Sport

Ladislau Boloni nu mai e disponibil pentru naționala României. A semnat cu o echipă de tradiție din Franța

Ladislau Boloni nu mai este disponibil pentru naționala României, pe care a fost foarte aproape să o preia înainte de venirea lui Edi Iordănescu. Acum, tehnicianul a semnat cu Metz.
10.06.2022 | 23:08
Ladislau Boloni nu mai e disponibil pentru nationala Romaniei A semnat cu o echipa de traditie din Franta
Ladislau Boloni nu mai e disponibil pentru naționala României. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Metz tocmai a retrogradat din Ligue 1, iar Ladislau Boloni îi va lua locul Frederic Antonetti, antrenorul care nu a reușit să salveze echipa în sezonul recent încheiat.

Ladislau Boloni nu mai e disponibil pentru naționala României

Ladislau Boloni a fost aproape să preia în iarnă naționala României, însă negocierile purtate cu șefii Federației Române de Fotbal nu au decurs după dorința tehnicianului.

ADVERTISEMENT

Acum, când România se află într-un moment dificil după primele două partide din Liga Națiunilor, ambele pierdute împotriva Muntenegrului și Bosniei, Boloni a semnat cu Metz, formație tocmai retrogradată în Ligue 2.

L’Equipe a făcut anunțul, iar antrenorul în vârstă de 69 de ani va reveni pe banca tehnică a unei echipe de fotbal după ce ultima dată a condus-o pe Panathinaikos, în prima ligă din Grecia.

ADVERTISEMENT

„Îmi permit să spun că Edi Iordănescu nu se compară cu mine!”

La începutul lunii februarie, Ladislau Boloni comenta decizia sa de a nu accepta oferta FRF-ului, dar și alegerea făcută de federali prin numirea lui Edi Iordănescu pe postul de selecționer al României:

„Eu încă nu am semnat atât de unilateral cum mi s-a prezentat la FRF. Lucrurile ar fi fost rezolvate și chiar am fost bucuros și răsuflam ușurat pentru că puteam semna ceva ce îmi doream eu. Eram bucuros, dar ce a fost valabil la ora 12, nu a mai fost valabil la ora 8 seara… sau nu a mai fost valabil după călătoria la București.

ADVERTISEMENT

A fost valabilă la discuția telefonică cu domnul Burleanu, dar nu a mai fost când am ajuns în București. Dacă iei și analizezi contractul, constați că se putea termina și după șase luni de zile sau după un an”.

„Ei ar fi decis asupra mea și  dacă terminam pe locul trei. Acum, fără să jignesc pe nimeni, absolut nimeni, Edi Iordănescu, să dea Dumnezeu să ajungă pe urmele lui Puiu, dar încă am posibilitatea să spun că Edi Iordănescu nu e Boloni.

ADVERTISEMENT

Boloni a lucrat 20 de ani în fotbalul occidental, Boloni nu doar s-a uitat la meciurile tari din fotbalul mare, Boloni a simțit vestiarul, a antrenat acolo.

Îi urez succes lui Edi, dar Boloni nu avea voie să dea greș în această situație. Cel puțin față de mine, eu am pus exigențele mele, puse de mine însumi, pentru că eu îmi doream să mai îmbrac încă o dată tricoul naționalei și după aceea terminam poate”, spunea Ladislau Boloni.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT