Fotbal international

VIDEO / ISTORIE! Juventus a CÎŞTIGAT campionatul! E PRIMA echipă din Serie A care obţine peste 100 de puncte

UPDATE / Jucătorii şi-au primit medaliile în aplauzele suporterilor şi au petrecut pe teren alături de familiile lor....
Autori: Adrian Căpriţă, Marian Popovici | 18.05.2014 | 18:00

UPDATE / Jucătorii şi-au primit medaliile în aplauzele suporterilor şi au petrecut pe teren alături de familiile lor.

VIDEO

http://youtu.be/LF1hLbru97E

UPDATE / Juventus scrie ISTORIE. Trupa lui Conte a cîştigat cu 3-0 meciul împotriva lui Cagliari din ultima etapă a Serie A şi este prima echipă care obţine peste 100 de puncte într-un sezon, mai precis 102. 

Juventus a avut un sezon perfect. Echipa a cîştigat toate cele 19 meciuri pe care le-a jucat pe teren propriu în acest sezon de Serie A. Pe locul secund a încheiat Roma, care a adunat 85 de puncte, locul 3 obţinut de Napoli cu 75 de puncte, dar cu un meci mai puţin disputat. 

Juve a rezolvat repede meciul cu Cagliari. Pirlo a deschis scorul dintr-o lovitură liberă în minutul 8. Llorente a majorat diferenţa 7 minute mai tîrziu, iar Marchisio a stabilit scorul final în minutul 40.

Echipa lui Antonio Conte a trecut cu bine de meciul cu Roma, singura echipă capabilă să îi pună  în pericol cursa spre recordul de 100 de puncte. Pentru Juventus, meciul de azi va fi o sărbătoare, încununarea unui sezon de Serie A pe care l-a dominat de la cap la coadă.

juventusstadium640

________________________________________________________________

„Bătrîna Doamnă” trebuie să obţină un singur punct pentru a rescrie istoria campionatului italian şi a fi prima echipă care ajunge la 100 de puncte. Acest lucru va fi o simplă formalitate pentru trupa lui Antonio Conte, avînd în vedere că Juventus a cîştigat toate cele 18 meciuri jucate în acest sezon pe propriul teren.

Cagliari vine în vacanţă la Torino, pentru că este salvată de la retrogradare. Oaspeţii au performanţe modeste pe teren străin în acest sezon, în condiţiile în care au adunat doar 11 puncte în 18 deplasări. Juventus a dominat Serie A aşa cum nu a mai făcut-o altă echipă pînă acum, dar asta nu înseamnă că au avut un sezon uşor. Eliminarea timpurie din Liga Campionilor de către Galatasaray şi eşecul din semifinalele Europa League împotriva Benficăi au atras critici. însă, peste ani, toată lumea îşi va aminti de acest Juventus ca fiind prima echipă care atinge borna de 100 de puncte într-un sezon de Serie A.

Echipele de start:

team

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!