Fotbal intern

FCSB poate să piardă meciul cu Backa Topola la masa verde! Au fost deja două precedente în Europa!

16.09.2020 | 17:49
FCSB poate sa piarda meciul cu Backa Topola la masa verde Au fost deja doua precedente in Europa
ADVERTISEMENT

Ghinioanele se țin lanț de FCSB, după ce antrenorul Toni Petrea și preparatorul Thomas Neubert au fost infectați cu coronavirus, dar și Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video) și Marius Ianuli (team-manager).

La aceștia se adaugă patru fotbaliști, din rândul cărora fiind infectați Andrei Miron, Florin Tănase, Iulian Cristea și Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Conform ordinului comun Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății, orice fotbalist al unei echipe participante în cupele europene și al cărui test a ieșit negativ poate desfășura activități sportive, chiar dacă există jucători infectați sau persoane din club, cu condiția ca minim 13 jucători să fie eligibili.

Slovan Bratislava și Pristina au pierdut la masa verde meciurile din Europa League

Problemele apar pentru FCSB datorită faptului că partida se desfășoară în Serbia, unde nici măcar UEFA nu poate impune reguli, Serbia nefiind parte a Uniunii Europene. Autoritățile de la Belgrad pot considera că la FCSB există un focar de COVID-19 și să decidă retestarea jucătorilor români, la intrarea pe teritoriul sârbesc.

ADVERTISEMENT

Conform protocoalelor UEFA, rezultatul testelor ar trebui să fie vină cu 6 ore înainte de meci, iar FCSB trebuie să aibă minim 13 jucători apți, inclusiv un portar, iar situația este cu adevărat îngrijorătoare, dacă ne uităm la două exemple concrete:

  • Slovan Bratislava – în luna august trebuie să joace în Insulele Feroe cu Klaksvik, iar la sosirea în Insule, fizioterapeutului i-a ieșit rezultatul pozitiv, iar autoritățile locale au decis să carantineze întreaga echipă, Slovan Bratislava pierzând meciul cu 3-0, chiar dacă UEFA a încercat să intervină și a mai amânat disputarea meciului cu o zi, însă degeaba. Culmea este că la întoarcerea în Slovacia, toată echipa a făcut teste de sânge, iar toți jucătorii și staff-ul au avut rezultate negative, chiar și fizioterapeutul: ,,Ni s-a făcut o mare nedreptate”, au declarat oficialii clubului.
  • FC Pristina – echipa din Kosovo a făcut testul pentru coronavirus înainte de deplasarea în Gibraltar cu Lincoln Red, iar toate testele au ieșit negative. La sosirea în Gibraltar, conform legislației locale, echipa a fost retestată și mai multe persoane, printre care și jucători, au fost depistați pozitiv, iar Pristina a fost nevoită să intre în carantină. Jocul a fost amânat patru zile, iar clubul kosovar a adus alți jucători lăsați acasă, dar și din rândul lor au fost depistați pozitiv, pierzând meciul cu 3-0 la masa verde.
ADVERTISEMENT

Dacă meciul se va disputa, va fi condus de Bogdan Vintilă

Conform informațiilor FANATIK, dacă se va decide disputarea meciului, FCSB va fi condusă în Serbia de fostul antrenor, Bogdan Vintilă, acum principal la echipa a doua a clubului, după ce Vintilă a fost demis de Gigi Becali în luna iulie, chiar înainte de finala Cupei României.

În urmă cu o lună, FCSB s-a mai confruntat cu o situație asemănătoare, în care au existat patru cazuri de COVID-19 la echipă. A fost vorba de Toma Niga, Răzvan Udrea, Alexandru Pantea și Gabriel Simion.

ADVERTISEMENT

Meciul Backa Topola – FCSB (turul doi preliminar Europa League) este programat joi pe stadionul din Senta, de la ora 22:00 și este televizat de Look Plus, iar în primul tur preliminar, FCSB a trecut cu 3-0 de FC Shirak, într-un meci disputat pe Arena Națională.

FCSB are mari probleme în apărare, unde lipsesc ambii fundași centrali, Andrei Miron și Iulian Cristea fiind pozitivi cu COVID-19. În locul lor vor juca, probabil, Ovidiu Popescu și Marius Briceag, care va debuta în cupele europene.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,93 este cota pentru „Peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT