Sport

Dezvăluiri incendiare din contractul pe care FRF i l-a propus lui Ladislau Boloni. Clauza uriașă pe care trebuia să o achite antrenorul

Ladislau Boloni a fost aproape de o revenire pe banca echipei naționale a României, dar a refuzat să semneze contractul din mai multe motive. Antrenorul avea o clauză de reziliere din 7 cifre, dacă demisiona.
27.01.2022 | 09:35
Dezvaluiri incendiare din contractul pe care FRF i la propus lui Ladislau Boloni Clauza uriasa pe care trebuia sa o achite antrenorul
ADVERTISEMENT

Echipa națională are în sfârșit selecționer, dar nu este Ladislau Boloni, tehnicianul care a negociat intens preluarea băncii ”tricolorilor”.

Miercuri, antrenorul care l-a dat fotbalului mare pe Cristiano Ronaldo a dezvăluit motivele pentru care nu a ajuns la un acord cu FRF. Unul dintre acestea era clauza de reziliere.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni: ”Dacă părăseam eu echipa națională, plăteam un milion de euro”

Discuțiile dintre președintele FRF Răzvan Burleanu și antrenorul Ladislau Boloni, privind preluarea postului de selecționer, au fost intense și de durată.

În final, Federația a ales una dintre ultimele variante pe care le mai avea la dispoziție, Edi Iordănescu, în detrimentul lui Loți Boloni.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei conferințe de presă, tehnicianul de 68 de ani a făcut dezvăluiri incendiare. Acesta a menționat și suma pe care urma să o plătească în cazul în care ar fi demisionat.

”Dacă părăseam eu echipa națională, plăteam un milion de euro, contra zero din partea lor. Nu primeam nimic dacă eram demis, dar trebuia să dau un milion dacă voiam să plec”, a dezvăluit Ladislau Boloni, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

În ciuda condițiilor inumane pe care FRF a încercat să i le impună, tehnicianul spune că a lăsat ușa deschisă și că, pe viitor, nu ar refuza o nouă ofertă din partea Federației.

”Eu nu trântesc ușa. Am avut momente foarte grele, am trăit momente deosebit de neplăcute în această perioadă (cât a negociat preluarea echipei naționale – n.r.). Cu toate astea, nu sunt omul care trântește ușa. Sigur că dacă va mai fi vreo ofertă… Va fi mult mai ușor”, a mai spus Boloni.

ADVERTISEMENT

Aproape nimic din ce a cerut Ladislau Boloni nu a fost pe placul FRF

Reputatul antrenor a mai spus, între altele, că nici numele secunzilor pe care și i-ar fi dorit nu au fost pe placul reprezentanților Federației Române de Fotbal.

Boloni și l-ar fi dorit ca secund pe Adrian Ursea, și acesta unul dintre tehnicienii luați în calcul la un moment dat de FRF pentru funcția de selecționer.

Odată picată varianta Ursea, Ladislau Boloni a avansat numele lui Liviu Ciobotariu și Emil Săndoi, nici acestea agreate de președintele Răzvan Burleanu.

Un alt aspect important în eșecul negocierilor a fost remunerația solicitată de Boloni. Acesta și-ar fi dorit un salariu mai mare decât cel pe care îl avea fostul selecționer  Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT