Sport

Lăcătuş a izbucnit după ce Zăvăleanu a criticat “legea Dîncu”: “Sunteţi în insolvenţă, n-aţi plătit nimic, dar vreţi în Liga 1”

Marius Lăcătuș a intervenit furibund în momentul în care Răzvan Zăvăleanu a criticat legea inițiată de Vasile Dîncu. Fostul fotbalist al Stelei a cedat nervos.
14.04.2023 | 22:30
Lacatus a izbucnit dupa ce Zavaleanu a criticat legea Dincu Sunteti in insolventa nati platit nimic dar vreti in Liga 1
Marius Lăcătuș și Răzvan Zăvăleanu, contre în direct după legea propusă de Vasile Dîncu. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Inițiativa lui Vasile Dîncu de a aduce modificări Legii Sportului și a da șansa celor de la CSA Steaua să promoveze a fost aspru criticată de Răzvan Zăvăleanu. Administratorul judiciar al lui Dinamo a fost contrat în direct de Marius Lăcătuș, care a replicat extrem de furios.

Răzvan Zăvăleanu, critici aduse legii propuse de Vasile Dîncu: „Nicăieri nu dă bine o promovare a unei astfel de inițiative”

Dinamo și CSA Steaua sunt adversare directe în bătălia din play-off-ul Liga 2 Casa Pariurilor. Mai mult decât atât, cele două formații urmează să se dueleze marți, 18 aprilie, ora 19:00 pe Stadionul Ghencea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului din Ștefan cel Mare, a respins inițiativa fostului ministru al Apărării și și-a argumentat poziția.

ADVERTISEMENT

„Nu mi se pare deloc în regulă ce se întâmplă. Am o oarecare notă de subiectivism. Încerc să privesc lucrurile obiectiv. M-am gândit cum ar trebui tratate lucrurile. Cred că ar trebui să ne reportăm la ele doar din perspectiva legală, regulamentară și morală, Nicăieri nu dă bine o promovare a unei astfel de inițiative. 

Se pare că ar fi cu dedicație… asta spuneți? Se pare sau chiar este? Mie mi se pare că nu s-a ascuns nimeni. S-a zis cu subiect și predicat că e făcută cu dedicație. Există niște principii de drept aici, doar în scopul interesului public se poate promova o acțiune legislativă. Haideți să vedem în ce măsură beneficiază toată lumea de acest lucru… 

ADVERTISEMENT

Eu am o academie cu 600 de sportivi la Liga 3. E susținută privat 100%. De ce ar mai veni investitorii cât timp ar trebui să concureze cu bani publici?”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Marius Lăcătuș l-a contrat în direct pe Răzvan Zăvăleanu: „E foarte frumos ca Dinamo, în insolvență, să joace în Liga 1, nu?

Aflat în platoul emisiunii, Marius Lăcătuș a simțit nevoia să intervină și l-a pus la zid pe Răzvan Zăvăleanu. „E foarte frumos ca Dinamo, în insolvență, să joace în Liga 1… asta e foarte frumos, nu? După ce nu plătești angajații, jucătorii, vrei să promovezi.

ADVERTISEMENT

Pe urmă veniți să vorbiți despre alt club. Să fim sinceri. Banii la anumite echipe vin tot de la bugetul de stat. În funcție de cine e primar. Dacă e de la PSD, primește mai mult… și tot așa.

Toți sunt curați ca lacrima, doar Steaua încearcă să intre cu bocancii în fotbal…”, a fost replica tăioasă a lui Marius Lăcătuș. Cele două echipe sunt despărțite de șase puncte în play-off-ul ligii secunde. CSA Steaua se află pe locul 2, cu 44 de puncte, în timp ce Dinamo ocupă locul 4 cu 38 de puncte. Între echipele antrenate de Daniel Oprița și Ovidiu Burcă se află Oțelul cu 42 de puncte.

ADVERTISEMENT

Presiune pe Dinamo dacă CSA Steaua obține dreptul de promovare

Tensiunea dintre cele două tabere este cu atât mai mare cu cât o eventuală obținere a dreptului de promovare de către CSA Steaua ar face ca Dinamo să aibă mai mult de furcă. În cazul în care CSA Steaua va termina peste clubul din Ștefan cel Mare în clasament și va avea drept de promovare, echipa antrenată de Ovidiu Burcă trebuie să treacă de Poli Iași, Oțelul, dar și de CSA Steaua.

În cazul în care „militarii” vor ocupa un loc superior „câinilor” la finalul play-off-ului, însă nu vor avea drept de promovare în SuperLiga, Dinamo se va lupta doar cu Poli Iași și Oțelul Galați. Gloria Buzău și Unirea Dej sunt celelalte formații care luptă în play-off-ul ligii secunde.

ADVERTISEMENT