Sport

Familia Boloni trăiește o dramă secretă de peste 35 de ani: ”A fost o rană groaznică. Nu s-a închis niciodată!”

Ladislau Boloni este un om împlinit. Ca fotbalist a cucerit tot ce se putea, iar ca antrenor se bucură de recunoaștere internațională. Viața privată a fost, însă, un subiect tabu și ascunde o poveste foarte interesantă
07.01.2022 | 14:34
Familia Boloni traieste o drama secreta de peste 35 de ani A fost o rana groaznica Nu sa inchis niciodata
Ladislau Boloni și soția Klara sunt căsătoriți de mai bine de 40 de ani. Fostă actriță, soția antrenorului a renunțat la carieră pentru a fi alături de soțul ei. Sursa foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Antrenorul Ladislau Boloni s-a remarcat de-a lungul timpului prin discreția desăvârșită atunci când vine vorba de viața personală. Este căsătorit de peste 40 de ani și are o fiică, Eszter.

Secretul longevității căsniciei este respectul pe care fostul mare fotbalist i-l poartă soției Klara. De altfel, acesta a mărturisit că jumătatea lui și-a sacrificat visul din tinerețe, pentru ca el să ajungă fotbalistul și ulterior antrenorul de azi.

ADVERTISEMENT

Gestul soției care l-a ”îndatorat” pentru restul vieții pe Ladislau Boloni

Despre cariera lui Ladislau Boloni știm aproape tot. Poate mai sunt aspecte pe care tehnicianul a reușit să le țină ascunse, dar în linii mari suporterii fotbalului românesc știu cine a fost ca fotbalist și cine este antrenorul Ladislau Boloni.

Puțină lume știe, însă, despre marea pasiune a soției lui, Klara. Aceasta a fost actriță în tinerețe. Nu a apucat să fie distribuită în multe roluri pentru marele ecran, dar a avut o activitate apreciată pe scena de teatru.

ADVERTISEMENT

A renunțat la visul ei pentru a-i fi alături lui Loți Boloni, atunci când fostul internațional s-a transferat străinătate, în Belgia și ulterior în Franța. Decizia soției este o ”rană” despre care actualul antrenor a acceptat să-și deschidă sufletul o singură dată.

”Soția mea este mult mai mult decât prietenul meu. În timp ce jucătorii de la ASA Târgu Mureș jucau un rummy, sau altceva, citeam o carte sau mergeam să o văd pe soția mea pe scenă. Făcusem o pasiune să mă duc să o văd jucând.

ADVERTISEMENT

A abandonat teatrul în 1987 când am plecat din țară. A fost o rană groaznică pentru ea. Cum eu eram pe scena fotbalistică, așa ea era pe scena de teatru. Nu s-a închis această rană.

Încerc să nu o redeschid. E imposibil să o invit într-un week-end să mergem la un teatru pentru că nu vrea să redeschidă această rană și pentru acest lucru îi sunt veșnic îndatorat. Și-a sacrificat pasiunea pentru ca eu să reușesc în fotbal”, a rememorat Ladislau Boloni, la emisiune a jurnalistului Marius Tucă, din urmă cu aproape 21 de ani!

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a fost șomer înainte să devină antrenor, iar soția a fost vânzătoare într-un super-market din Franța!

Un alt moment mai puțin cunoscut din viața, probabil, viitorului selecționer al României, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, se referă la începutul anilor ’90, când fostul mare fotbalist și-a încheiat cariera.

Într-un interviu acordat publicației belgiene Sport Foot Magazine, pe când antrena formația Royal Antwerp, Boloni a dezvăluit că a fost o vreme șomer, iar soția lui vânzătoare în magazin.

”Am cunoscut bine sfârşiturile de lună dificile, când trebuie să strângi cureaua. Am fost şomer în Franţa, iar soţia mea, care are şi ea studii superioare, a lucrat ca simplă vânzătoare într-un magazin Leclerc”, a povestit antrenorul.

Ladislau Boloni s-a transferat în străinătate în 1987 la Racing Bruxelles (Belgia). Un an mai târziu ajungea în Franța, la Creteil, iar între 1989 și 1992 a evoluat la Orleans unde și-a încheiat cariera sportivă.

ADVERTISEMENT