Sport

Ladislau Boloni, după Finlanda – România 1-1: ”Ultimul loc în grupă nu este niciodată entuziasmant”. Ce spune după ce FRF l-a reconfirmat pe Edi Iordănescu

Ladislau Boloni nu a uitat cum a fost tratat de oficialii FRF, în negocierile pentru preluarea naționalei. Tehnicianul le arată clasamentul.
25.09.2022 | 13:41
Ladislau Boloni dupa Finlanda  Romania 11 Ultimul loc in grupa nu este niciodata entuziasmant Ce spune dupa ce FRF la reconfirmat pe Edi Iordanescu
Ladislau Boloni a comentat rezultatele României în Liga Națiunilor și a trimis săgeți către selecționerul Edi Iordănescu și FRF. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România este la 90 de minute de retrogradarea în al treilea eșalon al Ligii Națiunilor, cu Edi Iordănescu pe bancă. Ladislau Boloni, ofertat de FRF înainte ca în funcție să fie numit actualul selecționer, a avut o reacție acidă după rezultatele României în Liga Națiunilor.

Ladislau Boloni: ”Pas înainte nu pot să facă”

Ladislau Boloni a comentat rezultatele obținute de România în actuala ediție a Ligii Națiounilor. Reputatul tehnician nu a uitat cum a fost tratat de oficialii FRF și le arată clasamentul.

ADVERTISEMENT

”Ultimul loc în grupă nu este niciodată entuziasmant. Sunt șanse ca lucrurile dacă decurg bine și de ce să nu decurgă, ca echipa naționala să nu termine ultima.

Pas înainte nu pot să facă, dar să sperăm că obțin o victorie, iar Finlanda nu face mai mult de egal în deplasare (în meciurile din ultima etapă – n.r.)”, a spus Boloni, pentru Prima Sport.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic al forului, Mihai Stoichiță, l-au contactat pe Ladislau Boloni în luna noiembrie a anului trecut pentru a-i oferi postul de selecționer, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Deși la un moment dat părțile au ajuns la un acord, înțelegerea a căzut în ultimul moment din cauza obiectivelor impuse de cei doi reprezentanți ai FRF, dar și din cauza unor discuții paralele ale FRF cu alți tehnicieni și a unor clauze apărute peste noapte în contractul antrenorului, lucru dezvăluit, de asemenea, în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Boloni ironizează faptul că Edi Iordănescu nu are un obiectiv clar la națională

Ladislau Boloni a mai avut un mandat pe banca echipei naționale între 2000 și 2001 și era considerat unul dintre candidații ideali pentru postul de selecționer, după ce contractul lui Mirel Rădoi ajunsese la scadență.

Tehnicianul a explicat într-o conferință de presă, în primăvară, că unul dintre motivele pentru care a refuzat să semneze contractul oferit de FRF au fost obiectivele imediate impuse – o clasare pe primele două poziții în Liga Națiunilor și calificarea echipei la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Boloni nu înțelege cum Edi Iordănescu nu are în acest moment un obiectiv clar în calitatea lui de selecționer. Tehnicianul consideră, pe de altă parte, că locul României nu este în al treilea eșalon al Ligii Națiunilor.

”Prima dată s-a vorbit despre primul loc, apoi despre primele două locuri. Este un subiect pe care nu doresc să îl comentez, ține de FRF şi conducători, trebuie să acceptăm ce ei vor decide (reconfirmarea în funcție a lui Edi Iordănescu – .r.).

Prea multe schimbări nu sunt bune și nu vreau să intru în asemenea discuții. Nu cred că acolo este locul nostru (în al treilea eșalon din Nations League – n.r.), dar evenimentele au făcut ca echipa națională să ajungă în această situație”, a mai spus Boloni.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,40 este cota pentru ”gazdele câștigă la zero” la meciul România – Bosnia Herțegovina. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT