţime de goluri în Liga 1 şi care ne ajută în permanenţă cu sfaturi pe noi, cei tineri.

ADVERTISEMENT

 – La Sportul ai jucat ca fundaş dreapta, dar şi ca mijlocaş. Unde te simţi cel mai bine?

– Mijlocaş central e postul care îmi place cel mai mult şi unde mă simt cel mai bine, dar joc acolo unde este nevoie de mine şi unde consideră antrenorul.

– E un avantaj pentru tine că te cunoaşte Gheorghe Mulţescu?

– Domnul Mulţescu nu m-a antrenat la Sportul, eu am venit la club cînd dînsul a plecat, deci nu pot spune că am vreun atu. Eu cred că un avantaj pentru mine este că Dinamo se află în reconstrucţie, promovează tinerii şi le dă încredere, iar pentru mine, la 18 ani, este mediul perfect. Voi da totul pentru echipă şi sper să avem rezultate bune cu echipa.

ADVERTISEMENT

– Te simţi pregătit să debutezi pentru Dinamo, vineri, cu Pandurii?

– Eu sînt la lot, am avut meci amical cu Elveţia şi am pierdut cu 3-2. Mai avem un meci săptămîna viitoare, iar de la lotul echipei naţionale voi reveni miercuri. Dacă domnul Mulţescu va considera că pot ajuta echipa, eu sînt gata să debutez.

Tags: