Fotbal international

Ladislau Boloni a fost demis de la Gent după o lună. De ce l-au dat afară belgienii

14.09.2020 | 16:35
Ladislau Boloni a fost demis de la Gent dupa o luna De ce lau dat afara belgienii
ADVERTISEMENT

UPDATE 14 septembrie, ora 16:35 / Ladislau Boloni a fost demis de la Gent. După doar 25 de zile petrecute pe banca belgienilor, antrenorul român a fost demis și înlocuit cu Wim De Decker. Anunțul a fost făcut de șeful clubului, Ivan De Witte, citat de portalul HLN.

„Am luat o decizie dificilă și ne-am despărțit de antrenorul Laszlo Boloni. Atât eu cât și Michel Luwagie, președintele clubului, am  greșit când l-am numit acum câteva săptămâni. Ne-am grăbit și trebuie să recunosc asta. Sincer să fiu, de când conduc acest club, nu am întâlnit niciodată atât de multă opoziție din partea fanilor și a jucătorilor. Nu a existat chimie și asta nu e vina antrenorului, dar trebuie să recunoaștem că am greșit când l-am adus”, a declarat De Witte.

ADVERTISEMENT

Gent a jucat, cu Boloni pe banca, cinci partide în Belgia, dintre care a pierdut patru și a câștigat doar una. Pentru fosta formație a antrenorului român în vârstă de 67 de ani urmează partida cu Rapid Viena. Meciul va avea loc marți, de la 21:45 și va conta pentru turul III preliminar al UEFA Champions League.


Ladislau Boloni ar putea pleca de la Gent. Un ziarist din Belgia a spus la televiziunea Sporza că Hein Vanhaezebrouck ar putea veni în locul actualului antrenor al formației belgiene.

ADVERTISEMENT

Boloni are doar o lună de când a fost numit antrenor al lui Gent. Un succes și două eșecuri (ultimul, vineri, 1-2 cu Eupen) are acesta la echipa din Belgia.

Alb-albaștrii au înregistrat patru înfrângeri la începutul acestei stagiuni. Vicecampioana sezonului 2019-2020 ocupă poziția cu numărul 16 din 18.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Boloni expiră în 2022

Boloni a fost atacat de Roman Iaremciuk, fotbalistul său, după victoria cu Mechelen (1-0). Acesta a spus că folosește o tactică bazată pe apărare. Tehnicianul de 67 de ani se confruntă acum cu primele zvonuri ale înlocuirii sale.

Chiar dacă antrenorul are o înțelegere cu echipa belgiană valabilă până în 2022, ziaristul flamand Tom Boudeweel a spus la o televiziune că acesta ar putea fi schimbat.

ADVERTISEMENT

„Președintele De Witte o vedea pe Gent principala concurentă pentru Bruges, iar acum are 3 puncte din 15. Și, mai presus decât orice, nu joacă un fotbal frumos”,a spus Boudeweel, declarând că „antrenorul încearcă totul, dacă maioneza nu e bună. Mă tem că nu va ieși maioneza”.

Boloni ar putea fi înlocuit de un fost antrenor al lui Gent

Jurnalistul din Belgia a dat și un nume de antrenor care ar putea veni în locul lui Boloni. Hein Vanhaezebrouck, 56 de ani, liber de contract care a antrenat-o pe Gent între 2014 și 2017.  „Surse din interior spun că Gent va rămâne în această formulă până la Crăciun”.

Boloni a avut parte de perioade dificile și la Antwerp deoarece au apărut zvonuri despre o posibilă demitere, dar a trecut peste. Antrenorul a stat trei ani pe ”Bosuil”.

La 0-0, la începutul partidei, am avut două ocazii mari. Atunci ar fi trebuit să facem diferența. Am pierdut acea șansă, de a câștiga încredere. Și golul a căzut în poarta noastră. Pentru a atinge un nivel bun, mai avem nevoie de câteva transferuri”, Loți Boloni, tehnician Gent.

ADVERTISEMENT