Fotbal international

Ladislau Boloni şi-a prelungit contractul cu Antwerp după evoluţiile excelente ale echipei

31.08.2018 | 20:44
Ladislau Boloni sia prelungit contractul cu Antwerp dupa evolutiile excelente ale echipei
Boloni a semnat un nou contract cu Antwerp

Ladislau Boloni, 65 de ani, a semnat un nou contract cu Royal Antwerp şi va antrena echipa belgiană până în vara lui 2020. Tehnicianul român a ajuns pe banca echipei belgiene în 2017 şi a semnat iniţial un contract pe două stagiuni, dar după evoluţiile excelente ale echipei şefii l-au recompensat cu o prelungire de a înţelegerii.

Antrenorul care a trecut în carieră şi pe la Sporting Lisabona a fost la un pas de a prinde play-off-ul pentru locurile 1-6 din Jupiler League. Boloni a început excelent şi noul sezon din campionatul belgia, iar după primele cinci etape Antwerp este neînvinsă şi a primit un singur gol de la Club Brugge, campioana en-titre.

Ladislau Boloni şi-a prelungit contractul cu Antwerp

Formaţia belgiană ocupă locul al cincelea în clasament, dar este la doar două puncte distanţă de liderul Genk. Fostul selecţioner al României s-a remarcat în Belgia încă din 2009, atunci când a reuşit să câştige titlul alături de Standard Liege.

Tehnicianul veteran i-a impresionat în stagiunea precedentă pe oficialii clubului, iar în această vară a primit întăriri serioase. Royal Antwerp i-a achiziţionat astfel pe Dieumerci Mbokani (de la Dinamo Kiev), Daniel Opare (de la FC Augsburg), Jonathan Bolingi (de la Standard Liege) și Sambou Yatabare (de la Werder Bremen).

Ladislau Boloni a debutat în cariera de antrenor la formaţia franceză AS Nancy, club la care a antrenat cu succes în perioada 1994-2000. Veteranul a petrecut un an pe banca tehnică a echipei naţionalei după care a fost instalat în funcţia de antrenor a celor de la Sporting Lisabona, club alături de care a câştigat Cupa Portugaliei şi campionatul în primul sezon şi i-a introdus în echipa de seniori pe Ricardo Quaresma, Hugo Viana şi Cristiano Ronaldo. Antrenorul născut la Târgu Mureş a trecut în următorii ani pe la Stade de Rennes, dar şi AS Monaco, înainte să ajungă la Standard Liege, club la care a petrecut două sezoane şi a câştigat un titlu de campion. Boloni a plecat în zona arabă în ultimii ani ai carierei, înainte să revină în Europa la Antwerp.

Tehnicianul român le-a promis fanilor că va duce echipa în poziţiile fruntaşe din Belgia după ce s-a zbătut mai mulţi ani în liga a doua. Antwerp a promovat în 2017 după ce a petrecut ultimele 13 sezoane în eşalonul secund fotbalistic din Belgia. Trupa lui Boloni se poate lăuda cu patru titluri pe plan intern şi o finală de Cupa Uefa în 1993 pe care avea să o piardă în faţa celor de la Parma.

“De obicei, atunci când este numit, antrenorul spune mereu acelaşi lucru, că este foarte mulţumit, onorat, iar eu nu pot spune altceva. Proiectul prezentat de conducerea clubului este ceva ce necesită curaj, agresivitate şi este o aventură. Mi-a plăcut. Nu trebuia să aştept mult ca să iau o decizie.În plus, Anvers este un oraş foarte frumos, în plină dezvoltare. Sunt mulţumit că am venit şi că pot participa în acest proiect pentru a duce echipa acolo unde merită oraşul“, a declarat Boloni în  vara lui 2017 după ce i-a preluat pe cei de la Royal Antwerp.