Fotbal intern

Ladislau Boloni și Ovidiu Sabău puteau ajunge la echipa națională. Au fost la un pas și de Rapid

18.02.2021 | 12:01
Ladislau Boloni si Ovidiu Sabau puteau ajunge la echipa nationala Au fost la un pas si de Rapid
ADVERTISEMENT

Ioan Ovidiu Sabău putea ajunge alături de Ladislau Boloni pe banca tehnică a echipei naționale. “Moțul” a dezvăluit că același parteneriat a fost propus și la Rapid, cu mulți ani în urmă, pe când formația din Giulești traversa o perioadă de grație în Divizia A.

Între timp,Ladislau Boloni a ajuns pe banca tehnică a celor de la Panathinaikos, alături de care obține performanțe. În ultima etapă de campionat, formația lui Boloni a învins-o pe marea rivală de la Olympiacos, cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul român spune că la clubul grec este nevoie de transformare toatală, la toate nivelurile, inclusiv în cadrul lotului de jucători unde mai sunt compartimente descoperite.

Ladislau Boloni și Ovidiu Sabău puteau ajunge la echipa națională. Au fost la un pas și de Rapid

Ioan Ovidiu Sabău a confirmat că a fost aproape de a face echipă cu Ladislau Boloni la echipa națională, dar și la Rapid București: “Da, am fost aproape. La fel, am fost aproape să colaborez cu el la Rapid, cu câțiva ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Dar vorbim de 15 ani, eram la Bistrița, iar Rapid era un club foarte bine organizat. Ar fi vrut să îl ajut. Au mai fost alte discuții și la echipa națională”, a rememorat Ovidiu Sabău la LookSport.

Boloni a fost selecționerul României pentru scurt timp între 2000 și 2001. Sabău a câștigat alături de Rapid București două titluri de campion național din postura de jucător, în sezonul 1998-1999 și 2002-2003.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni este pregătit de reconstrucție la Panathinaikos

Ladislau Boloni a comentat ultimul derby câștigat, cel cu Olympiacos: “Din păcate a fost un derby fără spectatori, dar a avut tensiunea pe care fiecare derby o are. Este cel mai redutabil adversar din Grecia, echipă care de zeci de ani este în Champions League și și-a clădit o bază stabilă. Panathinaikos a trecut printr-o criză extrem de gravă și ridică, încet, capul. A fost un derby foarte disputat”, a declarat tehnicianul la LookSport.

Pentru român urmează și o reconstrucție în cadrul clubului unde este nevoie de întăriri în cadrul lotului: “Obiectivul nostru ar fi ca Panathinaikos să revină acolo unde istoria o obligă. Dacă eu pot să ajut aș fi bucuros și mândru.

ADVERTISEMENT

Este o muncă foarte largă și foarte dificilă, deoarece echipa trebuie să progreseze, să se schimbe, în foarte multe domenii. Nu numai fundașul central sau cine este extrema dreaptă. Nu numai astea sunt problemele importante. Sunt probleme foarte multe și încercăm să ajungem acolo unde trebuie”, a mai adăugat Boloni.

ADVERTISEMENT