News

Laborator de droguri descoperit lângă o bază NATO din Belgia, unde există şi arsenal nuclear

Reprezentanții Ministerului belgian al Apărării au transmis că un laborator în care se fabrica Ecstasy a fost descoperit în vecinătatea unei baze militare belgiene, despre care se ştie că are arsenal nuclear al NATO.
29.06.2022 | 14:13
Laborator de droguri descoperit langa o baza NATO din Belgia unde exista si arsenal nuclear
Inițial, procurorii belgieni au spus că laboratorul de droguri a fost descoperit pe ”domeniul militar (NATO) de la Peer”. Foto: facebook.com/kleinebrogelairbase
ADVERTISEMENT

Conform Agerpres, cu doar câteva ore înainte de anunțul lansat marți de Ministerul belgian al Apărării, un comunicat al parchetului din provincia belgiană Limbourg menţiona că laboratorul clandestin a fost descoperit săptămâna trecută și se afla ”pe domeniul militar”.

Confuzie cu locul în care a fost descoperit laboratorul de droguri

Miercuri, 22 iunie 2022, poliţia locală din Campine a descoperit un laborator de droguri sintetice, situat pe domeniul militar (NATO) de la Peer”, se arăta în comunicatul de presă al procurorilor.

ADVERTISEMENT

Magistrații belgieni au mai subliniat că laboratorul de droguri a fost desființat ”de serviciile specializate ale poliţiei federale, în colaborare cu Institutul naţional de criminologie (NICC) şi cu Protecţia civilă”.

În același context, în s-a mai transmis că ”o casă vecină” (n.r. – de lângă baza militară) ar fi fost folosită pentru crearea laboratorului clandestin.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Ministerul Apărării a corectat informaţia dată de parchet marți seara, precizând pentru AFP că laboratorul se situează ”pe un fost teren militar, în proximitatea bazei”, nu pe teritoriul acesteia.

Baza militară aparţine aviaţiei belgiene și se află lângă satul Kleine-Brogel (comuna Peer). Locul este cunoscut pentru găzduirea de arme nucleare americane în cadrul dispozitivului de apărare al NATO, alături de alte baze din Europa.

ADVERTISEMENT

Arsenalul nuclear de lângă Kleine-Brogel

Sursa citată amintește că încă de la sfârşitul anilor 1980, un ministru belgian recunoscuse prezenţa de arme nucleare la baza de lângă Kleine-Brogel. Acolo e prezent un contingent al armatei americane.

Totuși, numărul armelor nucleare prezente acolo nu a fost precizat niciodată. Acesta este motivul pentru care în jurul bazei sunt organizate cu regularitate manifestaţii ale pacifiştilor şi ecologiştilor, care denunţă lipsa de transparenţă.

ADVERTISEMENT

Deputatul belgian Samuel Cogolati estima în 2019 că ”între 10 şi 20” de focoase nucleare ar fi depozitate sub control american în baza aeriană de lângă Kleine-Brogel.

În ceea ce privește provincia Limbourg, trebuie spus că este situată la graniţa cu Ţările de Jos şi la mijlocul distanţei între portul Anvers şi bazinul Ruhr din Germania.

În prim-plan avem o zonă în principal rurală, dar folosită de traficanţii de droguri pentru depozite sau laboratoare clandestine. Procurorii belgieni au mai spus că două persoane au fost reţinute în momentul descoperirii laboratorului de lângă baza militară.

Ulterior, cei doi suspecţi au fost puşi în libertate după ce au fost interogaţi de anchetatori. Conform ultimelor informații, ei ”nu sunt angajaţi ai Ministerului Apărării”.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum trăiește Orașul Imposibil? Arată în unele locuri ca în pandemie, oameni puțini...
Cum trăiește Orașul Imposibil? Arată în unele locuri ca în pandemie, oameni puțini pe străzi, liniște și multe forțe de ordine
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii...
Românii, duși cu vorbe goale: cum au călcat Burleanu și Iordănescu pe nervii suporterilor
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Rezultate Titularizare 2024. Edu.ro publică notele profesorilor, înainte de contestaţii
Cu cât a putut să îi vândă fiica lui Ilie Năstase un tablou...
Cu cât a putut să îi vândă fiica lui Ilie Năstase un tablou lui Ion Ţiriac: Cu atât l-a cumpărat, e suma corectă!
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!