Sport

Ladislau Boloni a ratat debutul la Metz după ce s-a infectat cu COVID-19! Testat pozitiv după evenimentul de la Băile Tușnad la care a fost și Viktor Orban

Ladislau Boloni a ratat debutul la Metz, în Ligue 2, după ce s-a infectat cu COVID-19. Antrenorul român a participat, în urmă cu o săptămână, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.
31.07.2022 | 00:17
Ladislau Boloni a ratat debutul la Metz dupa ce sa infectat cu COVID19 Testat pozitiv dupa evenimentul de la Baile Tusnad la care a fost si Viktor Orban
Metz a promovat oficial în Ligue 1 după anunțul venit de la francezi.
ADVERTISEMENT

Metz a început cu dreptul sezonul 2022-2023 din Ligue 2, după 3-0 cu Amiens, însă Ladislau Boloni nu a putut să stea pe banca noii lui echipe. Antrenorul de 69 de ani a fost testat pozitiv la COVID-19 la începutul acestei săptămâni, după ce pe 22 iulie a fost în România.

Ladislau Boloni, testat pozitiv la COVID-19. A ratat debutul la Metz în Ligue 2

În urmă cu două zile, Christophe Delmotte, antrenorul secund al lui Ladislau Boloni, a anunţat că antrenorul român a fost testat pozitiv la COVID-19, dar a precizat că acesta nu prezintă probleme în urma infectării.

ADVERTISEMENT

“A fost testat pozitiv luni. Sperăm să fie alături de noi la meciul de sâmbătă. Timing-ul ar trebui să fie bun. Este puternic, plin de vitalitate, aşa că va fi acolo”, spunea Christophe Delmotte. Cu toate acestea, Boloni nu a putut să fie prezent la meciul cu Amiens, iar locul lui a fost luat de antrenorul secund.

Pe 22 iulie, cu câteva zile înainte să fie testat pozitiv, Ladislau Boloni a fost prezent la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, unde Viktor Orban a ţinut un discurs controversat. Este vorba de un eveniment anual, la care se strâng etnici maghiari, dar care în 2020 şi 2021 nu a fost organizat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Ladislau Boloni la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad

Invitat la acest eveniment, Ladislau Boloni a vorbit despre negocierile pe care le-a avut cu FRF. Fostul internaţional român a fost luat în calcul ca înlocuitor al lui Mirel Rădoi la naţionala României. Până la urmă, Boloni a ajuns în Franţa, în Ligue 2, unde a semnat cu Metz.

“Acum câteva luni, aș fi avut ocazia să fiu selecționerul naționalei României, dar adevărul este că și atunci am simțit că trebuie mișcat ceva în fotbalul românesc. Pentru asta trebuia mai întâi demolată casa. Aveam nevoie de un plan, care nu există.

ADVERTISEMENT

Ar fi trebuit făcută o investiție îngrozitor de mare, atât din punct de vedere mental, cât și fizic. Nu am vrut să fac asta, așa că rămân la nivel de club. Mi s-a părut o ofertă favorabilă din toate punctele de vedere. Fotbalul din Franța e special, chiar dacă Metz e în liga a doua acum. Sunt încântat să văd ce pot obține din situația actuală”, a declarat Ladislau Boloni.

Secundul a fost în contact cu Boloni pe durata meciului

La finalul meciului Metz – Amiens 3-0, Christophe Delmotte a oferit o scurtă reacţie şi a susţinut că a fost mereu în contact cu Ladislau Boloni în timpul partidei din prima etapă a Ligue 2.

ADVERTISEMENT

“Am comunicat, chiar dacă au fost câteva interferenţe, dar până la urmă am reuşit. A fost un meci pe care puteam să-l gestionăm şi mai bine. Au fost momente când ne-a lipsit controlul”, a spus Christophe Delmotte.

ADVERTISEMENT