Fotbal intern

Laboratorul Hagi! Perle crescute cu bani grei: “Tratamentul Messi”

Gică Hagi a investit în creşterea fizică a fotbaliştilor cu deficienţe hormonale şi acum are la Viitorul câteva "nestemate".
23.03.2018 | 23:44
Laboratorul Hagi Perle crescute cu bani grei Tratamentul Messi

Alex Cicâldău şi Alex Măţan sunt noile pariuri ale lui Gică Hagi. Primul a făcut pasul spre prima reprezentativă, la 20 de ani, în vreme ce Măţan este, la 18 ani, unul dintre liderii naţionalei Under 19, care se anunţă o generaţie importantă pentru viitorul fotbalului românesc. Ce au în comun? Au fost decari crescuţi de Academia “Regelui” şi au beneficiat de o atenţie deosebită din toate punctele de vedere.

I-au descoperit metale grele în organism!

Hagi are un crez de la care nu se abate! Iubeşte fotbaliştii care fac diferenţa, care dresează mingea şi care au personalitate pe teren. Pentru el nu a contat niciodată înălţimea unui jucător, ci cât de repede îi merge mintea şi cum se descurcă pe gazon. Aşa se face că astăzi are în curte două dintre “nestematele” Ligii 1. Dar până aici nu i-a fost deloc simplu. FANATIK.RO a aflat cum l-a ajutat Hagi pe Alex Cicâldău, surpriza lui Cosmin Contra pentru amicalele cu Israel şi Suedia, să ajungă la nivelul actual. “La Academie am avut doi fotbalişti foarte talentaţi care aveau probleme cu creşterea. Unul dintre ei era Alex Cicâldău, celălalt a ieşit din circuitul nostru. Când au venit, Gică a dat ordin să li se facă teste pentru a-i ajuta să se dezvolte fizic. Ştiu că le-au fost făcute analize la firul de păr şi au fost trimise la o clinică specializată şi foarte scumpă din Italia. Acolo, în cazul lui Alex, s-a descoperit că organismul lui are o absorbţie foarte mare a anumitor metale grele şi din acest motiv îi este îngreunată creşterea. A urmat un tratament de genul celui al lui Messi, a luat şi niste pastile care îl ajutau să elimine acele substanţe care îl ţineau pe loc. Aşa a ajuns să crească 13-14 centimetri în doi ani şi să aibă acum 1,78 metri!“, a povestit o persoană din anturajul echipei pentru FANATIK.RO.

Măţan are program specific! “Mitriţă era mai firav ca el!”

Un alt caz special la care Hagi s-a implicat foarte mult este cel al lui Alex Măţan.  Fotbalistul care a impresionat cu cele două goluri marcare pentru Under 19 în meciul cu Serbia, câştigat cu 4-0, a avut şi el deficienţe importante din punct de vedere fizic. Are 18 ani şi pare, pe lângă colegi şi adversari, un copil venit să se joace cu băieţii mai mari. Când pune, însă, piciorul pe minge, lucrurile se schimbă. Viteza de execuţie şi driblingurile fine i-au adus o nouă poreclă la partida cu Serbia: Salah de România.

Diferenţele de forţă între el şi ceilalţi fotbalişti nu au fost însă uşor de corectat: “Şi situaţia lui Măţan este una specială. La Academia s-a încercat foarte mult să se lucreze cu el pe partea aceasta a dezvoltării fizice. A avut mai mereu un program specific, menit să îl ajute în acest sens. Când a ajuns la echipa mare a continuat să urmărească foarte mult să îşi întărească forţa. E drept însă că noi am încercat şi să avem grijă să nu pună mai mulţi muşchi decât era cazul pentru că la fotbaliştii de genul său este foarte important să nu îşi piardă din abilitate. Are acum 1.67 metri şi e posibil să mai crească unul, doi centimetri. Ne uităm la Alex Mitriţă, fostul nostru jucător, care la vârsta lui era mai firav ca Măţan şi acum este un jucător matur, decisiv. E un exemplu pozitiv în acest sens“, a dezvăluit aceeaşi persoană pentru FANATIK.

Următorul pas: FCSB? 

Evoluţiile foarte bune de la Viitorul ale celor doi fotbalişti i-au atras privirile celui mai mare cumpărător de la Hagi, Gigi Becali. Atât Cicâldău, cât şi Măţan se află pe lista de achiziţii a lui Becali. Dacă primul ar putea ajunge la FCSB în vară, al doilea este ţinut sub observaţie şi nu va face pasul spre formaţia roş-albastră mai devreme de 2019. Interesant este că niciunul dintre ei nu consideră vital un potenţial transfer la FCSB, preferând să joace cât mai mult la Viitorul şi visând mai degrabă la plecări în străinătate. “Mă bucur că mă vrea Steaua, dar nu mă gândesc la asta acum. Va veni şi vremea să plec de la Viitorul, dar, în momentul acesta este foarte important să joc. Nu pot să merg la o echipă unde să stau pe bancă, chiar dacă nu mă sperie concurenţa“, spunea Cicâldău pentru gsp. Şi Măţan este la fel de tranşant: “Ţinta mea este să joc cât mai mult, nu mă gândesc la un transfer la Steaua. Oricum, eu vreau să merg în străinătate, într-un campionat puternic, asta îmi doresc! Mi-ar plăcea să joc în Spania, mai ales că idolul meu este Messi, dar cea mai tare competiţie din lume este în Anglia“.