Fotbal intern

Lacina Traore este liber de contract. CFR l-a vândut acum 7 ani pe 6 milioane de euro!

22.07.2018 | 14:38
Lacina Traore este liber de contract CFR la vandut acum 7 ani pe 6 milioane de euro

Lacina Traore a reprezentat fără îndoială unul dintre cele mai mari talente care au jucat vreodată în Liga 1 Betano. Ajuns la 18 ani în România, când a fost descoperit de CFR Cluj, Traore a plecat din Gruia pentru o sumă foarte mare. CFR a încasat pe el 6 milioane de euro de la Kuban Krasnodar. Ajuns apoi pe la Anji, AS Monaco sau Everton, Lacina Traore este acum liber de contract.

După numai un an și jumătate la Kuban, Anji Mahacikala a mizat pe potențialul lui Lacina Traore și a dat 18 milioane de euro pe atacant! Au urmat apoi două sezoane decente la echipa rusă, iar Traore a fost cumpărat pentru 10 milioane de AS Monaco. La formația monegască, el a adunat 35 de meciuri și a marcat 11 goluri. Ivorianul a fost însă mai mult împrumutat pe la alte echipe, printre care se numără Everton, CSKA Moscova sau Sporing Gijon. Ultima oară, Lacina a fost împrumutat la Amiens, unde a jucat 18 meciuri, fără să reușească însă să înscrie.

Lacina Traore este liber de contract. A fost dorit în trecut de Gigi Becali

Forma lui extrem de slabă din ultimii ani i-a descurajat pe cei de la AS Monaco. Astfel, trupa la care a jucat Kylian Mbappe a decis să renunțe la serviciile lui Traore și să nu îi mai prelungească înțelegerea. În 2011, înainte să se facă mutarea la Kuban, Lacina Traore era și pe radarul celor de la FCSB.

„Mi l-am dorit cu adevărat pe Lacina Traore în această iarnă, am vrut chiar să fac o ofertă de 4 milioane de euro. Până la urmă nu am facut, pentru că am zis că băiatul o să ceară şi el 400 de mii de euro salariu, iar peste plafon nu pot să trec. Pe Traore voiam să-l ţin un an şi să-l vând pe 10 milioane”, spunea Becali în 2011.

Nici acum FCSB nu stă bine la capitolul atacanți, Harlem Gnohere fiind singurul vârf al echipei, după exilul lui Denis Alibec. Cu toate acestea, ar fi imposibil ca Gigi Becali să își permită să suporte pretențiile financiare ale internaționalului ivorian.

Top 5 cei mai scumpi fotbaliști transferați din Liga 1 Betano

  1. Nicolae Stanciu FCSB -> Anderlecht – 9,7 milioane de euro
  2. Vlad Chiricheş FCSB -> Spurs 9,5 milioane de euro
  3. Florin Gardoş FCSB -> Southampton 6,8 milioane de euro
  4. Alvaro Pereira CFR -> Porto 6,5 milioane de euro
  5. Mirel Rădoi FCSB -> Al Hilal și Lacina Traore CFR -> Kuban 6 milioane de euro