Sport

Cade pista Ladislau Boloni pentru națională? Antrenorul român e dorit de un nume mare din Franța

Ladislau Boloni e la mare căutare. Tehnicianul dorit de FRF pentru a prelua banca echipei naționale este pe lista scurtă de antrenori a unui club uriaș din Franța.
01.01.2022 | 10:38
Cade pista Ladislau Boloni pentru nationala Antrenorul roman e dorit de un nume mare din Franta
Ladislau Boloni este o variantă pentru echipa națională. Răzvan Burleanu discuta revenirea acestuia după 20 de ani ca selecționer
ADVERTISEMENT

O super putere din Franța l-ar putea deturna pe Ladislau Boloni din drumul spre naționala României. Antrenorul de 68 de ani este liber de contract și are de unde alege.

Răzvan Burleanu l-a ofertat pentru a prelua banca naționalei ”tricolore”, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din luna noiembrie, dar fostul mijlocaș este ademenit de unul dintre cele mai mari cluburi din Hexagon.

ADVERTISEMENT

FRF nu este prioritatea lui Ladislau Boloni

Ladislau Boloni a fost demis de Panatinaikos Atena în luna mai a anului trecut și nu duce lipsă de oferte. A fost dorit recent, între altele, și de Sepsi Sfântu Gheorghe, iar acum FRF speră să-l convingă se preia echipa națională.

După ce a refuzat oferta secuilor, reputatul tehnician va trebui să aleagă între propunerea Federației Române de Fotbal și cea de la AS Monaco. ”Lupta” este evident inegală.

ADVERTISEMENT

Francezii l-au trecut pe lista scurtă a posibililor succesori ai lui Niko Kovac, iar miliardarul rus Dmitry Rybolovlev, proprietarul echipei din Principat, speră ca de această dată românul să accepte oferta monegascilor.

Boloni a mai fost pe lista lui Rybolovlev, pentru banca lui Cercle Brugge, club deținut tot de omul de afaceri din Rusia, dar românul a preferat oferta celor de la Gent.

ADVERTISEMENT

Patru nume sunt în vizorul oficialilor de la AS Monaco pentru postul vacant de antrenor principal. Pe lângă Ladislau Boloni, pe lista monegascilor se mai regăsesc Philippe Clement, de la Club Brugge, Jesse March, ultima oară la Leipzig și Paulo Fonseca, fost la AS Roma, anunță jurnaliștii de la L’Equipe.

Ladislau Boloni și-a început cariera de antrenor în Franța

Reputația lui Ladislau Boloni în Franța nu este întâmplătoare. Finalul carierei sportive l-a găsit în campionatul din Hexagon, la Orleans, în 1992, iar doi ani mai târziu debuta ca antrenor tot în Franța, la Nancy.

ADVERTISEMENT

În cei șase ani cât a lucrat la Nancy, Boloni a promovat echipa în Ligue 1, iar în 2000 a devenit selecționerul României.

În Franța le-a mai antrenat pe Rennes, între 2003-2006, echipă cu care a fost aproape să prindă podiumul campionatului, pe AS Monaco și pe Lens.

Fără să obțină vreun trofeu în întrecerile din Hexagon, Ladislau Boloni s-a remarcat în Portugalia și Belgia, echipele antrenate de el obținând rezultate importante.

ADVERTISEMENT