Sport

Negocierile pentru postul de selecționer sunt ca și finalizate. FANATIK a aflat când va semna Ladislau Boloni contractul cu FRF. Exclusiv

Negocierile dintre Ladislau Boloni și reprezentanții FRF se apropie de sfârșit. După aproape 4 ore de discuții, lucrurile par aproape finalizate, tehnicianul urmând a semna contractul în cursul zilei de luni, 10 ianuarie
07.01.2022 | 17:36
Negocierile pentru postul de selectioner sunt ca si finalizate FANATIK a aflat cand va semna Ladislau Boloni contractul cu FRF Exclusiv
ADVERTISEMENT
07-01-2022
15:39

Ladislau Boloni va semna luni contractul cu FRF și va deveni noul selecționer al României

Negocierile dintre Ladislau Boloni și conducerea Federației Române de Fotbal sunt aproape finalizate. După aproape patru ore discuții, cele două părți par că au ajuns la un numitor comun și sunt gata să parafeze actele.

FANATIK a aflat în exclusivitate că, dacă nu va interveni ceva neprevăzut pe ultima sută de metri, Boloni va semna luni, 10 ianuarie, contractul cu FRF și va deveni selecționerul României pentru următorii doi ani. El va fi prezentat apoi oficial în cadrul unei conferințe de presă în cursul săptămânii viitoare.

Ladislau Boloni și FRF au bătut palma asupra perioadei contractuale, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, cele două părți discutând azi doar ultimele detalii ale noului mandat al tehnicianului pe banca echipei naționale.

Antrenorul de 68 de ani s-a întâlnit cu Răzvan Burleanu încă de joi seara, imediat după sosirea în țară. Boloni și directorul tehnic Mihai Stoichiță au părăsit, vineri, împreună sediul FRF.

ADVERTISEMENT

Boloni a refuzat să facă declarații la ieșirea din sediul FRF

Doi ani de contract și calificarea echipei naționale la EURO 2024, aceasta a fost oferta, respectiv obiectivul trasat de FRF, probabil, viitorului selecționer al echipei naționale.

Boloni, liber de contract după ce a fost demis de Panathinaikos Atena în luna mai a anului trecut, a fost ofertat de FRF pentru preluarea băncii tehnice după ce mandatul lui Mirel Rădoi a ajuns la scadență la sfârșitul lunii noiembrie.

ADVERTISEMENT

Fostul mare internațional nu a fost prima opțiune pentru postul de selecționer, dar a prins ”finala” alături de Adrian Mutu, după ce mai mulți antrenori au declinat oferta Federației.

Azi, Boloni, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au avut o nouă întrevedere care a durat aproximativ patru ore.

ADVERTISEMENT

La ieșirea din sediul FRF, nici Ladislau Boloni, nici Mihai Stoichiță nu au oferit detalii despre stadiul discuțiilor, dar cei doi au plecat împreună, în mașina oficialului, lăsând să se înțeleagă că România are selecționer.

Contestat de mai mulți oameni de fotbal, Ladislau Boloni rămâne favorit să preia România

Cariera în antrenorat a lui Ladislau Boloni însumează nu mai puțin de 30 de ani. Însă, nu au fost puține vocile care au contestat decizia FRF de a-i oferi postul de selecționer.

ADVERTISEMENT

Apreciat ca antrenor al unor importante cluburi de fotbal din Europa și din Zona Golfului, Boloni a avut o singură experiență ca selecționer, între 2000 și 2001 când a pregătit prima reprezentativă a României.

Imediat după mandatul pe banca ”tricolorilor” Ladislau Boloni a semnat cu Sporting Lisabona, club cu care cucerea titlul de campion în Portugalia, tehnicianul român fiind cel care l-a lansat în fotbalul mare pe starul Cristiano Ronaldo.

Boloni a mai pregătit cluburi importante de pe ”Bătrânul continent”, Monaco, Rennes, Standard Liege, sau Panathinaikos Atena, dar și din zona Arabă.

ADVERTISEMENT