Fotbal international

Ladislau Boloni a calificat-o pe Antwerp în finala Cupei Belgiei! Se va lupta cu Brugge pentru trofeu + prima reacţie: “A fost un meci stresant”

07.02.2020 | 10:52
Ladislau Boloni a calificato pe Antwerp in finala Cupei Belgiei Se va lupta cu Brugge pentru trofeu  prima reactie A fost un meci stresant
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a bifat o nouă performanţă de excpeţie şi a reuşit să o califice pe Royal Antwerp în finala Cupei Belgiei. Echipa antrenorului român a eliminat-o în semifinale pe Kortrijk, după o victorie obţinută pe terenul adversarilor în manşa retur.

UPDATE, 7 februarie, ora 10:52 / Ladislau Boloni a oferit o primă reacţie după ce a calificat-o pe Antwerp în finala Cupei Belgiei. “A fost un meci stresant. În prima repriză le-am pus probleme mari adversarilor şi am reuşit să marcăm un gol foarte important.

ADVERTISEMENT

Îmi doream să înscriem şi golul doi. Puteam să jucăm şi mai bine. Finalul a fost stresant, dar am obţinut calificarea. Kortrijk a jucat curajos, însă am rezistat. Merităm 100% această calificare”, a declarat Ladislau Boloni în presa din Belgia.


Antwerp şi Ladislau Boloni, în finala Cupei Belgiei

Joi seară, Royal Antwerp a învins-o pe Kortrijk, scor 1-0, în manşa retur a semifinalelor Cupei Belgiei, iar formaţia antrenată de Ladislau Boloni a obţinut calificarea în finală. Singurul gol al meciului a fost marcat de Rafaelov în minutul 37. În tur, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

În finală, Royal Antwerp se va duela cu Club Brugge, echipă care a eliminat-o în semifinale pe Zulte Waregem. Meciul decisiv pentru trofeul Cupei Belgiei se va disputa pe 22 martie, de la ora 21:30, pe stadionul “King Baudouin” din Bruxelles.

Drumul lui Antwerp până în finala Cupei Belgiei

Antwerp

a intrat în Cupa Belgiei în faza 16-imilor de finală, iar primul meci a fost unul dificil pentru echipa lui Boloni. Chiar dacă venea din liga a doua, Lokeren i-a ţinut în şah pe jucătorii românului, chiar pe teren propriu. Antwerp s-a impus abia în prelungiri şi s-a calificat în optimi după 120 de minute de luptă.

ADVERTISEMENT

Genk a fost următorul adversar al lui Antwerp, într-un duel românesc în Cupa Belgiei. Cu Ianis Hagi doar rezervă, campioana din Jupiler League a împins meciul până la loviturile de departajare, însă a fost eliminată de echipa lui Loţi Boloni.

În sferturile de finală, Royal Antwerp a învins-o pe Standard Liege, scor 3-1, Boloni reuşind să învingă echipa alături de care a câştigat campionatul în sezonul 2008-2009.

ADVERTISEMENT

Royal Antwerp este la a patra finală de Cupa Belgiei, reuşind să câştige trofeul de două ori, în 1955 şi 1992. În sezonul 1974-1975, echipa de pe “Bosuilstadion” a ajuns până în finală, dar a fost învinsă de Anderlecht.

Ladislau Boloni poate câştiga pentru prima oară Cupa Belgiei

Ladislau Boloni este unul dintre puţinii antrenori români cu rezultate în Vestul Europei. Pe 22 martie, antrenorul român va avea posibilitatea să câştige pentru prima oară Cupa Belgiei.

Tehnicianul de 66 de ani a mai antrenat o singură dată în Belgia, în perioada 2008-2010, când a câştigat titlul în Jupiler League cu Standard Liege. Mai mult decât atât, Boloni a mai triumfat de două ori şi în Supercupă, în anii 2008 şi 2009.

  • 3 trofee a câştigat Ladislau Boloni cu Sporting Lisabona în perioada 2001-2003
ADVERTISEMENT