Sporturi

Momente de groază la CM de nataţie din Coreea de Sud. Zece sportivi răniţi într-o discotecă

27.07.2019 | 11:17
CM nataţie Gwangju. Mai mulţi sportivi au fost la un pas de tragedie într-o discotecă

Momente de groază în noaptea de final pentru sportivii prezenţi la CM de nataţie, organizat în oraşul sud-coreean Gwangju. Incidentul s-a petrecut la ora 02:30, într-o discotecă aflată în apropierea locaţiei unde au fost cazate delegaţiile participante. În localul Ugly Coyote puteau încăpea cel mult 200 de persoane, dar la ora incidentului numărul fusese mult depăşit, ajungând la 370 de persoane.

La un pas de tragedie la Mondialul de nataţie de la Gwangju

În incinta discotecii se aflau foarte mulţi sportivi, veniţi să se relaxeze, după ce încheiaseră competiţiile la care participaseră. Venise şi toată echipa feminină a SUA de polo, devenită pentru a treia oară campioană mondială, după o victorie clară în faţa Spaniei. Se aflau şi poloistele australience, medaliate cu bronz, precum şi alţi sportivi.

Atmosfera era plăcută, toată lumea se distra, atât în sala de jos, cât şi sus unde era amenajat ca un fel de balcon şi unde s-a şi petrecut incidentul. Ca urmare a numărului prea mare de persoane aflate în incinta discotecii structura de rezistenţă de sus a cedat şi oamenii au căzut de la înălţime. Doi sud-coreeni, aflaţi în local, fără a avea legătură cu sportivii, au decedat, alte 16 persoane au fost rănite, dar nu grav, doar unele acceptând să fie duse la spital, altele mulţumindu-se cu acordarea primului ajutor local.

CM nataţie Gwangju. S-a prăbuşit o structură superioară, făcând zece victime printre sportivi

Două jucătoare italiene pe post de infirmiere

Din rândul celor 16 persoane rănite zece sunt sportivi, cu răni la mâini sau la gambe, dar fără a avea vreunul viaţa pusă în pericol. Aflate în club două jucătoare din echipa de polo a Italiei au intrat imediat în rol de infirmiere, mergând pe la toţi cei răniţi pentru a vedea ce probleme au şi cum ar putea primi din partea lor un ajutor, până la venirea echipajelor medicale.

“Stam şi dansam şi ne simţeam bine când dintr-o dată am văzut oameni căzând peste noi. S-a creat imediat panica şi toţi fugeau să iasă din local şi în felul acesta s-a făcut haos la uşi. S-a prăbuşit structura de sus şi peste tot se auzeau numai ţipete, toţi intraseră în mare agitaţie” – a declarat una dintre componentele naţionalei feminine de polo a Noii Zeelande.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri