Fotbal international

Oficial: Ladislau Boloni este noul antrenor al lui Gent. A semnat pe doi ani și va juca în Liga Campionilor. Primele reacții

20.08.2020 | 17:24
Oficial Ladislau Boloni este noul antrenor al lui Gent A semnat pe doi ani si va juca in Liga Campionilor Primele reactii
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a plecat de la Antwerp în urmă cu câteva luni,  dar a revenit în campionatul Belgiei mai repede decât se șatepta oricine. Antrenorul român a  semnat cu Gent, formație cu care va participa în Liga Campionilor.

UPDATE 20 august, ora 17:15 / Clubul KAA Gent a anunțat oficial că românul Ladislau Boloni este noul antrenor al echipei. Acesta a semnat un contract pe doi ani cu echipa belgiană, alături de care va participa în noul sezon al Ligii Campionilor, începând cu turul 3 preliminar. El va debuta la Gent sâmbătă, chiar împotriva fostei sale formații Atnwerp.

ADVERTISEMENT

“Bună ziua, numele meu este Laszlo Boloni. Încerc să rămân serios, dar nu este uşor când sunt atât de fericit. Sunt încântat că unul dintre cele mai importante cluburi din ţară m-a contactat. Belgia este a doua mea casă şi pot face am un pas înainte alături de această echipă. Ştiu că oamenilor le place să vorbească despre realizarea unor miracole. Îmi doresc acelaşi lucru! Bineînţeles că îmi place să jucăm spectaculos, dar avem nevoie şi de rezultate. Cu siguranţă că va fi un debut special pentru mine. Am primit deja multe mesaje şi mă uit cu plăcere în urmă. Suntem profesionişti şi acum responsabilitatea mea este în altă parte. Şi aici voi face tot ce depinde de mine pentru a obţine cele mai bun rezultate”, a declarat Boloni la prezentare.


Conform jurnaliștilor belgieni, tehnicianul din România a condus deja primul antrenament la noua sa echipă. Formația belgiană va evolua în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ziariștii belgieni spun că tehnicianul român va fi prezentat azi, pe banca tehnică a noii sale echipe, după ce Jess Thorup a fost demis în urma startului dezastruos din noua ediție de campionat.

Antrenorul lui Gent a fost demis după două înfrângeri

Noua formație a lui Boloni nu a început bine sezonul, are două înfrângeri din două posibile. Belgienii sunt surprinși după ce vechiul antrenor Jess Thorup a fost demis. El a ajuns pe banca lui Gent în 2018, a pierdut 24 de jocuri, dar formația sa practica un fotbal spectaculos și foarte ofensiv. Thorup va antrena naționala sub 21 de ani a Danemarcei. Trei stagiuni a pregătit-o pe FC Midtjylland. Cu el pe bancă, Gent a terminat pe locul doi în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

118 jocuri a adunat Laszlo Boloni pe banca lui Antwerp, din iulie 2017 și până în mai 2020. Din nou promovată, fosta sa formație a ajuns echipă de cupe europene. 52 de succese a înregistrat Boloni acolo și 34 de înfrângeri. 171 de reușite are Antwerp cu antrenorul român pe bancă.

Gent a luat ființă în urmă cu 156 de ani. Stadionul pe care evoluează se numește Ghelmaco. Conducătorul echipei este Ivan de Witte, fostul președinte al ligii belgiene de fotbal. 84 de milioane de euro valorează în total jucătorii lui Gent.

ADVERTISEMENT

Gent a încasat 30 de milioane de euro pentru golgheterul său

Cel mai bine cotat fotbalist al lui Gent este Roman Yaremchuk, care valorează 9,5 milioane de euro. Elisha Owusu și Niklas Dorsch ocupă pozițiile doi și trei, cu 7,5 milioane de euro, respectiv 6 milioane de euro. De la Gent a plecat cel mai bun fotbalist, golgheterul Jonathan David. 30 de milioane de euro a plătit Lille în schimbul său.

Gent a fost campioană în urmă cu șase sezoane și a reușit să termine pe locul secund de trei ori. De-a lungul timpului, Gent a câștigat Cupa Belgiei de trei ori, Supercupa Belgiei și două Cupe UEFA Intertoto. 88 de jocuri au belgienii în Europa, două dintre acestea le-au jucat contra Viitorului. Mircea Rednic a fost tehnicianul lui Gent între octombrie 2013 și aprilie 2014.

După presiuni ale fanilor și a unei părți a vestiarului lui Loți i-a luat locul Ivan Leko.  Acesta nu a reușit să învingă în primele două runde două echipe de la retrogradare.

Înainte să se semneze cu Gent, despre Boloni se spunea că ar putea să ajungă și la Ferenccaros sau Al-Khor.

ADVERTISEMENT