Life

Lacul care pare desprins din filmele SF. Turiştii vin aici să se bucure de o experienţă unică alături de milioane de meduze

Lacul care pare desprins din filmele SF. Turiştii care ajung aici se bucură de o experienţă inedită alături de milioane de meduze.
07.09.2022 | 14:48
Lacul care pare desprins din filmele SF Turistii vin aici sa se bucure de o experienta unica alaturi de milioane de meduze
Lacul Meduzelor pare desprins din filmele SF. Sursa foto: Capturi YouTube Amazing Planet/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lacul Meduzelor pare desprins din filmele SF, iar turiștii care ajung acolo se pot bucura de o experiență unică. Așa cum sugerează și numele, în lac se află milioane de meduze.

Lacul care pare desprins din filmele SF

Lacul Meduzelor din Palau se află în apropiere de Indonezia. Cei care ajung acolo pot înota printre milioane de meduze fără ca acestea să fie periculoase.

ADVERTISEMENT

Lacul se află în insula Eil Malk, care aparține de Rock Islands, un grup de insule mici și stâncoase, în mare parte nelocuite.

Cei care ajung aici se pot bucura de o experiență inedită. Meduzele din lac înoată în pace, fără să-i atace pe turiștii care vin pentru snorkeling, potrivit Mirror.

ADVERTISEMENT

Cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, creșterea nivelului mării de după Glaciațiune a inundat intrarea, aducând astfel cu ea mii de meduze care au rămas prinse în lac.

Acestea au fost lăsate libere să se hrănească cu alge, după care s-au înmulțit, iar lacul este acum plin de mai multe specii de meduze.

ADVERTISEMENT

În timpul zilei, meduzele migrează din partea de vest spre cea de est a lacului, unde este mai mult soare și, implicit, condiții mai bune pentru alge.

Meduzele au înțepături, dar acestea sunt mult prea mici pentru a fi simțite de oameni, așa că oricine poate înota fără să se rănească sau să afecteze creaturile.

ADVERTISEMENT

Înotul este permis în Lacul Meduzelor, la fel și snorkeling-ul. În schimb, scufundările sunt interzise din cauza faptului că apa lacului are două niveluri diferite.

Există o cantitate mai mare de hidrogen sulfurat la 20 de metri adâncime, lucru care ar fi un pericol pentru cei care vor să se scufunde.

Lacul a fost închis acum câțiva ani

Din păcate, populația meduzelor din lac a scăzut considerabil, iar aceste specii sunt în pericol. În anul 2007, numărul meduzelor a ajuns la 30 de milioane.

În 2016, Fundația pentru Cercetarea Recifurilor de Corali a estimat că ar fi în jur de 600.000 de meduze. Nu se știe exact care este cauza acestui declin. Oamenii de știință sunt de părere că ar fi vorba despre schimbările climatice.

În 2017, lacul a fost închis turiștilor timp de doi ani. Aceștia nu au mai putut practica înot și snorkeling, iar numărul meduzelor a crescut din nou.

Cercetătorii au observat o înmulțire semnificativă a meduzelor, astfel că lacul a fost redeschis în 2019.

Biologii au declarat, pentru CNN, că speră să fie condiții meteorologice normale. Aceștia speră că numărul meduzelor va fi mai mare în viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: