Fotbal intern

Ladislau Boloni îi desființează pe fanii români care au avut manifestări xenofobe la meciurile cu Spania și Malta. “De asta suntem considerați țiganii Europei!”

10.09.2019 | 13:21
Ladislau Boloni ii desfiinteaza pe fanii romani care au avut manifestari xenofobe la meciurile cu Spania si Malta De asta suntem considerati tiganii Europei

Ladislau Boloni (66 de ani) îi desființează pe fanii români care au avut manifestări xenofobe la meciurile jucate de echipa națională a României cu Spania și Malta în preliminariile Campionatului European 2020. Antrenorul lui Antwerp susține că românii “sunt considerați țiganii Europei” în urma acțiunilor lor de la meciurile tricolorilor.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.72 este cota pentru 1X la meciul Muntenegru – Cehia. Vezi aici toate cotele!

Ladislau Boloni îi desființează pe fanii români care au avut manifestări xenofobe la meciurile cu Spania și Malta

“Eu sunt ungur. Vă întreb: și care e vina noastră?… E o lipsă de educație totală. Una deosebit de dureroasă. Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureș. Și cum ar fi ca la un meci, el să sară și să scandeze: “Afară, afară, cu ungurii din țară”? E o dobitocie atât de mare. Pur și simplu, așa ceva e peste puterea mea de înțelegere! Nu vreai să accept că nivelul cultural din România a ajuns atât de jos.

Și, credeți-mă, aș spune la fel, dacă ar exista scandări similare împotriva românilor în Bulgaria sau în Ungaria! Și e groaznic c ă au fost astfel de scandări murdare în meciuri cu Spania și Malt, fără nicio legătură cu Ungaria! Dar ca să înțelegeți mai bine ce vă spun, o să vă povestesc un episod la care am fost martor într-un avion din Belgia”, a spus Ladisalu Boloni pentru Adevărul.

Ladislau Boloni în timpul unui meci al lui Antwerp
Ladislau Boloni în timpul unui meci al lui Antwerp

Ce s-a întâmplat în avionul în care se afla Ladislau Boloni

Ladislau Boloni a explicat și ce s-a întâmplat în avionul din Belgia. “La un moment dat, la două scaune în faţa mea, era un român care se certa la telefon cu prietena lui. Nişte înjurături atât de murdare! Hai să ne înţelegem: înjurăm cu toţii, dar ştim unde e limita! În fine, acest om a înjurat atât de urât într-o conversaţie atât de lungă, încât un alt român, care făcuse o poză cu mine, s-a ridicat de pe scaun, s-a dus la acest om şi a ţipat la el: ‘Nu suntem obligaţi să-ţi aflăm cu toţii problemele personale şi să-ţi ascultăm înjurăturile’.

Ei bine, când văd asemenea episoade şi când aud că se scandează împotriva ungurilor în meciuri cu Spania şi cu Malta, atunci îmi dau seama de ce suntem consideraţi ţiganii Europei! Şi, atenţie, n-am nimic cu ţiganii, dar ştiţi ce vreau să spun“, a declarat actualul antrenor al lui Antwerp.