Sport

La Transylvania Open și-a făcut apariția „Dracula” în varianta feminină! O româncă s-a costumat precum celebrul Conte. Video

Prima ediție a turneului de tenis Transylvania Open este în plină desfășurare la Cluj-Napoca, iar România este sigură de prezența a trei jucătoare în runda a doua: Ana Bogdan, Irina M Maria Bara și învingătoarea meciului Simona Halep – Elena Gabriela Ruse.
26.10.2021 | 18:13
La Transylvania Open sia facut aparitia Dracula in varianta feminina O romanca sa costumat precum celebrul Conte Video
ADVERTISEMENT

Azi au avut loc patru meciuri în BT Arena din oraș, duelul românesc dintre Irina Camelia Begu (57 WTA, cs 7) și Irina Maria Bara (138 WTA, beneficiară a unui wild card) fiind câștigat de ultima, cu 7-6 (2), 0-6, 6-4.

Jaqueline Adina Cristian și-a asortat la echipament pelerina Contelui Dracula

A treia sportivă din România care a intrat pe teren a fost Jaqueline Adina Cristian (105 WTA, și ea beneficiară a unui wild card). Doar că apariția ei în timpul prezentării de dinaintea confruntării cu slovena Kaja Juvan (98 WTA) a surprins.

ADVERTISEMENT

‘Jaq’ și-a pus, peste echipamentul de joc, un costum al celebrului Conte Dracula și a pășit în Arenă cu zâmbetul pe buze. Din păcate, însă, apariția ei nu a surprins prea multă lume, deoarece meciurile se joacă fără spectatori.

Învingătoarea se stabilește după setul decisiv

După salutul de la mijlocul terenului și tragerea la sorți, cele două jucătoare s-au pus pe treabă. În primul set, fiecare jucătoare și-a făcut serviciul până la 4-3 pentru slovenă. În acel moment ea a realizat un break, după care a pus capăt setului la prima ocazie ivită.

ADVERTISEMENT

În partea a doua a confruntării, Juvan a deschis cu un break, după care Cristian a avut paqtru ocazii de a egala pe tabela de marcaj (două la 0-1 și tot atâtea la 1-2), dar le-a ratat pe toate. Până la urmă, românca a făcut break la 4-5, a ratat o minge de set pe serviciul adversarei, astfel că totul s-a decis în tie-break.

Juvan s-a distanțat rapid la 5-2, dar Cristian a avut puterea să revină și să egaleze. La 5-6 și-a făcut ambele puncte cu cu propriul serviciu, salvând o minge de meci, a repetat scenariul la 7-8, iar la 9-8 a realizat un mini-break, ducând partida în set decisiv.

ADVERTISEMENT

În schimb, Jaqueline a fost eliminată la dublu. Ea și belgianca Alison van Uytvanck au fost învinse de Aleksandra Krunic și Lesley Pattinama Kerkhove (Serbia, Olanda; cs 2) cu 6-4, 6-3.

Azi mai au loc două meciuri de simplu, Emma Răducanu (Marea Britanie, 23 WTA, cs 3) – Polona Hercog (125 WTA) și Andrea Petkovic (Germania, 75 WTA) – Varvara Gracheva (Rusia, 81 WTA).

ADVERTISEMENT

Capul de afiș al zilei de miercuri este meciul Simona Halep – Elena Ganriela Ruse

Miercuri va intra în competiție și principala favorită a competiției, românca Simona Halep (18 WTA). Ea o va avea adversară pe compatrioata ei Elena Gabriela Ruse (85 WTA). Celălalt meci al zilei de pe tabloul de simplu va fi cel dintre Krunic (140 WTA) și a doua favorită a turneului, estona Anett Kontaveit (14 WTA).

În ceea ce privește partea financiară, jucătoarele eliminate în primul tur primesc 2.675 de dolari (și 1 p WTA), cele în optimi – 3.675 de dolari (30 p WTA), cele în sferturi – 5.800 de dolari (60 p WTA), cele în semifinale – 10.100 (110 p WTA), finalista va încasa 16.398 (180 p WTA), iar campioana – 29.200 (280 p WTA).

ADVERTISEMENT