Sport

Ladislau Boloni a făcut praf arbitrajul după înfrângerea care o apropie de retrogradare pe Metz: „Nu știu dacă să urlu, să plâng sau să râd”

Ladislau Boloni a avut un discurs dur la adresa arbitrajului după înfrângerea lui Metz, scor 2-3 cu Rennes, în etapa a 32-a din Ligue 1.
05.05.2024 | 12:35
Ladislau Boloni a facut praf arbitrajul dupa infrangerea care o apropie de retrogradare pe Metz Nu stiu daca sa urlu sa plang sau sa rad
Ladislau Boloni a contestat dur arbitrajul la duelul pierdut de Metz, scor 2-3 cu Rennes. Foto. hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Metz a pierdut duelul spectaculos de pe teren propriu cu Rennes, scor 2-3, în etapa a 32-a din Ligue 1. Deși a condus de două ori, formația antrenată de românul Ladislau Boloni s-a văzut învinsă. Gazdele au contestat dur arbitrajul la conferința de presă de la finalul meciului.

Ladislau Boloni a făcut praf arbitrajul după înfrângerea care o apropie de retrogradare pe Metz

Metz a rămas pe locul 16 în Ligue 1, cu două etape rămase până la finalul sezonului. Echipa antrenată de Ladislau Boloni ocupă locul care duce la baraj, la 3 puncte distanță de primul loc salvator ocupat de Le Havre.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a contestat dur arbitrajul lui Ruddy Buquet la duelul cu Rennes. Benjamin Bourigeaud, mijlocașul lui Rennes, a egalat-o pe Metz (2-2) în minutul 73, după ce arbitrul a dictat penalty pentru o atingere uşoară în careu a lui Ismaël Traoré asupra lui Arnaud Kalimuendo.

Ulterior, Georges Mikautadze, cel mai bun jucător al lui Metz, a primit direct cartonașul roșu în minutul 90+5 pentru că l-a împins pe același Arnaud Kalimuendo. Ladislau Boloni a tunat și a fulgerat la conferința de presă de la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Boloni, discurs vehement la adresa arbitrajului: „Nu știu dacă să urlu, să plâng sau să râd”

„Arbitrul a luat o decizie proastă (acordând penalty-ul). Aceasta schimbă rezultatul. Cireaşa de pe tort este eliminarea lui Mikautadze. Nu ştiu dacă să urlu, să plâng sau să râd.

Dacă vă spun ce am în minte, voi fi chemat în faţa Comisiei de Disciplină. Unii oameni au mai multe drepturi decât alţii. Unele decizii sunt de neînţeles. Dacă avem VAR, să îl folosim… Nu a ţinut cont de asta. 

ADVERTISEMENT

Astăzi, suntem nervoşi, trişti, nu înţelegem cum se poate întâmpla aşa ceva în Ligue 1, vom lua somnifere timp de două zile şi apoi ne vom ridica”, a declarat Ladislau Boloni.

Ce urmează pentru Ladislau Boloni și Metz

În următoarea etapă din Ligue 1, penultima, Metz o înfruntă în deplasare pe Strasbourg. Duelul are loc duminică, 12 mai, ora 22:00. În ceea ce privește ultimul meci al sezonului, echipa lui Ladislau Boloni dă piept cu PSG, duminică, 19 mai, ora 22:00.

ADVERTISEMENT

Metz ocupă locul 16 în clasament, care duce la baraj, cu 29 de puncte. Lorient se află pe poziția a 17-a, cu 26 de puncte, în timp ce „lanterna roșie” este Clermont, cu 25 de puncte. Le Havre, ocupanta primului loc deasupra liniei roșii, are 32 de puncte și le înfruntă în ultimele două etape pe Nice (deplasare) și Marseille (acasă).

ADVERTISEMENT