Sport

Ladislau Boloni regretă că nu a putut prelua naţionala României: „Eu nu înțelegeam de ce vorbeam despre Cupa Satelor”

Ladislau Boloni regretă că nu a putut prelua naționala României și a recunoscut că nu a înțeles de ce în negocierile purtate de FRF cu el se vorbea și despre Cupa Satelor.
21.06.2022 | 22:36
Ladislau Boloni regreta ca nu a putut prelua nationala Romaniei Eu nu intelegeam de ce vorbeam despre Cupa Satelor
Ladislau Boloni regretă că nu a putut prelua naţionala României. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tehnicianul a vorbit și despre ce ar fi făcut dacă ar fi devenit selecționerul României, explicând schimbările de mentalitate pe care le-ar fi impus în rândul jucătorilor.

Ladislau Boloni regretă că nu a putut prelua naţionala României

Ladislau Boloni a recunoscut că regretă faptul că nu a preluat echipa națională a României și a comentat discuțiile purtate cu șefii FRF la negocieri:

ADVERTISEMENT

„Eu nu înțelegeam de ce vorbeam despre Cupa Satelor când vorbeam despre a fi sau a nu fi selecționer. În același timp, pot să îmi închipui că pentru o anumită idee, Cupa Satelor e o competiție pe care Federația pune accent, de ce nu?

În orice caz, nu îl condamn pe domnul Burleanu pentru treburile astea. Nu asta a fost problema principală.

ADVERTISEMENT

Într-un fel îmi pare rău, problema este că nu avem rezultate. Dar de ce nu avem rezultate? Eu prin întrebări vreau să ajung acolo unde ar trebui să fie o preocupare a tuturor”.

„După mine, nu avem logica necesară ca prin muncă și cu ardoare, voință și suferință să umplem gaura aia care a venit după ce Guvernul nu a mai fost sponsorul fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

Noi am rămas aceleași metode, iar fotbalul în străinătate a avansat. Fotbalul a devenit o industrie, iar ei avansau, iar noi ne adânceam în groapă și nu avem logica necesară ca această gaură să fie umplută.

Avem un vocabular bogat când vorbim despre ce trebuie să facem, dar suntem săraci când îl punem în practică. Talentul nu e ajutat să se dezvolte și să se transforme.

ADVERTISEMENT

Talent avem, dar trebuie ajutat și noi nu suntem capabil să ajutăm. Spuneți-mi un tânăr, eu am avut tineri la 17 maxim 19 ani, care și-au arătat dinții la vârstele astea”, a mai spus Ladislau Boloni, la TV DigiSport.

„Mă puteam impune mai bine în vestiar!”

„Fac stânga împrejur, mă uit la directorul tehnic și îl întreb cine îi antrenează pe ăștia. Mă uit și mai sus și întreb cum ducem un jucător în campionatele internaționale, pentru că nu contează dacă joacă în competiția internă, nu mai înseamnă nimic.

Eu am luat rar fotbaliști români, nu pentru că nu îmi plac, ci pentru că mulți costau mult mai mult decât valorau și pentru că nu rezistau la ritm și la intensitate.

Eu așa cred că metodele mele ar fi reușit să scoată mai multă nebunie în sensul bun al cuvântului, mai mult entuziasm și… nu vreau să-l jignesc pe selecționer, eu nu mă compar cu Mircea Lucescu, dar cu restul da. Mai repede pot să ridic eu tonul decât alții”, a continuat Ladislau Boloni.

„Pe o durată mai lungă aș fi dorit să mă folosesc de câțiva oameni care să fi făcut 2-3 metri în plus, de care ai nevoie să iei un punct sau să câștigi un meci.

Cornel Dinu ar fi fost un om care ar fi putut explica mai bine decât mine celor de 19 ani care cred că au ajuns mari, însă drumul lor încă e departe de a se fi terminat.

Îmi pare rău că nu am ajuns selecționer, am plecat ca jucător și mi-ar fi plăcut să mă întorc la sursă. Mi-aș fi închis cercul, drumul meu. Cam asta ar fi fost frumos. Ar fi fost un vis ca să fie cu reușită, asta este.

Clauza respectivă devine un handicap și pentru jucători și pentru selecționer”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT