Fotbal international

Ladislau Boloni ar putea ajunge la o echipă de Liga Campionilor. Belgienii au făcut marele anunţ

17.08.2020 | 22:02
Ladislau Boloni ar putea ajunge la o echipa de Liga Campionilor Belgienii au facut marele anunt
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni ar putea ajunge la o formație din Belgia. Tehnicianul român este pricipalul favorit să o antreneze pe Gent, echipa care a terminat pe doi în campionatul Belgiei.

Ziariștii de la Het Laatste Nieuws au discutat despre demiterea actualului antrenor, Jess Thorup, și de faptul că Boloni este favoritul belgienilor.

ADVERTISEMENT

Gent a luat ființă în urmă cu 156 de ani și este vicecampioana Belgiei. Ea va evolua în preliminariile Ligii Campionilor.

Echipele din cariera de antrenor a lui Boloni

Dacă va semna cu Gent, primul meci pe banca echipei din Belgia va fi pentru tehnicianul de 67 de ani chiar împotriva fostei sale formații, Antwerp.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni l-a antrenat până acum pe Nancy, Sporting, Rennes, Monaco, Al-Jazira, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic, Al-Khor, Ittihad și Antwerp. 3 ani a stat pe banca ultimei formații.

Chiar dacă ziariștii din Belgia scriu că Boloni ar putea ajunge la Gent, acesta a avut săptămâna trecută primul antrenament la Al Khor, în Qatar, formație la care jurnaliștii locali susțin că a revenit.

ADVERTISEMENT

Pe locul patru a terminat Boloni cu Antwerp

La Antwerp, Boloni a avut un parcurs foarte bun. Tehnicianul își dorește să mai antreneze: ”Mi-ar plăcea să rămân activ în fotbal. Sunt destul de naiv să cred că încă mai pot să transmit energia și cunoștințele mele”, declara Boloni înainte să plece de la fosta sa echipă.

În Belgia s-au jucat doar 29 de etape din cauza pandemiei de coronavirus. Boloni a încheiat cu Antwerp pe locul patru, cu 53 de puncte.

ADVERTISEMENT

Liderul campionatului belgian a fost FC  Bruges, cu 70 de puncte, KAA Gent s-a clasat pe locul al doilea, cu 55 de puncte. Podiumul a fost completat de Sporting Charleroi care a acumulat 54 de puncte.

ADVERTISEMENT